Sherlock Holmes és a selyemharisnya esete

Bakancslistához adom
Sherlock Holmes and the Case of the Silk Stocking
angol krimi, 99 perc, 2004

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

London városában, 1903 novemberében, egy feltűnően öltözött női hullát fedeznek fel a Temzében. Eközben Scherlock Holmes a városban pihenget egy zöld tea és egy könyv mellett, és Dr. Watsonon sem látszódik különösebb érdeklődés a bűnügyet illetően. A rendőrség azt feltételezi hogy a halott nő egy prostituált volt és köze lehetett a magasabb társadalmi körökhöz is. Végül Holmes és Watson megpróbálják a borzalmas bűnügyet megfejteni, amely már-már az edward-kori arisztokrácia társadalmi kiváltságait fenyegeti.

Stáblista:

Szereplők

Sherlock Holmes
Dr. Watson
Dr. Dunwoody
Mrs. Hudson
George Pentney
Mary Pentney
Mrs. Vandeleur
Charles Allen

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
angyalpulyka 2014 jan. 09. - 19:11:55 10/10
Meglepõ, de igen, Rupert Everett! Nekem 10 pontos film. Sofi 72 tökéletesen fogalmazott itt is.
sofi 72 2013 ápr. 14. - 14:00:37
Ezt a filmet tartom az egyik legkiválóbb, legkeményebb Holmes filmnek azok közül, amiket láttam.

A talán legismertebb (Jeremy Brett fõszereplésével készült), szinte bármelyik korosztálynak nézhetõ sorozathoz képest sokkal brutálisabb, sokkal izgalmasabb, és sokkal kidolgozottabb, különálló film.

A történet ütõs, rendesen "megcsinált" munka. Nem éppen a lazulgatós kategóriába tartozik. Amellett pedig, hogy nem a megszokott (és szerintem mindenki által a legkiválóbban) A. C. Doyle Sherlock-ját megszemélyesítõ Jeremy Brett a fõszereplõje, mégis fantasztikus Holmes-t láthatunk Rupert E. személyében is.

Mindig is az volt a bajom a J. Brett "féle" sorozattal, hogy nem éreztem teljesen kidolgozottnak. Mindig a sorozat idõhatárait (fõ szempontként) figyelemebe vevõ filmeket láthattunk, ami akár a történetek rendes végigvezetését tették lehetetlenné. Valóban kellemesek, és igazi esti kikapcsolódásnak megfelelõek ezek a feldolgozások, de a "Selyemharisnya esete" címûvel fel sem vehetik a versenyt.

De nem leszek igazságtalan, hisz ez egy "egész estés" múvi, míg a sorozat csak egy "sorozat" az erre a kategóriára ráhúzható szinte összes jellemzõvel. A többi egész estés Sherlock filmekkel összevetve viszont, már igazságosabb az összehasonlítás. Nos, velük simán feleszi a versenyt és könnyedén meg is nyeri. (nálam)

A hsz-kat olvasva, úgy tûnik, nem sokan tartották arra érdemesnek, hogy hosszabb véleményt írjanak róla. Ezen kicsit csodálkozom.

Én ajánlom...
Tomio 2008 okt. 14. - 14:07:38 Előzmény Petrapetrus
Pedig tényleg valami olyasmi:
http://www.colinfirth.extra.hu/OLDALAK/FILMISM/rupert_everett.html

És tényleg zseniális! :)
Petrapetrus 2008 aug. 11. - 11:33:52
Rupert Everett??! Hááát... :-)
kukikapitány 2008 ápr. 23. - 19:52:20
rupert homokos, sherlock aszexuális
8/10
munkas 2008 febr. 23. - 00:30:50 8/10
dr house-karakter. house.t holmes.ról mintázták.
Rocco 2008 febr. 22. - 23:25:49
Sherlock a kokainista, s egyben a zseni.