Sherlock Holmes magánélete

Bakancslistához adom
The Private Life of Sherlock Holmes
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai krimi, 121 perc, 1970

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Sherlock Holmes, Anglia legismertebb magánnyomozója hírnevét kockáztatva úgy dönt, hogy az orosz ballett csillaga helyett a szép és fölöttébb tanácstalan francia fiatalasszonyt, Gabrielle Valladont részesíti előnybe. Gabrielle ugyanis attól tart, hogy férjét valami baj érte. Eddig rendszeresen kapott külhonban dolgozó urától gyengéd érzelmektől fűtött leveleket, ám a levelek sora egyik napról a másikra megszakadt. Azóta semmi hír Monsieur Valladonról. Mr. Holmes, hű barátja Doktor Watson segítségével kinyomozza, hogy Monsieur Valladon Skóciában tartózkodott utoljára. Úgy dönt a helyszínre utazik, habár fivére Mycroft figyelmezteti, hogy az ügy fölöttébb kényes, akár a Birodalom biztonságát is veszélyeztetheti vele... Holmes, Watson és Gabrielle megérkeznek Skóciába, ahol a Loch Ness-i szörny ismét feléledő mítosza tartja lázban az embereket. Egy sötét, ködös éjszakán olyasmi történik, ami alapjaiban megváltoztatja a nyomozás eddigi menetét...
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Sherlock Holmes
Dr. Watson
Mycroft Holmes
Gabrielle Valladon
Victoria királynő
Madame Petrova

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Jim Hacker 2019 ápr. 14. - 18:26:50 10/10 Előzmény Lara.
Ugyanazt mondhatnám magam is. Különösen az első fele nagyon mulatságos és szellemes, az irónikus hangvétel pedig végig jellemző a filmre, mindenek előtt a Holmes testvérek párbeszédei vagy Sherlock és Dr. Watson szóváltásai.

A szereplők közül kiemelném Colin Blakely-t Dr. Watson szerepében. Sziporkázóan szellemes, mint általában.

A látványvilága egyszerűen lenyűgözött. Többször láttam már, tele van izgalmas részlettel, tárgyakkal és helyszínekkel.
10/10
Lara. 2011 okt. 08. - 14:38:24 10/10
Rendkívül szórakoztató, igényes film; humorral, izgalommal, remek szereposztással, gyönyörû képekkel és tájakkal (Skócia), és szép zenével (Rózsa Miklós). :)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu