Shrek - A musical

Bakancslistához adom
Shrek the Musical
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai zenés film, 100 perc, 2013

Értékelés:

9 szavazatból
Szerinted?

William Steig könyve alapján!Ahogy a képregények elkerülhetetlen sorsa mostanában a megfilmesítés,úgy kerülnek az igazi sikerfilmek szereplői a Broadway világot jelentő deszkáira, és ezen szabály alól már a Shrek sem kivétel. A musical zenéjét az ismert zeneszerző, Jeanine Tesori komponálta, a szöveget pedig a Pulitzer-díjas David Lindsay-Abaire írta. A címszereplő a húszas, harmincas éveiben járó nagydarab, de aranyszívű ogre. Magányos kívülálló, akinek erejéhez finom lélek társul, és aki nagyra értékeli a mocsár békés életét. Útra kel barátjával, a remek humorral megáldott szamárral, hogy megtalálják Fiona hercegnőt.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
HarleyQuinn 2017 okt. 23. - 19:37:10 1/10
Imádom Shreket, imádom a musicaleket, de ez elmenne büntetésnek vagy kínvallatásnak. Mintha a Karakószörcsöki Amatõr Színitársulat adaptálta volna. Szerintem a rendezõ soha nem látta a Shreket, csak gyorsan elolvasta, mirõl szól. A jelmezeken kívül SEMMI nem stimmelt. A szereplõk sem külsõleg, sem jellemre nem hasonlítottak az eredetiekre. Könnyû helyzetben lettek volna, hiszen ogrénak illetve szamárnak kellett maszkírozni a szereplõket... erre kifogtak egy színészt, akinek irritálóbb feje van, mint bármelyik mesebeli rémnek, és egyáltalán nem hasonlít Shrekre. A másik szamár, akit egy nyúlnak sminkelt Chris Rock utánzat próbált erõsen túlaffektálva, idétlen gesztikulálással lemásolni. Nem sikerült. Aztán Farquaad, aki a mesében csak törpelábú volt és gonosz, ebben egy kisminkelt, visítozó, röhögcsélõ, nõiesen viselkedõ bohóc. De a legrosszabb Fiona volt... sikerült az eredeti Fiona jellemének a TÖKÉLETES ELLENTÉTÉT elõadni. Mindenben mellélõttek. Még annyi se járt nekünk, hogy legalább szép legyen a színésznõ. Se Fionára nem hasonlított, se hercegnõre, inkább Ursulának tudnám elképzelni, bár még õ sem vágna ilyen fogyatékos arcokat elõadás közben. Ezt a nõt az elsõ 10 perc után szerettem volna szájbavágni.
Az eredeti zenékbõl semmi nem került bele, ehelyett \"megírtak\" minden másodpercre egy teljesen jellegtelen, dallamtalan, zongoracsapkodásra nyünyörgõ óbégatást. Egyik dal sem volt jó, sõt, kifejezetten hallgathatatlan és unalmas volt mindegyik.
Arról nem is beszélve, hogy bekerültek olyan 10 perces plusz jelenetek, amik a mesében nem szerepeltek és nem is történtek így, mint pl. Shrek szülei az elején, vagy amikor Fionával veszekednek, hogy kinek volt rosszabb... A valóban megtörtént és fontos részek közül pedig nagyon sok kimaradt.
A táncok szintén nevetségesek voltak, a koreográfus vsz körbenézett a helyi diszkóban, hogy az idióták hogy nyomják a retro denszeket, és megtanította a szereplõknek.
A sztori felét megváltoztatták, a színészek teljesítménye szánalmas volt, a dalok ocsmányak, énekelni sem tudtak, a táncok nevetségesek, a karakterek bohócok, a díszletek olcsók, emellett még hosszú is volt, rettenetesen unalmas, és kiábrándító. Nemhogy szerethetõ nem volt egyik karakter sem, de kifejezetten meggyûlöltem az összeset ebben a feldolgozásban.
Csak azért bírtam végig ezt a rémséget, hogy jogosan pontozhassam le. De nehéz volt.
Aki szereti a Shreket, vagy a musicaleket, vagy szimplán csak nem szeretne 2 órán át kínok kínjai közt vergõdni, annak nem ajánlom. SOHA ne nézzétek meg ezt a borzalmat.
Sajnos itt csak 1 pontot tudok adni, de szívem szerint ez a 10-bõl -1000000 és szégyelljék magukat, hogy egy ilyen csodálatos mesét ilyen mocskos, igénytelen, undorító módon meg mertek alázni.
Ja, a táncoló csontvázakkal harcoló, hátraszaltózó Shrek miatt inkább legyen -2000000/10.
Szánalmas.
1/10
Oh jajj 2016 dec. 25. - 06:52:07 1/10
Börtönnel büntetném...
Amúgy is bosszantó, mikor egy jól sikerült képregényt vagy rajzfilmet rosszul adaptálnak filmre, de mindezt színpadon, a rajzfilmen szerethetõ fõszereplõket ilyen ellenszenves, ocsmány, ripacsokkal helyettesíteni...