Sicario - A bérgyilkos

Bakancslistához adom
Sicario
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai akcióthriller, 121 perc, 2015

Értékelés:

412 szavazatból
Szerinted?

Kate Macer-t (Emily Blunt), a tapasztalt FBI különleges ügynököt kérik fel egy szörnyű és tragikus rajtaütést követően, hogy csatlakozzon egy titokzatos és feltehetően a CIA irányítása alá tartozó csoporthoz. Egy titkos küldetés során próbálják felelőségre vonni azt a Kartel vezért, aki számos hasonló mészárlásért fele, mint amit Kate is elsőkézből tapasztalt meg az említett utolsó bevetése során. Azonban rövid időn belül Kate azzal szembesül, hogy a csoport törvénytelen eszközökkel jár el az akció során, amikkel ő nem tud azonosulni.
Bemutató dátuma: 2015. október 22. Forgalmazó: Freeman Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
skajwolkerlajos jan. 20. 01:36:00 10/10
Best of!
9/10
rotaklammer 2023 okt. 21. - 21:40:48 9/10
Ha jól emlékszem, negyedjére néztem meg. Aki lehúzza a filmet 8 alá, az várja csak nyugodtan a Commando második részét, addig is nézzen JCVD filmeket. A többieknek pedig további jó ismétlést. Sokszor nézős, büdös nagy 9-es, bitang!
10/10
The_Sandman 2023 márc. 17. - 01:15:15 10/10
10/10, többször nézős. Nagyon ritkán adok ilyen magas értékelést, de a színészek, az operatőri munka, a zene mind hozzátett a kemény történethez. A karakterábrázolások is jók.
5/10
Dörflinger 2022 nov. 28. - 21:37:24 5/10
Iszonyatosan vontatott egy hulladék ez a film. Semmi nem tetszett benne. Fél óra duma, 2 perc lövöldözés... aztán megint fél óra semmi, és 3 perc lövöldözés. Csalódás volt, a "magasztaló" kommentek után. 5/10
Roberto DiCapribogyó 2022 szept. 06. - 10:03:19 Előzmény agathasirmio
"Ez viszont egy nagy költségvetésû gyenge filmek sikerült, mert a forgatókönyv nem igazán szól semmirõl. A depresszió nem elég. Nem elég ismételni az Elrángatunk egy ismeretlen küldetésre - nyers erõszak - szenvedésszünet hármast két órán át, márpedig itt nem történik más."

Tűéles megfogalmazása a a film legnagyobb problémájának: nem szól semmiről. Elképesztő, hogy mennyire hiányzik bárminemű eredetiség belőle, sablonos, 12000x látott dolgokat böfög el újból. Nem értem, hogy mi volt a célja az alkotóknak: akciófilmhez kevés benne az akció, drámának kevés benne a dráma.
7/10
offtopic
sexykex 2022 márc. 28. - 18:10:40 7/10 Előzmény DUNAWÖLD
Ezért nincs értelme az ilyen beszélgetéseknek, mert amit félre lehet érteni, azt félreértik, félre magyarázzák, meg sem akarják érteni. Azt mondtam, hogy a drogterjesztők komoly bajban lennének, ha a drogériákban lehetne vásárolni ellenőrzött minőségű, elfogadható árú drogot, elsőnek marihuánát egy szimpla igazolvánnyal, amit most is kérhetnének a gyerekektől, ha tele a kosár sörrel.
A teában tein van, a kávéban koffein, a dohányban nikotin és sokféle növényből készül alkoholos ital. Ezek egytől egyig drogok. A kutya se veri a nyálát, hogy miért árusítják ezeket. Egyrészt hagyománya van, másrészt jelentős állami bevétel.
Nem akarok semmit sem ellenőrizni. Most is vehetsz 5 üveg pálinkát és megihatod egy órán belül is, ha akarod. Aki hülye, haljon meg. Apropó halál. Ha a kutyád öreg és beteg, kaphat egy injekciót, amitől elalszik. Ha épelméjű vagy és beteg, te is kaphatnál. Nem kell, hogy más adja be. Ha másba szúrod, akkor irány a dutyi. Nem kell ahhoz méreginjekció, hogy valaki gyilkoljon, elég egy kés, ami eddig is volt otthon. (Igaz, az ereidet is elvághatod vele és akkor nincs min nyavalyogni.)
Miféle pokol szabadul el? A gyerekek ismeretlen összetételű pirulákat vesznek be a szórakozó helyeken. A művészek LSD, kokain és alkohol nélkül már létezni sem tudnak. Ha van pénzed, jelenleg is beszerezhetsz bármilyen kábítószert. Idióták mindig voltak és ezután is lesznek. Egy szenvedélybeteget nem nagy művészet felismerni. Normális ember nem velük alapít családot. Részemről ennyi! Most már valóban abbahagyom a témát. Te nyugodtan folytathatod.
DUNAWÖLD 2022 márc. 27. - 23:52:22 Előzmény sexykex
Kimondtad a lényeget.
Önmagadnak ellentmondva.
Kifelejtetted a humàn faktort.
Ellenőrizni?!?
Lehetetlen.
A terjesztők kevesen vannak, és még őket sem tudják ellenőrizni. Mi lesz, ha az egész lakossàgra rászabadítják?!?
Nem lehet minden moslékosvödör mellé rendőrt állítani.
Nem vagyok jós, de elszabadulna a pokol.
1. Nem fogjàk szakszerűen adagolni.
2. Nem otthon, a 4 fal között fogjàk csinalni.
Életeket tesznek tönkre: sajàt család, gyerekek stb.
3. A legtöbb ilyen gyógyszer növênyi alapú.
Betegeknek engedélyeznėm, de csak kórhàzi ellenőrzēs mellett. Ellenőrizni még az ellenőrzêst is kellene.
Ha meg akarna valaki halni?
Látjuk, mire vezetett az eutanázia a hollandoknál.
Bezzeg mélyen kussolnak: volt màr sok öngyilkos orvos, meg halàlbrigád ápolók, akarata ellenére eltettek láb alól betegeket, ha a család úgy döntött.
Ezt magyar bentlakásos ápolók mondták el, akik ìgy vesztettek el házi ápolás alatti betegeket.
A humán faktor, ne feledd. Az ördög az apró részletekben van *elásva (...)
7/10
offtopic
sexykex 2022 márc. 27. - 17:36:09 7/10 Előzmény DUNAWÖLD
A drogok veszélyeiről és mellékhatásairól már mindenki hallott, én más oldalról közelíteném meg a témát.
Kendernövény < marihuána. (Használata: időszámítás előtti 3. évezredtől)
Kokacserje < kokain < crack. (Használata: időszámítás előtti 3. évezredtől)
Mák < ópium < morfium < heroin. (A használatára vonatkozó első adatok több mint 3500 évesek.)
Marihuána orvosi alkalmazása: a sclerosis multiplex betegség tüneti kezelésére; a görcsösség, a remegés, az alvászavar, a rendellenes hólyagműködés tüneteinek lassítására; rákos betegek esetében fájdalomcsillapító, állapotjavító, támogató kezelésében, valamint a kemoterápia mellékhatásainak enyhítésére; epilepsziás gyermekek gyógykezelésére. Élettani hatásai: hangulatjavító, nyugtató, szorongásoldó és a kellemetlen emlékek hatását csökkentő, valamint étvágyfokozó hatású.
Az ópium előnyei kisebb adagok esetében: nyugtató, görcsoldó és fájdalomcsillapító hatású.
A kokain előnyei kisebb adagok esetében: helyi érzéstelenítő, fokozza a teljesítőképességet, étvágycsökkentő, az életkedv és a tetterő növekszik fogyasztása által.

A bűnöző hálózatok legjelentősebb bevételi forrása a kábítószer kereskedelem. A tálibok és terrorista csoportok a legnagyobb termelői a kábítószer alapanyagoknak. A kábítószer elleni harcnak csak kiadásai vannak és sokkal hasznosabb célok elől veszik el az erőforrásokat.
Igen, én szigorúan ellenőrzött körülmények mellett legalizálnám a drogok egy részének fogyasztását. Mindenki tudja, hogy milyen eredményei voltak az alkoholtilalomnak, a dohányzás elleni harcnak és a szexipari tiltásoknak. Nem tiltani kell, hanem ellenőrizni, egészségesebbé tenni és megadóztatni. A kannabisz esetében ez már elkezdődött. (A legveszélyesebbnek egyébként is a szintetikus drogokat tartom.)
Ha vallásos lennék, azt mondanám, hogy Isten nem ok nélkül teremtette ezeket a növényeket. Ha bűnüldöző, akkor azt, hogy kilátástalan a küzdelem. Amire igény van, azt bármi áron is, de ki fogják elégíteni. Ha polgárjogi harcos, akkor azt, hogy a törvényeknek meg kell védeniük engem, de nem saját magamtól: Ne büntessenek azért, hogy nem csatolom be a biztonsági övet, mert azzal csak magamat veszélyeztetem. Engedjenek meghalni, ha gyógyíthatatlan a betegségem. Védjenek meg tőlem másokat, de hagyjanak inni, vagy drogozni, ha kizárólag magamnak okozok ezzel károkat. Stb.
Már így is túl hosszú, amit írtam. Nem akarok ezekről vitázni, mert mindent félre lehet magyarázni és persze nem is kell velem egyetérteni. Nekem ez a véleményem.
DUNAWÖLD 2022 márc. 25. - 21:53:08 Előzmény sexykex
Legyen szabad a kokain, heroin, marijuana ?!?
Biztos?
10/10
Ildikó Nóra 2022 jan. 04. - 17:41:49 10/10
A film újranézve is tetszett, érdemes megnézni, végig érdekes, izgalmas, ezt is kedvelem Denis V. filmjei közül, ahogy a többit is. Tetszett a szereposztás, a színészi alakítások, a film hangulata, a szuper, hatásos filmzene (szerintem az összes Denis V. filmben kiemelkedő, nagyon jó, meghatározó a filmzene) és a szinkron is.
10/10
Tibor72 2021 nov. 20. - 02:08:12 10/10
A Narcos Mexico sorozattal együtt több értelmet nyer a film. Nagyon jól megragadott hangulat.
comedia 2021 jún. 17. - 17:20:02 Előzmény 21Vick
Nagyon helyes kacsafeje van Emily-nek. És nagyon jó színész.
10/10
21Vick 2021 ápr. 09. - 08:24:37 10/10
Ezt a filmet még Emily se tudta elrontani azzal a tompa, agyhalott egérfejével. Josh és Benicio vitték a történetet, ez a csaj meg csak sopànkodott, meg rosszul volt az egész film alatt. A munkatàrsa, a feka srác is nagyon jó volt, kinézetre meg jàtékra is. Benicio magyar hangja lehetett volna jobb is, de a többi szinkron tetszett.
5/10
Clementi 2020 aug. 13. - 00:36:33 5/10
Nem lenne annyira rossz film, ha nem lenne benne ez a sok unalmas párbeszéd. Simán meg lehetett volna oldani 90percben.
8/10
kettyo 2020 máj. 02. - 15:33:22 8/10
Nagyon jó film, de azt nem értem, hogy

Alejandro a végén miért nem lövi le a cselédet is, hogy semmi szemtanú ne maradjon? Mert így volna logikus. Persze lehet, hogy lelőtte miután a többiekkel végzett, csak azt nem mutatták...


8/10
vászonpeti 2019 máj. 17. - 00:19:12 8/10
Jó filmeket csinál ez a Villeneuve :)
6/10
Ferenc Geisz 2019 ápr. 27. - 16:56:02 6/10
del Toro ebben csak mellékszereplő? Mik a "főszereplőség" kritériumai?
10/10
napleon 2019 febr. 14. - 09:43:34 10/10
egyik kedvenc filmem
4/10
sawyerx 2018 okt. 14. - 18:06:37 4/10
Jó téma, szar megvalósítás. A lassúság jó, a realisztikus ábrázolás jó, de ez a dögunalmas körítés már olyan szenvedést okozott a 2 óra alatt, mint a nő, mikor mellényen lőtték. Erre a felállásra már milliószor alapoztak: jön az újonc, megismeri az adott borzalmat és kínkeservesen szenved a film végéig. Ez miben más? A nő karaktere hiteles, persze, én is összeomlanék a helyében, de miért erről szól a film fele? A másik felében meg a faszik keménykednek, és ugyan nem fordul át a már idegesítő macsózásba, itt pont az ellenkezője, a film mintha távolságot tartana a még élettel teli jeleneteknél is, azonosulni sem enged a karakterekkel. De ez a rendező hibája, vagy ha direkt ilyen élettelenséggel akarta megtölteni, akkor nekem nem jön be. Nem érdekelt, kinek mi lesz a sorsa, mert nem engedte megkedvelni a karaktereket, nem voltak olyan akciójelenetek, amikre 2 hónap múlva emlékezni fogok úgy, mint például a Ryan közlegény megmentése, A szikla, A fegyencjárat vagy a hasonló akciófilmek esetében, amik beleégnek az ember retinájába, fülébe. Mielőtt valaki beszól, tudom, hogy más kategória, de attól még lehetne érdekfeszítőbbre csinálni. Persze, ez egyéni vélemény, engem nem kötött le, második nekifutásra is tudtam csak megnézni. Toróval is úgy vagyok, hogy szerintem egy túlértékelt színész, és inkább a megjelenése, a badass vonásai karakteresek, mintsem a színészi játéka.
De amit el kell ismernem, hogy az autópályás fogolyszállítás nagyon jó volt, na arra évek múlva is emlékezni fogok, és oda nagyon is illet a zene nélküliség. Kár, hogy a többi olyan, amilyen.

4/10
5/10
tamas patkos 2018 szept. 15. - 07:30:46 5/10 Előzmény Dolphus Lundgrennus
Ezért nem játszom benne :D
Összes hozzászólás