Sikoly 3.

Bakancslistához adom
Scream 3
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai horror, 118 perc, 2000

Értékelés:

138 szavazatból
Szerinted?

A Sikoly 3, film a filmben: a színhely Hollywood, a Döfés 3 - Visszatérés Woodsboróba című film forgatása. Sidney a Windsor egyetemen történtek óta visszavonultan él Észak-Kalifornia egy eldugott erdejében, de halott anyja képe még mindig kísérti. Egy napon őt is felhívja a gyilkos, aki a woodsborói borzalmakról szóló film forgatásán újból szedi áldozatait, otthagyva mellettük Sidney anyjának képét. Sidney Hollywoodba utazik, de feltűnik Gale Weathers, a sikeres tévériporter, mint a Woodsboro-ügy szakértője és régi szerelme Dewey Riley is, aki a készülő film technikai tanácsadója. A Döfés 3 színhelyén mindannyian szembesülnek az őket játszó színészekkel, és a kérdéssel, hogy a gyilkos "forgatókönyve" alapján vajon ki lesz a következő áldozat.
Forgalmazó: HBO

Stáblista:

Szereplők

Dwight "Dewey" Riley
Sidney Prescott
Gale Weathers
Mark Kincaid nyomozó
Roman Bridger
John Milton
Jennifer Jolie
Cotton Weary
Csendes Bob
Tom Prinze
Randy Meeks
Tyson Fox

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Filmcriticsbyme aug. 29. 19:59:19 10/10
Nem rossz film... De nem annyira Sikolyos, más cím, más maszkkal jobban állt volna neki
5/10
sawyerx febr. 12. 15:00:49 5/10
Egy fokkal gyengébb az előzőeknél, itt a környezet nem volt olyan hangulatos, és bár a sok-sok filmes utalás/kitekintés bejött, a karakterek sem voltak olyan érdekesek - a nyitójelenetben elkaszált karakterért nagyon kár volt.
Ennél a résznél már kicsit unalmas volt a film szerkezete, nálam a régi arcok dobták fel a filmet és jó pont, hogy Gyui' itt már kicsit komolyabb idióta.
A hangtorzítós megoldás jó volt, így még magyar szinkronnal is rejtve maradt a gyilkos kiléte, viszont a végén a csattanó és a magyarázat nem volt egy nagy katarzis + bőven akadt logikátlanság - a mélyhűtős jelenet a csúcs, de a biztonsági záras kerítés sem volt semmi. A rendőrség is totál inkompetens, hogy a gyilkos célpontját előszedik a rejtett házból, de még oda is utaztatják, ilyen a világon nincs...
A gyilkos kilétén egyébként itt is meglepődtem, mivel többen hajtották a "hol van Sidney".
Ja és a látomások az anyjával szintén feleslegesek voltak.

5/10
4/10
mark dufek jan. 10. 17:36:42 4/10
szeretem ezt a filmet
6/10
nikato 2022 szept. 08. - 15:46:04 6/10
Tényleg paródiaszerű, azt sem értem egy riporternőnek minek kell minden részben feltűnnie. A fakerítésre amit át lehet mászni minek számzáras biztonságizár? És az üveges ajtóra? Cox szinkronja nem tetszik, sem Dempsey-é. SPOILER: Az milyen baki már, hogy a szinkron elárulja már az elején ki a gyilkos?! SPOILER VÉGE
4/10
The Cortez 2022 aug. 25. - 21:48:00 4/10
Ez már tényleg kilométerekre van az első epizód világától. Az egész egy paródiába hajló horror-thriller-vígjáték, ami azért valamennyire görbe tükröt állít a zsánernek, illetve sokat utal vissza a kezdetekre.
Az alapsztori kiváló, de minden téren baromi langymeleg a kivitelezés. A téma itt nem más, mint a trilógiabefejezés, a főhelyszín Hollywood, a cselekmény nagy része pedig egy filmforgatás díszletei között zajlik. Valamiért bebaszták ide a Jay & Néma Bob-duót, valamint Carrie Fishert, aki elég furcsán csinál viccet magából. A film talán legszánalmasabb jelenete a finálébeli izzadtságszagú, brazil szappanoperába illő csavar.
Összességében ez egy feszültségmentes, erőltetett, totál felesleges folytatás.
6/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 01. - 21:00:14 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, 2022-ben megnézve már nem volt félelmetes v. ijesztő, a szinkron tetszett, kivéve Patrick D. magyar hangja.
7/10
nick név 2022 febr. 01. - 00:24:44 7/10
Ez a rész ellenben a másodikkal már-már fantasztikus volt. Helyenként kicsit azért sok lett a folytonos visszautalás önmagára, de a koncepció mégis remekül öltött testet, a lefektetett szabályok mentén történő keretek döntögetése működött, ahogy a karakterekkel és a forgatókönyvvel sem volt bajom (utóbbinál természetesen nem kell Memento szintű elmélyültséget és következetességet várni). Nyilván nem csak az a lényeg, hiszen tartalmi és minőségi koherencia nélkül semmit sem ér, de az összhatás mégis nagyban azon múlik, hogy milyen benyomást kelt a film vége, a harmadik esetében pedig ez nálam nagyon közel állt az elsőhöz. Sokkal jobban volt felépítve, mint a második rész, eredetibb lett, a filmipari kitekintésében pedig meglepően nyílt volt, de nem kényszeredetten - dogmatikusan - elfogult és neurotikus.

,,Igaza volt. A popkultúra a 21. század politikája.'' Már 2000-ből. Ha a Sikoly-sorozat több lenne mint önironikus horrorszatíra... A készítőkbe szorult világlátás és mondanivaló, csak ugye a műfai adottságok.Sikoly 1 - 8/10

Sikoly 2 - 6/10

Sikoly 3 - 7.5/10

Sikoly 4 - 5/10
8/10
fanaf1@vipmail.hu 2021 júl. 11. - 21:45:08 8/10
Üdítő "kivétel" a sok színes mellékszereplővel, poénnal, egy új helyszín. Ez is jó lett.
m.kaladze 2020 máj. 12. - 03:28:36
Nekem jó volt újra látni a Campbell, Cox, Arquette triót újra, bár

SPOILER
a közepén a történet kicsit számomra vontatott, de a vége fele mégha 70 százalékban is sejtettem ki a gyilkos akkor vesztettem el a fonalat, amikor holtan találták a rendezőt és íme jött a csavar... és mégiscsak ő volt
SPOILER VÉGE

Én azért dobok neki egy 7est mert végig találgattam ki lehetett az...
stupek2 2017 márc. 26. - 10:18:42
Ahhoz, hogy élvezzem ezt a filmet elvileg látnom kellett volna a filmbeli filmet is, mert így nem tudom mirõl van szó. Sajnos a téma ismerõs. Valamilyen már megtörtént sorrendben halnak meg az emberek. Ilyet már sokat láttam. Sajnos a párbeszédek gagyik, fõleg a párbeszéd beli hivatkozások, amiket abszolút nem értek.

Rendõrök mondják a rendezõnek: Ez a filmnek az a része, amikor velünk kell jönnie. Azaz a szereplõk "kiszólnak a filmbõl"

Gagyi film.
5/10
pikigeri 2017 jan. 16. - 00:27:41 5/10
Nagyon gyenge. 10/5
LCsajszi 2014 okt. 04. - 14:45:30
Sajnos az egész film alatt egyértelmû, hogy ki a gyilkos.

SPOILER
Engem nem kavart meg a hangmanipulátor, mert a film elején már a gyilkos szinkronhangja elárulta magát.
A másik jel, ami elárulta ki a gyilkos, az pedig az volt, hogy nem mutatták Romant hogyan döfték le és került bele a koporsóba. Ilyenkor annyira egyértelmû, hogy õ a gyilkos, mert minden áldozatot bemutat a film, hogy hogyan ölik meg. Viszont volt is egy hatalmas baki a filmben, amikor Dwight megnézte Roman pulzusát, elvileg meghalt. Ezek szerint valami gyógyszert beadott magának, hogy egy darabig halottnak higgyék.
5/10
Tony36 2014 jan. 19. - 18:10:46 5/10
Engem inkább horror-paródiára emlékeztetett a film tele bakikkal . Midjárt az elsõ gyilkosságnál amikor a lány kijött a zuhanyzóból mutatták hogy elvágták a telefon zsinórját ennek ellnére az autóval hazafelé száguldó barátja bõszen hívogatta és kiabálta , hogy vedd fel a telefont miközben hallania kellett , hogy nem csöng ki .
Ezt már csak a kb. 150 centis fakerítés kapuján lévõ számkombinációs zár ûberelte miközben a kerítést helybõl át lehetet volna ugorni.
9/10
gimbiikeeh 2013 márc. 03. - 15:01:01 9/10
Méltó folytatás. Nekem nagyon tetszett. Többször nézhetõ, ahogy a sorozat többi része is.

9/10
James Uram Benson Madame 2012 júl. 02. - 21:41:45
Itt igazából a cameók (Carrie Fisher, Jay és Néma Bob) voltak viccesek és ez a rész már kicsit elmegy a blõdli irányába. Az mondjuk mindig vicces, amikor a maszkos orra esik meg ilyenek. Na jó, a vége azért kicsit meglepõ.

SPOILER:
Most akkor a srácok az elsõ részben mégse ölték meg a mamát? Vagy a 4-ben ehhez is visszatérünk? (az nekem még hátravan).
A legnagyobb duma: "az ajánlóleveleid nekrológok" :))))
A szinkron miatt is lehetett tudni a végét a hang miatt, mint a második részben, bár a hangmanipulátor megkavarta a dolgokat (ilyen létezik a valóságban?). Az viszont bosszantó, hogy a Randy hangját adó színész itt ismét megkapta a figurát, míg a második részben Mickey hangja volt - tehát nem egyeztetési gond, hanem nyilvánvaló bénaság...
Aikidoka 2011 aug. 17. - 18:13:03 Előzmény Aikidoka
Ezt benéztem :D Szerintem, akik 11 éve még megnézték a harmadik részt kb. 16 évesen, azok közel a harminchoz már nem biztos, hogy rohanni fognak a moziba a folytatás kedvéért. Az újabb generációnak pedig ez már kevés. Az viszont tuti, hogy az illetékesek ígyis bekaszáltak pár millát szóval nem számít :)
pleb 2011 ápr. 25. - 23:30:47
Igaz, 3 éve, 2008 májusában írtam, hogy remélem nem lesz több folytatás (akkor még csak pletykaszinten volt a 4. rész terve), de nem bánták meg, hogy elkészítették a 4. részt, mivel übereli a 2. és 3. részt. Az 5. rész csak akkor lehet ütõs, ha a nyitányban rögtön kinyírják Sidney-t, vagy Gale és Dewey-t. Elvileg Kevin Williamson a 4. rész forgatókönyvében a nyitányban Sidney-t ölték volna meg (ezt olvastam valahol), csak azt Bob Weinsten átíratta vele.
10/10
MeeÉn 2011 ápr. 23. - 10:34:57 10/10
Nekem Ez is tetszett ugy mint az elsõ kettõ.
9/10
7/10
King Diamond 2011 ápr. 17. - 13:55:38 7/10
Nemsoká lehet menni a moziba a negyedik részért, az elõzõ részek 'felidézése' után. Bevallom õszintén, nekem ez is kábé annyira tetszett, mint az elõzõ kettõ. Tehát se jobb, se rosszabb azoknál. Hát, ez van. Az, hogy klasszikusnak nevezik sokan a trilógiát, sokan csak az elsõ részt, engem nem zavar. Szerintem nem az, mert például a Tudom, mit tettél tavaly nyáron elsõ két része is van ilyen jó, mint a Sikoly trilógia (a harmadikat még nem láttam). Ennyi erõvel akkor azt is lehetne klasszikusnak titulálni (és abban a gyilkolások ötletesebbek is).
SPOILER!!!
A 3 fõszereplõ továbbra is életben maradt, és amint látom, a negyedik részben is szerepelnek mindhárman. Kíváncsi vagyok, hogy megölnek-e valakit közülük a készítõk, mint Randyt a második részben. Nekem mindhárom részben a gyilkosok kiléte kicsit lehúzta az élvezhetõséget. Mert be kell látni, hogy egyik részben sem voltak a gyilkosok valami hû, de nagy durranások. Az elsõben sem, hiába mondják sokan, hogy zseniális. Billy még elment, Stu az kész vicc karakter volt. A második részben Billy anyja elment, a másik srác nekem viszont jobban bejött (bár, hogy õ ott miért is gyilkolt, az nem nagyon jött le). A harmadik részben pedig ez a mostohatestvér is elég gyengécske lett, bár itt már legalább Sidney is kapott valamit, nem úszta meg sértetlenül, mint az elõzõekben. Cotton Wearyt sajnáltam, õ még maradhatott volna, és a negyedikben is el tudtam volna akár képzelni. A barátnõjét alakító csaj, valamint Jenny McCarthy (Jim Carreyt irigylem egy kicsit) is rendkívül csinosak voltak.
SPOILER VÉGE
Jövõ héten megnézem a negyedik részt is, kíváncsi vagyok, hogy merre viszik tovább a történetet, és hogy ki kerül megint elõ a múltból, vagy a jelenbõl.
A harmadik rész is stabilan hozza az elõzõ részek értékelését, és színvonalát.
7/10
8/10
CTU 2011 ápr. 16. - 23:25:40 8/10
Nagyon tetszett!!!!
Imádom a filmekben a filmes utalásokat, oltásokat, paródiákat, film a filmben forgatási jeleneteket, Lance Henriksen egész jó kis mellékszerepe, és a sok Hollywoodi utalás, és a mûfaj kifigurázása 10/10.

Egyetlen hiba! de az hatalmas!!
Köszönjük ungarische stáb!!!
A magyar szinkron borzalmas, szánalmas, trehány munka!!
Összes hozzászólás