Sikoly 4.

Bakancslistához adom
Scream 4
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai thriller, 103 perc, 2011

Értékelés:

223 szavazatból
Szerinted?

10 éve semmi híre Ghostface-nek, a szellemálarcos ruházatba öltözött pszichopata gyilkosnak, így már éppen kezdi elfelejteni a szörnyűségeket az amerikai kisváros, Woodsboro. Az előző részekben megismert Sidney Prescott (Neve Campbell) ma már sikeres író, író-olvasó találkozó turnéjának utolsó állomásaként tér vissza szülővárosába, s vele együtt a titokzatos telefonhívások is újra elkezdődnek, Ghostface újra színre lép. Woodsboro egész lakossága megint veszélyben van, a rettegés visszatér a kisvárosba, de úgy tűnik, a szabályok ezúttal megváltoztak.
Bemutató dátuma: 2011. április 14. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Szereplők

Sidney Prescott
Dewey Riley
Gale Weathers-Riley
Jill Roberts
Charlie Walker
Trevor Sheldon
Olivia Morris
Marnie Cooper
Kate Roberts

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
Filmcriticsbyme aug. 29. 19:57:41 10/10
Kedvenc Sikoly-filmem... Más, mint a többi
4/10
sawyerx febr. 12. 15:10:42 4/10
Hiába tértek vissza az első rész helyszínéhez, a hangulat a modern képi világnak köszönhetően teljesen más. Az elején a film a filmben-poénok nagyon tetszettek, de itt már később se a filmes utalások, se a kitekintések nem voltak olyan frappánsak, mint a előzőekben. A régi karakterek már sótlanok, a gyilkosságok ugyanazon a sémán mozognak, talán a sajtóval kapcsolatos jelenetek hoztak pár érdekességet, de ha már x év után ismét összehozták a régi bandát, alkothattak volna egy igényesebb filmet. A rendőrség faék ostoba, megérkeznek a házhoz, ahol a gyilkost 2 másodperce lökte fel a csaj, erre totál irreálisan viselkednek, meg ami a rendőrautónál is történik... Gyui' itt már egészen kezd kikupálódni, de még mindig egy féleszű, neki itt a legjobb jelenete, amikor mondja a sajtónak, hogy milyen jól kezelik az ügyet, erre odavágódik a furgonnak a hulla :D
Szóval ez a rész nem hagyott volna hiányérzetet, ha nem készül el.

4/10
7/10
The Cortez 2022 aug. 26. - 01:53:24 7/10
Ez a felvonás valamennyire visszatér az első epizód feelingjéhez. Az eleje sok fiatal sorozatszínésznő szerepeltetésével, stílusosan viccet csinál az erőltetett, felesleges folytatásokból. A sztori az eredeti sémájára van felhúzva, folytatja és kissé remake-eli a klasszikust, de persze új ötletekkel is felturbózza azt. A film kiválóan reflektál rengeteg akkori horrortrendre, valamint a social media generációra. A főtéma a sequelek, remake-ek, rebootok jelensége. Milliónyi utalást + filmkritikát nyomatnak a dialógusokban. A hentelések keményebbek , az egyik gyilkos kiléte meglepő, ám a motivációja erőltetett, a finálé pedig hosszúra lett nyújtva. A végén hangzik el a mozi legerősebb bölcsessége, egyben legütősebb kiszólása. A 3 főszereplő korrektül tolja, ugyanakkor az új, fiatal színészek sem bizonyultak mellényúlásoknak.
7/10
Ildikó Nóra 2022 febr. 01. - 21:02:45 7/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, ez a rész sem félelmetes v. ijesztő, a vége azonban meglepő. A szereposztás, a szinkron tetszett. Végre jó a frizurája Courteney C-nak.
5/10
nick név 2022 jan. 31. - 17:37:18 5/10
Ez egy sokkal gyengébb rész, mint az első, ami előtt tiszteleg, valami hiányzik belőle. Hiába újabb, hiába reflektált a modern médiahasználati szokásokra és az ahhoz kapcsolódó normákra, ez alapvetően jó dolog, viszont a tartalom mégis üres maradt. A kiszólások persze itt is tetszettek, de az egésznek nem volt hangulata, hiányzott a varázsa, a karakterek javarészt itt a helyzetükben voltak klasszikusak és nem maguktól lettek archetipikusak. A szereplők túl specifikusak, túl 2010-es évek elejeiek voltak és mégis tökéletesen jellegtelenek. Nem úgy jellegtelenek, mint egy társadalmi sablon, hanem mint ami nem mozgat meg semmit az emberben. És nem a színészi munka volt a ludas ebben, hiszen abban az első rész sem volt kimagasló, viszont ott kialakult valamiféle érzelmi viszonyulás a szereplőkkel kapcsolatban, kinyílt egy nem túl mély, mégis egészen saját világ, itt semmi. Talán az idő, talán az írás, talán mindkettő a kulcsa a különbségnek.
Az az igazság, hogy ez a film unalmas, vontatott, egy rosszabb fajta továbbgondolás, illetve nem is a továbbgondolás a rossz, hanem annak a megvalósítása.


Azért ez tetszett 2011-ből, mostanában még inkább találó: ,,Ma már csak feldolgozások készülnek, másra nem harapnak a stúdiók.''

7/10
Trap 416 2021 szept. 21. - 14:14:59 7/10
Mint Slasher, jobb az átlagnál, és a 2-3. rész szintjét bővel felülmúlja. A gyilkos kiléte valóban meglepetés (nem úgy mint a másodikban, ahol a szar szinkronnak köszönhetően már az elején lelövik), és a nyitány számomra epikus. Ott nagyon működnek a kikacsintások, a dinamika, a fekete humor, egyszerűen frissnek hat az egész. Utána valahogy kicsit leült, de ez nálam az első rész kivételével minden Sikolynál így van. Ami nagyobb probléma, hogy tocsog a saját maga által alkotott világban. Gail könyve, a Gail seggében lévő rajongó, merthogy "ő mekkora riporter" (ez már a másodikban is ki lett játszva), Sindy könyve, és az arra való hivatkozás, Döfés filmek (ez talán az egyetlen valódi "univerzum építő" ötlet), meg folyamatosan megy a tematika, miszerint a filmmolyok megfejtik a gyilkos áldozatait, motivációját, stb. Ami még az első részben oké volt, és progresszívnek hatott, de a negyedikben kissé röhejes, ahogy Sindy és Gail "segítségével" és a horrorokat segítségül hívva próbálnak rájönni, vajon legközelebb hol csap le a gyilkos. Illetve nekem kicsit hiányzik a kémia a fő karakterek között, nem mindig érzem, hogy ezek az emberek már ennyi szörnyűséget átéltek együtt. A gyilkosságok kellően brutálisak cserébe, és a film szórakoztató, de valahogy ez is olyan, hogy csak egyszer működik, mert meglep a fordulat, de mint alkotás bőven hagy kívánnivalót maga után.
8/10
fanaf1@vipmail.hu 2021 júl. 11. - 21:42:34 8/10
Szörnyen zavaró, h Cox agyon van műtve, alig van valami mimikája, mintha egy másik, gyengébb színésznő ugrott volna be helyette. Ezt leszámítva egyáltalán nem csalódás, pedig már a 4. sorban.
7/10
nikato 2020 szept. 05. - 17:05:11 7/10
A rendőrből seriff lett, pedig még mindig nagyon "gyík". Kár, hogy Courteney Cox-nak nem Kiss Erika a hangja, csak az elsőben. David, Neve nem öregedtek, Cox viszont nagyon is.
SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER
SPOILER: A végét nem értem, Jill Roberts a túlélő és Ő állította meg a vérengzést?! Most nem meghalt? SPOLER VÉGE SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER SPOILER

7/10
m.kaladze 2020 máj. 12. - 03:32:29 7/10
Ezt a részt nehéz osztályoznom mert a horrorok paródiája és önmaga paródiája is egyben..mégis az izgi benne az hogy mindvégig rejtély a gyilkos kiléte és az én esetemben nem találtam volna ki hogy ki is az.. Nekem tetszett a 3as is ...de nem szárnyalja túl... úgyhogy itt is adok egy 7est
10/10
kovacskoko628@gmail.com 2017 márc. 22. - 19:40:40 10/10 Előzmény Dragonsaver
Dettó énis így vagyok vele (najó még van 1-2 kedvenc ye mint sorozat úgx nekem is a sikoly
10/10
kovacskoko628@gmail.com 2017 márc. 22. - 19:37:50 10/10 Előzmény Bodellger
Spoiler! Ezen énis filóztam, hogy az, hogy itt Sidney-t megszúrják jó-e vagy rossz! Végül is mivel utolsó rész szerintem elkellett jönnie ennek is az egész sprpzatbab minden mellékszereplõ már egy karcolástól kidõlt, Sidney-t meg ugye még a kórházban mennyit nyúzta Jill szóval elis kellett jönnie ennek is de valahogy abszurd
Bodellger 2017 jan. 16. - 22:12:57
Most péntek 13.a okán úgy terveztem nézek valami horror filmet. A sikolynak eddig csupán az elsõ részét láttam. Aztán megláttam valamelyik adón a 2. részt. Úgy voltam vele letöltöm mind a 3 folytatást és megnézem õket. Nos, én azt mondanám, hogy az elsõ a legjobb rész, ráadásul messze menõkig, utána 4. jön, aztán a 2. és úgy a 3. A harmadik rémesen gyenge volt a számomra. Majdnem értékelhetetlen. A sikoly filmek nekem is a fekete humor miatt tetszenek leginkább. Bár legfõképp a telefonos jelenetek, a sikoly maszkja, kosztümje, az amerikai gimis feeling és Neve Campbell az ami/aki bejön az egészben. Ezek a legemlékezetesebb szeletek nálam.

SPOILER!

Nekem ebben a filmben nem igazán tetszett, hogy megszúrják a fõhõsnõt. Jobb lett volna, ha itt sem kapják el. Mindazonáltal a red herring eléggé mûködött, valahogy nem éreztem, kik lehetnek a rosszak. Nyilván mindenki átfut az ember agyán, így az itt adott tettesek is, de nem rájuk számítottam. Ez a seriff és riporternõ mondjuk számomra a legirritálóbb és legértetlenebb, legérdektelenebb jelenség mind a 4 filmben. Ebben a részben is totál elhanyagolhatóak lehettek volna, a végén kívül semmit nem tesznek hozzá a moviehoz. Furcsa volt látni a Jelekbõl a kis srácot, hogy felnõtt, illetve nem tudtam, hogy a rövid hajú csajszi a Klicsko felesége és már gyerek is van tõle, valamint, hogy a giylkos Emma Roberts Erik Roberts lánya, Julia unokahúga.

Vége.

Egy 6ost talán megérdemel a maga nemében.
5/10
pikigeri 2017 jan. 16. - 02:28:25 5/10
Nagyon gyenge. 10/5
begamary 2016 ápr. 14. - 08:29:09 Előzmény Karter
Hát akkor elég jó vagyok, mert egyszer se tekertem bele :) Csak a végével volt bajom.
begamary 2016 ápr. 14. - 08:27:26
Én Trevorra tippeltem.
Aztán kiderült 2 gyilkos is van. Most lehet akárhogy szidni. Azért utoljára még összehoztak egy jó Sikoly 4-et. Egyedül nem nézném újra, azé annyira jó nem lett. Amikor Sidney-t is megszúrták, tudtam hogy valami csavar jön :) Csak ekkorára nem számítottam :)
Képzelem mi lenne a Sikoly 5-ben :)
begamary 2016 ápr. 14. - 08:22:56 Előzmény LCsajszi
Nekem csak a befejezés volt már túlzás.
De Sidney Prescott zárószövege tetszett nekem Jill-hez. Fejbõl már nem tudom sajnos :)
atttila 2016 jan. 24. - 02:00:40
Szerintem ez a tetralógia legjobb része, nekem még az elsõnél is jobban tetszik.
LCsajszi 2014 okt. 04. - 17:46:45
Engem a 2. meg a 3. rész sem nyûgözött le, csak azért néztem, hogy képbe legyek. Bár nekem ez a 4. rész jobban tetszett, mint a 2. vagy 3. Önparódiaként nagyon remekelt.

SPOILER
Szerintem mindenki kitalálta, hogy tuti megint valakinek a rokona lesz a gyilkos.
Esküszöm, bár a filmben film volt, de, ha filmet csináltak volna a Döfés 6-ból, melyben Kristen Bell alakította a gyilkost, na az a jelenet hatalmas ötlet volt, szerintem az az egyetlen jelenet viszi a pálmát.
8/10
gimbiikeeh 2013 márc. 04. - 01:41:06 8/10
Ütött ez a rész is rendesen. Hozta a Sikoly filmek hangulatát, csak egy kicsit modernebben. Remélem lesz még új rész.

8/10
5/10
Semprini 2013 febr. 09. - 13:26:37 5/10
Annak idején, amikor elindult a Sikoly-széria, talán azért lett népszerû, mert valami üdítõen egyedi bájt, fekete humort vitt a haldokló slasher-mûfajba. Bár a folytatások kicsivel talán gyengébben sikeredtek, azért szerintem még így is ezek voltak Wes Craven legjobb filmjei - legalábbis azok közül amiket láttam. Kíváncsi voltam tehát a negyedik részre is. Nem olvastam elõtte véleményeket, de egy negyedik résszel szemben az ember már eleve szkeptikus egy kissé. Nos, a végeredmény elég felemás lett. Egyrészt hozza az elõzõ részek fekete humorát, másrészt viszont helyenként már tényleg átfordul saját maga paródiájába az egész (bár állítólag ez szándékos volt). Vannak logikai bakik és valószerûtlenségek is szép számmal, na de melyik horrorban nincsenek?!...
A szereplõk közt természetesen ott vannak a régi, ismert arcok és persze kellettek új fõhõsök is. Courtney Cox csúnyán meg van öregedve, és nekem továbbra sem szimpi, David Arquette alig változott valamit, Neve Campbell sem lett fiatalabb de azért elég jól tartja magát és mindhárman hozzák amit kell, rutinos "öreg rókák" módjára. Az újak sem rosszak, bár Marley Shelton nekem jobban tetszett a Terrorbolygóban, itt valahogy nem volt alkalma kibontakozni, Hayden Panettiere közepes volt, a többiek pedig mellékfigurák, némelyiknek alig jut több cameofellépésnél. A végére hagytam a tulajdonképpeni fõszereplõt, Emma Roberts-et, akivel igazából semmi bajom nem volt, jól hozta a szerepet, csak éppen nem rá osztottam volna ki.
Mindent összevetve nézhetõ kis szösszenet, nem tudom, hogy akarnék-e még egy részt látni belõle, de szerintem nem ártana inkább pihentetni a szériát, hacsak nincs valami észvesztõen zseniális forgatókönyv a tarsolyukban, mert ez nem az volt.
5,5/10
Összes hozzászólás