Silent Hill - A halott város

Bakancslistához adom
Silent Hill
18 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai-francia-japán thriller, 120 perc, 2006

Értékelés:

299 szavazatból
Szerinted?

Egy gyógyíthatatlan beteg kislány édesanyja Rose (Radha Mitchell) képtelen beletörődni az orvosok diagnózisába. A gyógyulás útját keresve megszökteti lányát, férje (Sean Bean) minden tiltakozása ellenére. A szökés során balesetet szenvednek és Silent Hill elhagyatott, hátborzongató városába jutva szem elől veszítik egymást, ami nem csoda, hiszen a városra állandó köd telepedik. Silent Hill nem csak ebben különbözik a többi várostól: furcsa lények lakják és időről időre az élő Sötétség telepedik rá, megfertőzve mindazokat, akiket megérint. Rose gyermeke keresése közben egyre többet tud meg a város történetéről és rá kell döbbennie, hogy lánya eltűnése csupán apró porszem egy sokkal komolyabb játékban.
Bemutató dátuma: 2006. április 27. Forgalmazó: Best Hollywood
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Rose Da Silva
Christopher Da Silva
Cybil Bennet
Sharon Da Silva/Alessa Gillespie
Dahlia Gillespie

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
Ildikó Nóra jan. 31. 18:20:58 5/10
Egyszer meg lehet nézni, de vhogy többet vártam a filmtől. A hangulata tetszett, Radha M-nek, Sean B-nek jól állt a szerep. A film elég zavaros, zagyvaság volt több ponton. A vége nem tetszett.
9/10
Edoardo 2020 márc. 08. - 00:01:15 9/10
Szuper kis borzongatós horror. Éjjel néztük, nagyon el van találva az atmoszférája és a hanghatás.
5/10
User Friendly 2019 júl. 19. - 01:17:48 5/10
Az atmoszférája nagyon jó, a sztori borzasztó gyenge zagyvaság. Kár érte.

Különben a tartalmat ki írta itt fenn? Legalább a film elejét megnézhette volna...
Bodellger 2019 febr. 22. - 01:27:12
Engem nem ragadott magaval Silent Hill, ennel fogva feluletesen figyeltem a filmet es hazudnek, ha azt mondanam, hogy megvan mirol is szolt, mi volt a lenyege. Helyenkent zavarosnak tunt a cselekmeny. Pl ez a ket kulon dimenzios dolog (a no ott van vhol, de nem lathato mar a ferjnek) sincs meg, de lehet hogy csak nem figyeltem elegge. No mindegy is valahogy nem volt egy nagy durranas. 5/10
1/10
rebekar 2017 szept. 01. - 19:07:31 1/10
Ha akartok egy nagyon fos filmet látni akkor nézzétek meg.. nevets`eges ez a film. 10/1
kofak 2017 ápr. 04. - 15:25:51
Engem a karakterek kicsit irritáltak, mármint a két fõszereplõ nõ, fõleg mikor századszorra üvölti veszélyes helyzetben a lánya nevét a csaj. Megvoltak a tipikus horror hibák, mint az ostoba, logikátlan döntések, minthogy folyamatosan követi az általa látott kislányt, pedig már 2x is szívott utána, de mintha meg sem történt volna.

Na mindegy, ennek ellenére egyáltalán nem rossz, sõt. A képi világ nagyon erõs, a CGI felett kicsit már eljárt az idõ, de viszonylag keveset használták lényekre. A fõbb karaktereken még mindig jól néz ki. A látvány tényleg egyszerûen lehengerel, erõs atmoszférát képes építeni. Nagyon tetszett ahogy felépítette magát a film, szép lassan, nem sietett sehova, mégsem volt unalmas egyáltalán.

Itt a végét sem sikerült elrontani mint sok más horrornál, bár ma már ez klisésnek mondható, de akkoriban, meg mikor a játék is megjelent, nem voltez kifacsarva. Szóval egy okés horror a maga hibáival, egyszer mindenképp érdemes megnézni (a 2. részére ez már nem igaz).
Torolt Felhasználo 2016 júl. 08. - 20:56:46
"Rejtélyek megoldás nélkül, Titkok magyarázat nélkül"
Viharsziget 2016 júl. 08. - 20:49:12
Spoiler. vagy csak más dimenzióban voltak..
Viharsziget 2016 júl. 08. - 20:44:21
Én csak azt nem értem, hogy spoiler: kislányként égették meg, akkor hogy lehetett az a lány a gyermeke? Vagy ezt most nem értem. Halottak voltak, de sajnos ez már az 50. perc környékén kiderült, amikor a nõ és a csávó egy helyen volta, de más dimenzióban...
10/10
DarkGirl 2014 nov. 28. - 21:22:20 10/10
Baromi régen láttam már de ha jól emlékszem nekem nagyon tetszett,és mivel 10/10-re értékeltem anno,ez akkor így is lehetett.
9/10
Újvállalkozó 2014 okt. 25. - 21:58:37 9/10
7/10

Ma újra megnéztem és még mindig ütõs film szerintem: a hangulat, a zene, a történet és pár gusztustalan jelenet nagyon jó. Viszont felfedeztem pár idegesítõ dolgot, amit annó a moziban nem vettem észre, vagy nem zavart annyira (SPOILER):


pl. ha egyedül vagyok egy furcsa, hátborzongató helyen, nem fogom kiabálással magamra terelni a figyelmet, még akkor sem, ha a lányomat keresem. És ha valaki elfut elõlem, aki úgy néz ki, mint a lányom, nem fogok vakon utána futni, le egy pincébe...meg a lépcsõn, a templomnál...jön a sötétség, rohad minden, de a nõ leáll traccsolni a boszorkánnyal. Emiatt egy jó erõs hetest adok rá így másodjára, harmadjára.
boom48 2014 aug. 22. - 23:43:26
"Rejtélyek megoldás nélkül, Titkok magyarázat nélkül"
Boros Jenõ 2014 aug. 22. - 23:35:06
Nem ismertem a játékot,most sem ismerem,de tudom,hogy a legjobb rémálmaimat adta vissza ez a film :)
Szerintem hatásos,izgalmas,nyomasztó,félelmetes.
Mondom ezt úgy,hogy hullik a szõrõm az ilyen filmektõl,de ez jó volt.
9/10.

SPOILER!!!!!!!!!

A lényege,hogy meghaltak,ugyi és ez az egész egy afféle túlvilági hely(pokol)?
Bocs,de a felfogásom már nem olyan,mint a húszas éveimben volt :)
merkel 2014 máj. 26. - 19:54:06
Nem tudom, milyen úgy nézni ezt a filmet, hogy nem játszottad a játékot, de úgy ez egy nagyon jó film, kisebb változtatásokkal nagyon jól visszaadja az amúgy bonyolult és nehezen megfilmesíthetõ játékot és annak dermesztõ hangulatát.
1/10
medea1 2014 máj. 26. - 18:11:42 1/10
Minõsíthetetlen, értékelhetetlen zagyvaság.
Géza Tóth 2014 máj. 19. - 12:13:52
A második részhez képest fényévekkel jobb. Ez szépen lassan adagolja a nyomasztó és beteg sztorit. A második részben úgy lerohanják a nézõt az információkkal, hogy abszolút gagyivá teszi a filmet, sõt a CGI is nagyon gagyi a 2.ikban.
Ez 10/8, a második 10/5
9/10
offtopic
imrenyibalazs 2014 jan. 19. - 15:25:25 9/10
Itt is lesz Spoiler!
Ezer bocs, vagyis nem a hozzászólóról, vagy a hozzászólásról írtam ezt, hanem - ez erõs Spoiler! - a film egyes figuráiról (a szerep, term. nem a színész),... csak aki látta a filmet, az tudja, sejtheti, kikre gondolok.
9/10
offtopic
imrenyibalazs 2013 ápr. 29. - 00:49:45 9/10 Előzmény AKG87
A 421-es kommentrõl írnék és ez is kicsit Spoileres!
Szóval, ha buták és gyengék vagyunk, fizikailag és szellemileg, vagy akárhogy, ami kudarc, plusz kellemetlenség származik hibáinkból, gyengeségünkbõl, - fõleg ha többen vagyunk, akik buták és gyengék vagyunk - a gyengeségünket, idiótaságunkat, az abból származó kudarcokat, vagy bármi ránk nézve is rosszat akarjuk sokszor a másik (valamilyen értelemben) rosszaságának, gonoszságának mondani, ill. eladni... - Vagyis csúnyán szólva nem mi vagyunk bénák, "hanem ott az a szõke rendõrnõ, kislány, vagy akárki behozta a gonoszat, úgyszólván nem nekünk nem sikerült bajokra megoldást találni, hanem valaki a gonosz, a démon" - van, aki oszt ilyen (úgyszólván) észt, hirdet ilyen igét. Késõbb még írok.
gladiolus 2013 márc. 15. - 18:34:40
Persze megvan már a filmnek az erõltetett, profit alapú folytatása, ami tényleg elég gyenge és nagyon gusztustalan, az elejét és végét leszámítva nincs is benne semmi értelmes dolog. És ahogy elnéztem a végét, nyitva hagyták a lényeges kérdéseket, úgyhogy biztos lesz majd még egy harmadik rész is, és akkor majd gondolom megoldják a családegyesítést. Ki tudja.
gladiolus 2013 márc. 15. - 09:48:30
Csak azért néztem meg, mert volt egy olyan hangulatom, hogy most ritka kivételt teszek, és megnézek egy beteg filmet. Hát ez pompásan sikerült. Végülis van egy nem szokványos alapsztori, ami fenntartja az érdeklõdést, viszont nagyon vontatottan indult és nehezen bontakozott ki. Félni nemigen lehetett, mert ezek a torzók inkább nevetségesek, szánalmasak és erõsen hánytatóak voltak. A halott környezet, az elhagyatott, kietlen épületek és a bennük lappangó feszültség sejtése végülis izgalmas volt. Azon túl, hogy van egy játék, ami némelyek számára izgalmas és érdekes, meg hú, azért én inkább úgy gondolom, hogy ez a végtelen szomorúság filmje, ha emberi szemszögbõl nézzük. Ami Silent Hillben történt anno, és most, az egy tömény borzalom, és a bosszú szerintem nagyon is jogos és szükségszerû volt.De az igazi borzalom számomra mégis inkább a film végén van. Az kiütés, KO. Alapvetõen nem kellett volna ez a makacskodás és vita, hanem az elején hármasban kellett volna elindulni, aztán lesz ami lesz, de legalább együtt éri õket. Csak hát akkor ugye nincs az a hatalmas nagy slusszpoén a végén, ami olyan "varázslatossá" teszi az egészet. De nem. Ez a szerencsétlen nõ kõkeményen, véres verítékkel végigmelózza ezt az egész sztorit, és jó, persze elért valamit, mert az anya Isten a gyermek szemében, meg ilyenek.... De másfelõl amit elért, az a nagy, nagy, iszony nagy koppanás, amikor ott ül az üres heverõ elõtt.

Megérte? Szerintem nem.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu