Sils Maria felhői

Bakancslistához adom
Clouds of Sils Maria
16 éven aluliak számára nem ajánlott francia-svájci-német filmdráma, 124 perc, 2014

Értékelés:

50 szavazatból
Szerinted?

Nemzetközi karrierje csúcsán felkérik Maria Enderst (Juliette Binoche), hogy játsszon annak a darabnak az újrarendezett változatában, amely húsz évvel azelőtt híressé tette őt. Akkor Sigrid, a csábító fiatal lány szerepét játszotta, aki lefegyverzi, majd végül öngyilkosságba hajszolja a főnökét, Helenát. Mariának ezúttal azonban a másik, idősebb nő, Helena szerepét kellene eljátszania. Az asszisztensével (Kristen Stewart) Sils Maria hegyei közé - az Alpok eldugott szegletébe - utazik szöveget próbálni. Eközben Sigrid szerepét egy fiatal hollywoodi sztárocskára bízzák, aki előszeretettel vonzza a botrányt. Maria hirtelen a tükör másik oldalán találja magát, szemtől szemben egy kétesen vonzó nővel, aki - lényegében - a saját, meg nem állapodott képmása.
Bemutató dátuma: 2015. január 1. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Díjak és jelölések

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
NADALFAN 2017 júl. 01. - 17:30:00 9/10
Nekem, Kristen igencsak a kedvencem lett ,mert áttudott lépni az Alkonyat rettenet után ,és most is egy ilyen minõségi filmben játszott. A nõi lélek érthetetlensége kirajzolódott ebbõl a filmbõl is de minden csajszi jól tette a dolgát .Néha idegesítõ volt a sok nõi csacsogás de maga film abszolút tetszett , de egy biztos nem egy limonádé .
9/10
fourdogs 2016 jún. 29. - 20:00:01 Előzmény Edmond Dantes
Abban a szerencsés helyzetben voltam, hogy rokonom kint dolgozott, így többször meg is látogattam. Késõbb - vagy egy emberöltõvel - Párizzsal kerültem hasonlóan közeli kapcsolatba.
Nos abból szempontból valóban lehet unalmas, hogy a kisvárosok hasonlítanak egymásra aszerint, melyik nyelvterületen helyezkednek el. Én azonban nem untam, akkoriban inkább csak a vasfüggönytõl keletre és északra lehetett szabadon jönni-menni. Óriási kontraszt volt már maga Burgenland is, és ahogy közeledtünk Lichtenstein felé, úgy nõtt a rendezettség és a tisztaság, de mindez belsõ indíttatásból, semmi erõlködés vagy kényszer.
A táj sok helyütt szintén uniformizált, két nagyobb hegyvonulat között szinte kötelezõen ott a patak vagy folyócska, és ha van 200 m sík terület, akkor egy repülõtér is. A svájciak valószínûleg nem unják, meg vannak elégedve vele, és ha változatosságra vágynak, ott a tenger néhány órányira vagy bármely nagyváros egy napi járásra.
offtopic
Edmond Dantes 2016 jún. 25. - 09:39:35
off
Svájc, a sokaknak unalmas, túlzottan kiszámítható ország...nos, ilyesmire mondták otthon: "nekem legyen mondva". Sajnos messze nem ismerem eléggé, de majd igyekszem pótolni, ha tehetem. Sosem késõ...legfeljebb kicsit.

Hogy kinek mi, melyik film, színdarab... tetszik/nem tetszik, az teljesen egyéni + tudjuk, jócskán vannak itt akik +/- még rá is tesznek egy lapáttal = a skálán csak 1* és 10* gombot ismerik, a civilizált vélemény nyilvánítást meg nem ismerik. Egyesek pl olykor önmagukkal vitatkoznak egyazon produkcióról ("persze" eltérõ nickkel) és egyéb ínyencségek :) Van, akivel még egy légtérben (értsd: adott topikban) se óhajtok mutatkozni, de pl X színész (történetesen LdC) neki is kedvence, nekem is. Minden van.
fourdogs 2016 jún. 24. - 17:20:28 Előzmény Edmond Dantes
Köszönöm az ajánlót, megnéztem, és kétszeresen sem bántam meg.
1.- J. B. - bár nem tartozik a nõi ideáljaim közé - itt félelmetesen jó, talán a legjobb alakítása eddigi életében.
2.- Svájc kedvenc országom (Mo. után számomra a legismertebb, de nem kizárt, hogy alaposabban bejártam, mint bármelyik más országot).

Érdekes, hogy akit (Giokute) nem kötött le (nem értette, vagy nem talált a maga számára semmilyen üzenetet), többnyire értéktelen filmekkel szórakoztatja magát.
Gollam24 2015 nov. 09. - 15:53:05
A Filmtekercs-es véleménnyel teljesen egyetértek, valóban sok érdekes gondolatot ébreszt a film (pl. Hollywood kontra európai filmek, generációs ellentétek, élet körforgása, önreflexió, stb), de én személy szerint nem igazán szeretem azokat a filmeket, ahol a cselekmény nem csúcsosodik ki egy tetõpontban majd nincs utána végkifejlet, márpedig ez a film ilyen lett sajnos, így hiába vannak benne értékes gondolatok a katarzis-érzés elmarad a megtekintése után.
1/10
Giokute 2015 szept. 21. - 09:34:02 1/10
10ft-ot nem ér ez a sz_r
ne pazaroljátok rá az energiátokat

elsõ 10 perc horror unalmas a csaj telefont nyomkodja - annyi az elsõ 10 perc
Edmond Dantes 2015 aug. 23. - 11:29:56
Ennyire mellõzve? Pedig filmcafé nemrég adta meg valszeg még fogja is. Középtájt kissé vontatott, de végig élvezhetõ mûvészfilm, színház a színházban/film a filmben belterjes világa, egy szerep és néhány élet formálódása, igényesen, szép tájakkal, európaiul. Pótolandó!
fanteye.blogspot.hu 2015 márc. 17. - 23:54:41
Jó kis film, A színészet iránt mélyebben érdeklõdõknek ajánlom elsõsorban, és azoknak, akik szeretnék Kristen Stewart-ot jó szerepben látni. Bõvebb kritika a blogomon, katt a nevemre :)
dbkrisz 2015 febr. 12. - 17:23:05
Hát... ifjabb koromban volt egy olyan elõítéletem, hogy a "mûvészfilm" az, ami unalmas. Aztán nagy öröm volt, amikor rájöttem, hogy ez nem így van, sõt. A nem hollywoodi filmek az igazán izgalmas filmek.
Nos, ez a film nekem inkább csak az elõítéleteimet erõsítené. Én nagyon untam. Nem történik benne semmi, senki nem jut el lélekben sem sehova.
A felhõkrõl készített képek visszont gyönyörûek. -)
Mocsokpalánta 2015 jan. 05. - 10:33:44
Zseniális film.
Nekem nagyon tetszett.
Tényleg nem pörgõs, de kiválóan megrajzolt szereplõk vannak benne és valós érzések.
4/10
paripassu 2015 jan. 04. - 21:54:35 4/10
Köldöknézõs mûvészfilm azoknak a rasztahajú, 16 éves, ELTE-BTK-ra vágyó középiskolás lányoknak, akiknek Puskin csak egy orosz író, Toldi nép hõs, az Uránia meg biztos valami hely amit a föci vaktérképen be kell jelölni, mint fontos bányászati központ Szibériában.

Fájdalmasan vontatott, de eljátssza hogy melankólikus és olyan...deep. Amikor megláttuk, hogy még fél óra van a végéig gyorsan kimenekültünk.
8/10
Igazgató1 2015 jan. 02. - 23:30:38 8/10
Érdekes, kicsit vontatott, csak a mûvészfilmek kedvelüinek ajánlom. Juliette Binoche is megöregedett.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu