Sirály

Bakancslistához adom
The Seagull
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai romantikus vígjáték , filmdráma, 100 perc, 2018

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Hétvégi összejövetelt rendez Szorin, a nyugdíjas kormányzati tisztviselő a birtokán. A vendégek között van a húga, Irina a moszkvai színházi élet legendás színésznője és fia. Irina narcisztikus és önző, aki a fiatal szeretője, Borisz Trigorin, a sikeres író miatt aggodalmaskodik. Az írónak készülő Konsztantyin a birtokon nőtt fel, és szerelmes a szomszéd lányba, Nyinába, aki színésznő akar lenni. Hízeleg neki, hogy szerepet kap az új darabjában, de felfigyel a sikeres íróra. Csehov darabjából.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
doricki23 2021 nov. 07. - 08:20:30 8/10
Ismertem a drámát, mint cím, de nem tudtam miről szól.
Ezért is néztem meg, mert reméltem ez fogyasztható állapotú.
Abszolút lekötött, jó a történet, jók az alakítások, kicsit megváltozott a véleményem Csehovról. Megnézek más feldoglozásokat is.
amadeus3 2019 márc. 03. - 06:57:57
Csehov - tényleg kicsit amerikai sűrűségben. Mégis átjön, mert a színéészek jók, Anette Bening is. Úgy látom Csehovot nem lehet "agyonütni" - még a kissé túlszínezett változatban is megértjük a lényeget. Vagy inkénbb megérezzük.
5/10
bannor72 2019 febr. 03. - 22:40:15 5/10
Jó a Port.hu. stáblistája. Szereplők: Elisabeth Moss. Amúgy Anton Pavlovics Csehov műve. Nem mellesleg a szinészek a teljesség igénye nélkül: Saoirse Ronan, Annette Bening - akit ezért az alakitásért Oscar-ra jelöltek. Mondjuk nem tudom miért. Nem éppen egy Oscar dijas alakitás. Sőt. Kritikán aluli. Valahogy előkerült a sülyesztőből és két év alatt eljátszott a maga idegesitően hisztérikus, h.p.-ként ként két szinésznőt, aki az öregedéssel küzd, és nagyon szenved tőle és aki először az unokája -lehetne-korú, majd a fia-lehetne-korú pasival bújik ágyba. Nincs is ezzel semmi gond, csak csinálná jól. :) Egyébként az összes szinészi alakitás halovány, leginkább éppen Elisabeth Moss-é. A film sem ér sokat: ilyen lehet, amikor ameriak megjelenitik a nagy orosz lelket :)