Sisi

Bakancslistához adom
német-osztrák történelmi filmsorozat, 45 perc, 2021

Értékelés:

70 szavazatból
Szerinted?

Sisi volt Európa első szupersztárja: gondtalan kamaszként beleszeretett egy nagy hatalmú és kívánatos férfiba, akinek azonban volt egy sötét és veszélyes oldala. Sisinek választania kellett, és elfogadta a kihívást.

Évadok:

Stáblista:

Alkotók

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
lonapost nov. 25. 19:53:24
Eddig a legrosszabb sorozat a császárné életéről. Annyira valószerűtlen, és hiteltelen. Ritkán teszek ilyet, de ezt a sorozatot félbehagytam, nem nézem többé, mert idegesít.
1/10
bkriszti0329 jún. 11. 21:07:51 1/10
Rémes....
2/10
turcsanyimilan máj. 15. 19:14:50 2/10
Ennek a sorozatnak semmi köze nincs a valósághoz. Ennyi erővel a császárnét akár egy néger is játszhatná. Hiteltelenül ábrázolnak mindenkit.
9/10
Nótárius ápr. 27. 15:35:33 9/10


E kitűnő filmsorozat számos erénye között méltó helye van Sisi elragadóan harmonikus mozgásegyüttesű, lendületes szépségű látványt nyújtó lovaglásainak. Különös tekintettel arra, hogy az egykori feljegyzések tanúsága szerint, a férfiak által is rendkívüli elismerést érdemelt ki, a nők között pedig páratlan volt a lovastudománya.
A filmbeli lovaglásait csak az árnyékolta be valamelyest, hogy az ott látottakkal ellentétben: Sisi mindenkor a mellékelt képek szerinti oldalsó ülésmódú, úgynevezett dámanyerget használt.
Evvel és az egyéb elnézhető felróhatóságaival együtt is, számunkra komplex, remekbe szabott történelmi élményegyüttest nyújtott ez a film(sorozat)*. A feleségem a Romy Schneider féle "Sissi" változatra visszaemlékezve, kezdetben ugyan kritikus idegenkedéssel nézte, de az utolsó (?) rész végére érve már annyira ráhangolódott, hogy csalódottan hiányolta a folytatást.
10/10
Éva Madácsi ápr. 23. 23:41:04 10/10 Előzmény nagylábú
A császár nem magyarul mond beszédet, csak szinkronizálták a filmet. :)
offtopic
Edmond Dantes ápr. 23. 11:51:03 Előzmény DUNAWÖLD
Látom, működött a Google-fordító. Elhiszem, hogy megfelelő nyelvtudás, külföldi ismeretség, tapasztalat híján nem szereti az idegent, max. a pirézeket. Oda is való, Piréziába,két Békamenet közt.
offtopic
Edmond Dantes ápr. 23. 11:44:05 Előzmény napraforgó
Az alattunk beírogató-félékkel egyetemben ...
napraforgó ápr. 23. 03:51:39 Előzmény Edmond Dantes
Öket beirathatjuk az Észbontók sorozatba....
DUNAWÖLD ápr. 22. 23:10:06 Előzmény Edmond Dantes
Ugye, tudod, hová kell vessző?
Amúgy meg, amíg 13%- os középiskolásoknak legyàrtjàk a 25%- os ėrettsêgit, és egy egész osztály jegyét felfelé, kettesre hamisító igazgató nem ül börtönben addig ne reklamàlj.
A tanerő valahogyan nem a belső korrupció, hanem csak a polgàri kormányok ellen sztrájkol. Tudnék mesélni!
DUNAWÖLD ápr. 22. 23:03:57 Előzmény Edmond Dantes
Így Lenin születése napján: oda kell vasfüggöny, ahol napjainkban Marxnak emelnek szobrot, és nem a templomban térdepelnek. Mennyivel szebben hangzik a magyar nyelv: A változatosság gyönyörködtet... Szereted az idegent, próbáld ki külföldön!
offtopic
Edmond Dantes ápr. 22. 22:35:12 Előzmény amira_daaa
Akinek nem egyértelmű, melyik Napóleon szerepel az 1850-es években, az nem érettségizett.
offtopic
Edmond Dantes ápr. 22. 22:32:04 Előzmény DUNAWÖLD
Ugye kelet felé kellene a vasfüggöny? Nyugat felé úgyis volt már. Varietas delectat.
1/10
krys19@citromail.hu ápr. 22. 01:44:50 1/10 Előzmény Kicsirigo77
Na igen, ennyit a hitelességről!!!
1/10
krys19@citromail.hu ápr. 22. 01:41:36 1/10 Előzmény emzeperix007
Én is inkább annál maradok!:)
1/10
krys19@citromail.hu ápr. 22. 01:40:59 1/10
Ekkora ferdítést!!!!!!!!! Hol van kérem a hitelesség??????????? Na azért ez már gyalázat!!!!!!!!!!!!!!!!!! Akkor legyen fikció, nehogymár belekeerjük a Habsburg és a Wittelsbach neveket ezekbe a nem is tudom minősíteni...., kérem!!!!! Azért kéremszépen ez már több a sokkból!!!!!!!!!!!!! Én is tudom, hogy a Romy Schneider féle rózsaszínű verzió nem a valóság, de azért nehogymár ....
emzeperix007 ápr. 19. 20:50:50
Ez a sorozat olyan, mintha a rendező alaposan betépett volna, és az ő hagymázas hallucinációit látnánk a képernyőn. Már csak egy zombi apokalipszis hiányzott ehhez az elborult, beteges, sötét ábrázoláshoz. Prosti Sisi és pszichopata Franz Jozef legújabb kalandjai. Hát akinek ez bejön, az nézze. Én inkább maradok a Romy Schneider-es verziónál.
djp68 ápr. 19. 15:11:01 Előzmény nagylábú
A valóság közelebb állt a Romy Schneider-féle flmhez, persze abban is sok volt a túlzás - a maga módján szerette egymást a házaspár, de FJ azért sokszor félrelépett ... https://djp.hu/2020/01/01/sisi/ Sisinek eléggé érdekes volt az élete :) nem ez volt a legjobb film, amit róla forgattak ... sztem
djp68 ápr. 19. 15:05:49 Előzmény Kit Fisto
Maga Erzsébet eléggé liberális volt, s ő maga a saját (bece)nevét így írta: Sisi. Erzsébet pedig maga volt az unió - hiszen egy bajor hercegnő, aki maga mellé állította az összes német fejedelemséget a franciák ellen (legalábbis a film szerint) és kiegyeztette a magyarokat és osztrákokat :)
nagylábú ápr. 18. 22:53:28
Hát.... "kérem tisztelettel" - sok minden meglepő a filmben. A legelején (?) felakasztott lázadó felesége nemcsak átkot mond, hanem SZEMTŐL-SZEMBE LEKÖPI A CSÁSZÁRT ! - aki ezt szó nélkül tűri... Amikor végre Budapestre utazik a császári pár a császár tökéletes kiejtéssel, MAGYARUL mond pohárköszöntőt, de szabadkozik, hogy nem tud jól magyarul, majd a neje tolmácsol - mire a császárné TÖRT MAGYAR-SÁGGAL egy az egyben elismétli a császár gondolatait... Hogy egy"kéjhölgy" komorna lesz a császári udvarban - ezt is nehezen tudom elhinni... A "patakbéli" félmeztelen fürdésről (császár+Sisi) már korábban írt valaki, és akkor még csak nem is valami "elragadó szépség" a császárné - a többit hagyjuk... A jelenetek is nehezen követhetők - szóval nem tetszik. Maradok a Romy Schneider-féle változatnál - jóllehet az biztosan "jobban idealizált"... (Mindenesetre felkeltette az érdeklődésemet, utána fogok olvasni, mi volt a valóság...)
1/10
Novalis ápr. 18. 21:29:17 1/10 Előzmény Kit Fisto
Sissi csak a Romy Schneider filmben volt, Sisi volt a beceneve, ő maga írta így le a saját nevét, valamint Ferenc Józseftől is maradtak fent levelek, amikben így szólítja.

Egyébként Erzsébet királyné a saját korában kifejezetten lázadó, haladó, liberális gondolkozású embernek számított.

Ettől még ez a sorozat egy nagy rakás szar, úgy és ott csúfolja meg az életét és a valós eseményeket, ahol nem szégyelli.
Összes hozzászólás