Smaragd szív - Az örökös

Bakancslistához adom
Corazón Esmeralda
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott 2014

Értékelés:

13 szavazatból
Szerinted?

César Salvatierra, a Salvatierra birodalom alapítója összehívja volt feleségeit gyerekeikkel együtt a házába. Jelen van még hűséges inasa feleségével, valamint élettársa, a fiatal és pénzéhes Lorena. Mivel gyógyíthatatlan betegségben szenved, és nem akar fizikailag leépülni, elbúcsúzik számító volt feleségeitől és gyerekeitől, majd főbe lövi magát a jelenlévők szeme láttára. Előzőleg megkéri ügyvédjét, Juan Andrést (Luis Gerónimo Abreu), hogy keresse meg ötödik gyermekét, aki élete nagy szerelmétől, Marinától született, de anyjával együtt nyom nélkül eltűnt.
A sors iróniája, hogy César halála napján megismerte a Marinától született lányát, Beatrizt (Irene Esser), aki környezetvédő tüntetést szervezett apja cége elé. Beatriz azonban nem tudja, hogy César az apja, ugyanis anyja, hogy az apa kilétére sose derüljön fény, nevet változtatott.
Juan Andrés közli a családdal, hogy a végrendeletet csak három hónap múlva lehet felolvasni, az ötödik örökös jelenlétében, és César végakarata szerint addig az egymással civakodó exeknek César házában kell lakniuk. A pénzéhes volt feleségek és gyerekeik próbálják semmissé tenni a végakaratot, ám César mindenre gondolt, így kénytelenek kibírni egymást, míg letelik a három hónap.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Beatriz Elena Jiménez Beltrán; Beatriz Elena Lozano Salvatierra
Juan Andrés Montalvo Cordero
Federica del Rosario Pérez
Marcelo Egana
Vanessa Villamizar
Marina Lozano; María Victoria Jiménez
César Augusto Salvatierra
Lorena Martinez
Silvestre Montalvo

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
77zsuzsi77 2015 aug. 23. - 09:14:59 1/10
Ez egy igazi katasztrófafilm! Nyakig voltam a festésben, így nem tudtam másik csatornára kapcsolni. Ha nem lesz szép a mûvem, kizárólag ennek a filmnek köszönhetõ! Hogy mernek ilyen gagyi mûsort adni? Ehhez vérnyomáscsönnentõt is kellene mellékelni!
kikelet54 2015 máj. 11. - 13:50:02
Nos, ez a mai rész elég jó volt. Nem volt benne értelmet, nyafogó ordítozás, igaz a Zöldleányzó még mindig nem enged Juan Andrésnak.
kikelet54 2015 máj. 06. - 22:17:56
Ezen a fórumon tényleg nincs forgalom, de bevallom, nem csodálkozom rajta. Ez a Juan Andrés egy olyan "tedd ki, hadd hüljön fazon", semmit nem tesz, hogy ne ragadjanak rá a nõk, én sem tûrném Beatriz helyében. Egyébként, mint pasi nekem nem jön be.
kikelet54 2015 ápr. 22. - 14:14:07
Na végre, már itt is történik valami, de pont annak kellett meghalnia, aki rájött, hogy Beatriz az igazi örökös. Még szerencse, hogy mindent beírt a számítógépbe, csak kérdés, hogy ki és mikor találja meg.
malvinkicska 2015 márc. 14. - 07:24:56
OFF Köszönöm szépen ha úgy látod, hogy a leírt véleményeim helyt állóak. A türelem az azért van , mert én olyan helyen élek, szórakozás semmi, én mindig dolgoztam rengeteg ember vet körül haza kerültem maradt egy ûr. A gép segítségével próbálok egy kicsit szórakozni, de most az utóbbi idõkben nagyon gyatra sorozatokat vesznek meg. A neten próbálok keresni régebbi értelmes filmeket, operetteket, sorozatokat, a TV-t nem érdemes bekapcsolni attól félek, ki jön valamelyik ész lény celeb, és azt nem szeretném. További szép hétvégét, remélem még írogattunk egymásnak valamelyik fórumon, ami most a legmenõbb Kuzey Güney nagyon jó a csapat.
offtopic
napraforgó 2015 márc. 13. - 18:38:54
OFF

Szia Malvin! Te vagy az egyik, akinek a véleményét mindig figyelem, meg adok is rá. Hasonló korúak vagyunk és hasonló ízlésüek is, bár úgy látom, te talán türelmesebb vagy nálam... Hát elismerésem. Néha olyan sorozatokat is türelemmel viselsz, amiket én már nem.
Már volt úgy egyszer-kétszer, hogy szívesen írtam volna valamihez hozászólást, de nem tartottam illendõnek olyan sorozathoz hozzászólni, amit amúgy nem is nézek.
De örülök, ha itt-ott látlak, ha meg még össsze is akadunk valami olyasmin, amit közösen nézünk.

Végülis ezért van a fórum, hogy hasonló gondolkozású és érzelmü emberek megoszthassák a véleményüket (vagy épp ütköztessék...).
malvinkicska 2015 márc. 13. - 15:47:25
Üdv neked elnézést, már rég nem találkoztam a véleményeddel a fórumokon igaz írtad is be sokalltál, nem pazarolod az idõd ilyen semmikre. A véleményem az megvettek olyan sorozatokat, se eleje se, vége, butaságok története, ott tartok hogy egyedül a Lucia, és a neten követem a Szenvedély Száz Színe, mivel nekem Story5 nincs. A török sorozatokat nem adják, csak sablonos dolgokat válaszolnak, miért nem, ajánlják, az egy hónapja véget ért sorozatot, milyen a mûsor politika, nem értem, vagy a felfogásommal lenne gond. Remélem nem zavartalak.
napraforgó 2015 márc. 13. - 13:10:50
Köszi az ötletet, a végére Az örökséget is megszerettem. Egész izgalmassá vált, habár a témát nem kedveltem eleinte.
De a Luciához igazából nincs kedvem, ha a Nyomorultak érdekelne, akkor inkább az eredetit olvasnám Victor Hugotól...
Most visszatértem a Csengetett M'Lordhoz, meg maradnak a Kevin Sullivanek. Így gyakorlatilag a délelõttöket, meg a délutánokat is símán ki tudom tölteni... Aztán ott van még a Szívek doktora, ami üdítõ kis rózsaszín, de épp most ritkították heti egy alkalomra. Ja, és marad Don Matteo, amelynek most már olyan részeit játszák, amelyeket korábban nem láttam.
Lehet, hogy jó idöre lemondok a latin-amerikai románcokról, bár szeretek elandalodni, némi kis rózsaszínen... Viszont a mostaniak annyira gyengék, nem szólnak igazából semmiról, hetekig civakodnak a nagy semmin, vagy olyan bûnügyi sztorik, amikre nem is vagyok kíváncsi. Ha már bûnügyi, akkor legalább valami jó legyen, Poirot, vagy ilyesmi.

Azért figyellek, remélem idõnként jelentkezel!
Vannak mások is, akiknek a hozzászólásait akkor is figyelem, ha az adott valamit nem is nézem....
Üdv a régi barátoknak! Na meg a újaknak is!
suxel 2015 márc. 13. - 11:20:23
Nem akarok tolakodó lenni, de most utoljára még mindig javaslom a Luciat, csak 9 rész ment le belõle, és van hajnali ismétlés hétvégente belõle. Úgy láttam vágják az erõsebb jeleneteket. :) Pótolható mennyiség, vagy anélkül is be lehet kapcsolódni még simán. :)
Alicantenek is bejön, pedig õ is válogatósabb fajta, mint te. :) Mondjuk én is erõsen szeletálok már, és szinte mindent csak tekerve nézek. :D Ez a Smaragdszív eleve esélyt nem kapott tõlem, eléggé egy nóném sorozatnak tûnt.
Nem hibátlan sorozat a Lucia, kissé klisés is, de Az örökség is az volt, és mégsem volt egy rossz sorozat. Ha jól emlékszem nálad a közepes kategóriát képviselte. :)
napraforgó 2015 márc. 13. - 06:51:23
Gyenguska, egy hét alatt semmi haladás. Abba is hagytam.

Néha azon gondolkodom, hogy kilóra veszik a szemetet? Már annyi a gyengus sorozatocska.... Lassan már csak olyasmi látható, amiért az eladóknak kéne fizetni.....
malvinkicska 2015 márc. 07. - 19:13:04
Az idõ ha van akkor sem ilyen lehetetlen történetre pazarlom, a színészek közül pár ismerõs, a Sors H-ból ott is hisztiztek vínyogtak na nekem nem, sutba vele.Az a baj a szemetet veszik meg ami valamit ér nem ezeket nézze aki vette.
offtopic
ildimix 2015 márc. 07. - 18:43:56 Előzmény malvinkicska
Én az 1. rész után abbahagytam a sorozatot. Úgy látom nem nagyon kedvelt a sorozat mert nem sok hozzászólás van a fórumon. Annyi sorozatot indítottak, hogy szelektálni kell köztük mindenre nincs idõ.
malvinkicska 2015 márc. 03. - 06:51:44
Belenéztem a Vanessa színésznõ a sors hullámaiban is ilyen hisztis volt meg a másik is akiket felismertem, remélem itt nem azt fogja követni, mint ott. Elég sokat ordítoztak benne, ami nem nagyon tetszik.
Azul 2015 febr. 20. - 14:54:34
Nagyon jó telenovella, érdemes megnézni.