Smaragdút

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő filmsorozat

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Farkas Erzsébet több mint 20 éve, foglalkozik a pszichológia spirituális megközelítésével. Meggyőződése, hogy a sorscsapásokat nemcsak Isten méri ránk, és sorsunk sincs meghatározva, pontról-pontra születésünk pillanatában. Vannak azonban olyan spirituális törvények, az Univerzum - pszichénkre vonatkozó - törvényei, amelyeket észre kell vennünk ahhoz, hogy sorsunkat kézben tarthassuk.
Nincs sem üveggömbje, sem kártyája, amiből a nézőknek megmondaná a jövőt. Sokkal inkább az életünkben történt események, döntések következményei érdeklik, és az, hogy szabad akaratunkból hogyan változtathatunk életünkön.
Műsoraival a hatékony probléma-megoldás módszerei mellett, megfelelően mértéktartó eligazítást is kíván nyújtani az ezoteria iránt érdeklődőknek. (A tudományos paradigmaváltás következményeként, ma már nem tartoznak a bulvár ezoteria körébe, a sorsunk értelmét, küldetésünk megértését kereső mérőeszközök. Amennyiben megfelelő intelligenciával közelítünk e lehetőségekhez, az asztrozófia, az asztrológia, a tarot - az archetipikus szimbólumok segítségével ad útmutatást. A különböző kronobiológiai módszerek pedig, a numerológia adta lehetőségek felhasználásával, megmutathatják a körülményeinket meghatározó pozitív és negatív tendenciákat (energiákat), így hasznos segítői lehetnek mindennapjainknak.)

Farkas Erzsébet mondja:
A korunkban zajló tudati evolúció, kényszerítő erejű. Az emberiségre és a ránk váró kihívások, feladatok, csak a tolerancia és az együttérzés gyakorlatát követve oldhatók meg, komolyabb konfliktusok nélkül. Ugyanakkor a társadalmi fejlődés, messze elmarad e lehetőségektől, az ítélkező kultúra végtermékeként egyre több a felettes énjével harcoló, hatékony életstratégiák gyakorlatában járatlan, már-már agresszív énvédelembe menekülő ember.
A Smaragdút műsorában a békés megoldás lehetőségeiről beszélgetünk. A mély önismeret elvezet a tudatos éberséghez, az érzelmi stresszoldás pedig, a stabil érzelmi (EQ) intelligenciához. Ne feledjük azonban, hogy bizonyos mennyiségű leküzdendő feszültség, válság nélkül, emberi fejlődés nem létezik.
A fenntartható fejlődés, életünk és kapcsolataink minősége, emberi hozzáállásunkon múlik. A nem látható világ, spirituális (természeti) törvényeinek megismerése és működésének felfedezése a következményekben - felcsillantja a reményt, a spirituális intelligencia (SQ), azaz a harmónia felé. A newtoni világképet felváltja az új fizika, a kvantummechanikán alapuló világszemlélet - a spiritualitás és a tudomány összeér.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?