Social Network – A közösségi háló

Bakancslistához adom
The Social Network
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai életrajzi film, 120 perc, 2010

Értékelés:

648 szavazatból
Szerinted?

Mark Zuckerberg jobban ért a számítógépekhez, mint a csajozáshoz. A Harvard egyetem diákja ideje nagy részét a gépe előtt tölti. 2003-ban új ötlettel áll elő: egy olyan oldalt indít a világhálón, ahol a haverok közösségi életet élhetnek. A kollégiumi szobából indult Facebook valóságos kommunikációs forradalmat hozott, és alapjaiban változtatta meg a világot, az emberi kapcsolatokat _ és megváltoztatta az alkotóját is. Hat esztendővel és ötszázmillió ismerőssel később Zuckerberg a világ legfiatalabb milliárdosa. Egykor békés, nyugodt életről álmodott, a siker azonban felkavarta mind a szakmai, mind a magánéletét.
Bemutató dátuma: 2010. november 11. Forgalmazó: InterCom

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Mark Zuckerberg
Dustin Moskovitz
Marylin Delpy
Divya Narendra
Christy Lee
Cameron Winklevoss / Tyler Winklevoss

Díjak és jelölések

 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb film - drámai kategória
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb forgatókönyv: Aaron Sorkin
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb adaptált forgatókönyv: Aaron Sorkin
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb filmzene: Trent Reznor
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb vágás: Kirk Baxter
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb rendező: David Fincher
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb filmzene: Trent Reznor
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb rendező: David Fincher
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb adaptált forgatókönyv: Aaron Sorkin
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb vágás: Kirk Baxter
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb film jelölés
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb hangkeverés jelölés
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Jesse Eisenberg
 • BAFTA-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Andrew Garfield
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb színész - drámai kategória jelölés: Jesse Eisenberg
 • Golden Globe-díj

  2011
  Legjobb férfi mellékszereplő jelölés: Andrew Garfield
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb film jelölés: Dana Brunetti
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb operatőr jelölés: Jeff Cronenweth
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb férfi alakítás jelölés: Jesse Eisenberg
 • Oscar-díj

  2011
  Legjobb rendező jelölés: David Fincher

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
DUNAWÖLD 2022 nov. 01. - 22:01:53 1/10 Előzmény piciborso
Úristen, hogy nem szakad le a plafon ennyi észtől... 😭
Csoda, hogy életben vagy.
1/10
DUNAWÖLD 2022 nov. 01. - 21:58:53 1/10 Előzmény Rebbeka
Nem magában làrva, kiválasztott, futtatott ember a cukkemberg!
Csak nem képzelitek, hogy a tesók egy senki bárkiből csinàlnak (megbízott) milliárdost ❓❗❓
Ez egy feladat, küldetés, bizalmi állás...
És még filmet is csinàlnak belőle.
Têny, hogy sok kommersz csalàst fizetett hirdetésként adnak közre, akármennyire is tiltakozol, viszont a vêleményedet tiltják azonnal.
8/10
Ildikó Nóra 2022 okt. 20. - 11:34:38 8/10
Az igaz történet, könyv alapján készült filmet érdemes megnézni, érdekes, nekem kicsit hosszú volt (bő 2 órás). Tetszett a rendezés, az operatőri munka, a filmzene, a szinkron (kivéve Justin T. magyar hangja, nagyon rosszul állt neki), a szereposztás is. Jesse E-nek, Andrew G-nak jól állt a szerep.
biffco 2021 ápr. 16. - 00:26:56 Előzmény csoli89
Hat mondj peldat mert igy nem vagom. Miben vsltoztat meg a cocacola ha neha iszod, vagy a facebook h neha posztolgatsz... Akkor van baj ugye ha sok kolat iszol vagy sokat posztolgatsz. Aki buta annak amugy ugyis mindegy mind2:d. Idealis esetben(ami ritka) a cola finom, a poszt pedig informatlv tud lenni.
csoli89 2021 ápr. 15. - 20:48:01 Előzmény biffco
Ebben is van igazság. De mi van akkor, ha csak azt hisszük, hogy elég nem túlzásba vinni valamilyen egészségtelen dolognak a fogyasztását ahhoz, hogy az ne változtasson meg minket észrevehetetlen módon?
biffco 2021 ápr. 15. - 20:30:21 Előzmény csoli89
'Lévén, hogy kommunikálni és "tartalmakat" megosztani közösségi média nélkül is lehetett.'
folyadékot is tudszinni mégis a cocacolát iszod meg inkább. ezt hivják igényteremtésnek. amit jora is lehet használni (egyértelmü) meg rosszra is, ugyhogy gondolom érted hogy nem az a baj hogy vanilyen lehetöség, hanem az hogy van sok buta ember hozzá, ahogy a cocacolához is van sok hülye aki megissza rendszeresen, miközben amugy jo ccuc, csak nem szabad tulzásba vinni, nemde?
10/10
bosszantosz 2021 febr. 15. - 10:00:22 10/10 Előzmény albertjanos
Kolombusz "csak" Amerikát fedezte fel!
csoli89 2020 jún. 14. - 11:25:10 Előzmény Billy Walsh
U.I : Még a nagy filmrendezők is kijelenthetnek hülyeségeket, vagy lehet, hogy csak valamelyik haverja kedvéért reklámozta. :)
csoli89 2020 jún. 14. - 11:21:40 Előzmény Billy Walsh
Szerintem is egy propaganda film. Ennyi erővel a TV feltalálóját is be lehetne reklámozni, hogy mekkora hős (hiszen így hozzájuthatsz rengeteg információhoz) aztán láthatjuk, hogy mennyi ótvar, szemét, trágya műsort zabálnak az emberek TV-nézéskor. És ez hasonlóan működik a facebook-al kapcsolatban is. Amit nemcsak kommunikációra használnak a felhasználók, hanem leginkább az életük elbulvárosítására. És megnézve a Black Mirror erre vonatkozó részeit, nem biztos, hogy erre nagyon nagy szüksége van az emberiségnek! Lévén, hogy kommunikálni és "tartalmakat" megosztani közösségi média nélkül is lehetett.
10/10
Billy Walsh 2020 máj. 30. - 21:00:10 10/10 Előzmény Révész István
Szóval, mert szerinted propaganda film, adtál rá 1 pontot! Gratulálok! Okos gyerek lehetsz, ha ilyen szempontok alapján leminősítesz egy amúgy kivételesen jó filmet!

Adott egy átlagosan érdekfeszítő történet, amiből írtak egy kimondottan jó forgatókönyvet, tele jobbnál jobb dialógusokkal, amiből aztán egy zseniális rendező készített egy remek filmet, amit a szakma (rakás rangos jelölés) és a közönség (200millió feletti bevétel) is imádott.

U. I. : Tarantino meg az évtized legjobb filmjének nevezte, ha valakinek számít a világ egyik legnagyobb élő filmlexikonjának a véleménye.
8/10
albertjanos 2020 márc. 09. - 19:54:41 8/10
Szóval Kolombusz egy tolvaj volt: olvasta, hogy egyesek szerint a Föld gömbölyű. Aztán tudta, hogy emberek hajót építenek, és hajóznak. Tehát nyilvánvaló volt, hogy el kell indulni nyugat felé, hogy megkerülje a Földet!? És Ő megcsinálta! Ennyit a lopásról. (Lesz, aki nem érti, de ez van.)
Nekem a film nem arról szól, hogy milyen a FB. Arról szól, hogy fiatal emberek jó képességekkel olyat tudnak produkálni, ami megmozgatja az egész világot! Arról szól, hogy vannak emberek, akik megváltoztatják a világot - MZ, Bill Gates, stb. . Nem lottón nyerik, nem örökölt pénzből élnek. Legyen ötleted, kitartásod, energiád, hited, stb., és akár nagy dolgot is csinálhatsz, amit az emberiség - így, vagy úgy - használ.
Mint Kolombusz.

1/10
Révész István 2019 nov. 17. - 19:26:03 1/10
Propaganda film... biztosan a színtiszta igazságot mutatja be, ha-ha, mennyi naiv ember aki ezt beveszi :( Egyáltalán nem a titkosszolgálat kiszolgálására jött létre a FB és nem ők pénzelik ezt a férget... a dehogy :)
biffco 2018 júl. 10. - 22:18:45 Előzmény idõjós1010
na de pont ez az igen hogy milyen ötletet is tett magáévá?a közösségi oldalakét? ami már több is létezett akkoriban mint ismert...ez elég sovány érv...az egyetlen amit feltudok hozni MZ ellen hogy exkluzivitás ötletét vitte bele, bár ilyen oldalak is léteztek már. a módszer ahogy terjeszkedett az meg már abszolut nem lopta és ez volta kulcskérdés, (meg a funkciok az oldalon). W testvérektöl a film szerint nem vett egy petákot sem, gondolom a valoságban is igy történt. A barátjátol igen, és ez tényleg gáz ahogy kirakták, vmi értelmes poziciot adhattak volna neki:), csak gondolom bénán tolta (mert nem volt tapasztalata tökeszerzésben, nem ugy mint sean parkernek). azt se felejtsük el hogy MZ már elötte rakott össze sikeres szoftvereket, mig W testvérek esetében nem tudok ilyenröl. ugyhogy tulajdonképpen az ötlet jo kezekbe került tetszik vagy nem. aki meg a reklámok miatt rágodik az demagogia:) de jön a fizetös fb azt kiváncsi vagyok hányan fognak fizetni érte:) illetve a kurvasok pénz ami az ilyen magáncégekben van ahol kizárolag innovácio történik a mohoság fényében mindenkinek hasznos nem csak MZnek...ha ez nem tetszik vkinek akkor ott az ellenpélda a magyar zuckerberg M. Lawrance esetében, kiváncsi vagyok ö milyen szolgáltatást rak össze amit milliárdan használnak, és a befolyo reklámpénzböl mondjuk csinál afrikába internetet csak ugy mert megteheti...
8/10
chagaal 2018 jún. 23. - 16:43:31 8/10
A tények. Ha gyerekeimet (akik már felnőttek) prompt elérni akarom, akkor a fészbúkon mindig utólérhetőek, persze van telefon is, gmail is, de leginkább itt váltunk "szót" esténként:-) Amikor éppen látják , hogy kerestem őket(vagy ők kerestek engem:-). Ennyi. Meg még pár tucat régi korombeli ismerős, volt iskolatársak, volt munktársak, stb. akikkel ezenkívűl már sokéve minden személyes kapcsolat amortizálódott távolság, vagy más munkahely miatt. Igazából nem lesz más véleményem ezekről az elérhetőségekről azért, mert a kivitelezők olyanok amilyenek:-) Cet la vie, nem csak itt, hanem mindenhol máshol is. Ezek legalább értenek a kivitelezéshez is, nem úgy mint a szintén gátlástalan politikai (és minden más) közeg is. Az meg hogy hogyan szívatják egymást milliárdokért, lesz@rva:-)))))))))))))) Ez van. De a film nézhető, érdekes. 8/10
Bubus53 2017 okt. 08. - 21:13:01 Előzmény Missa
Mert te azt hiszed, így történt. Igazából õ csinálta meg, a többiek csak eveztek a farvizén!
8/10
idõjós1010 2017 ápr. 17. - 00:30:37 8/10
Na pont ezaz, hogy õ nem csupán merített az ötletbõl, hanem neve alá vette azt, az eredeti ötletgazdák kijátszása mellett. Abban teljesen igazad van, hogy rengeteget tett hozzá ötletben is, és õ maga volt egyszemélyben a megvalósítás is. Volt akitõl a tõkét lopta, és volt akitõl az ötletet. A testvérektõl eleinte (ha jól emlékszem) mindkettõt. Aztán a barátjától még egy nagy rakatnyi lóvét a folytatáshoz. Mindhármunknak az lett a végsõ sorsa, hogy kívül helyezte õket a bizniszen. ....de egyébként értelek, és jó a hasonlat. Bizonyos szempontból igazad van.
biffco 2017 ápr. 16. - 23:53:34 Előzmény idõjós1010
azért nem lopás mert más közösségi oldalak is léteztek már...akkor most a winklewoss testvérek is ellopták a már létezö myspace ötletét? nyilván nem csak gondolták megcsinálják azt és raknak bele saját ötletetmert gondolták jobbat csinálnak...zuckerberg is pont ezt csinálta, mert õ meg felhasználta winklewosék ötletét és rakott bele saját ötletet mert gondolta mégjobbat csinál, arrol nem tehet hogy winklewossék nem tudták megcsinálni az oldalt (amit ök akartak).mondjuk az tény hogy félrevezetés az megtörtént, hiszen winklewossék arra vártak hogy zuckerberg csinálja az oldalt , mert ha nem várnák, találtak volna egy másik programozot addig. szoval tulajdonképpen ez az egyetlen ok ami miatt elitélhetö MZ ... és ami nagyon fontos hogy MZ miatt lett amugy a facebook az ami ma (nem pedig winklewossék miatt)
Missa 2017 ápr. 16. - 16:34:14
Hmmm...
Ritka egy visszataszító, jellemtelen, hitvány, féreg emberrõl készült a film. Szerintem.
Tény, milliárdos. De a szememben egy emberileg értéktelen nulla.
Rebbeka 2017 febr. 12. - 22:59:18
Ellopta mastol, raadasul kisemmizte. Egy gusztustalan larva. Arrol senki nem beszel, hogy a vilaguralomra tor. \"\"akie az informacio, aze a hatalom\"!
Nem ok nelkul engedi a FB-ra a politikai partokat is. A FB egesz felepitese az informacio gyujtesre van beallitva, mint a magan embereknel, mind a politikai partoknal es cegeknel! Ha valaki nem partner valamiben, akkor felfuggesztik, torlik stb. De biztos vagyok benne, hogy a rola kapott informaciot az ilyenekrol is elmentik. Nem esik jol kimondanom, de ez az igazsag, hogy ez a Zuckerberg teljesen olyan fiatalabb kiadasban, mint a Soros. Nem esik jol kimondanom, de ez az igazsag. Szegyenlem magam miattuk, mert hatalomvagybol mindketten, tonkre teszik az embereket es a vilagot.
8/10
idõjós1010 2017 jan. 29. - 23:15:31 8/10
Tetszett a film. Kielégítette a kíváncsiságomat :-)
SPOILER
Véleményem szerint az ötlet valóban lopás volt. Nem látom be mért ne lett volna az. Továbbá az rendben van, hogy a társalapító rengeteget volt távol, és túl sokat hozzátenni nem tudott a facebook-hoz, viszont, ennek ellenére is úgy érzem Zuckerberg alkotói csõlátással viseltetett felé, hála helyett, ami ronda dolog volt. Hisz hiába van ötlet, ha nincs tõke. a levis-bõl is így lett márka. Volt egy mester, és volt mellette egy csendes pénzeszsák. Ez utóbbi társulásban viszont tiszteletben is tartották egymást halálukig.
Összes hozzászólás