Sorsod Borsod

Bakancslistához adom
magyar dokumentumfilm, 54 perc, 2010

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Peti és Robi két teljesen különböző világból jön, normális körülmények között nem is találkoznának. Miután mindketten fiatalkorú bűnelkövetőkké váltak, ugyanabba az irodába járnak pártfogó felügyelőhöz. Kettőjük kiragadott példáján keresztül a film arra mutat rá, mennyire lehet hatékony egy nyugat európai mintát követő büntetési modell egy olyan szociálisan erősen megosztott régióban, mint Borsod megye. Segíthet-e egy idegen intézmény ott, ahol a szülői felelősség véget ér?

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
adamnagysweetmovie 2011 márc. 24. - 16:04:59 8/10 Előzmény scalafun
Nem tudom, valóban hivatalosra vette a szöveget a pártfogója, nekem sem volt szimpatikus, de ezzel a Peti gyerekkel sem volt könnyû higgadtan, lelkizve beszélni... Mondjuk legalább nem volt közönyös a pártfogója, mondhatta volna, hogy saját kárán tanuljon a nyilvánvalóan rá se bagózó srác, õt nem érdekli, letudja a minimumot. Szóval nehéz munka, a pártfogolton is múlik.
scalafun 2010 febr. 18. - 16:28:27
Azért elgondolkodtató, hogy hogyan kerül a bizalmába a fiatalkorú eltévelyedettnek az a pártfogócsaj, aki ott pattog a sráccal és faggatja. nem lennének erre alkalmasabb emberek? Ettõl biztos nem nyílik meg senki....