Sötét csillag

Bakancslistához adom
Dark Star
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai vígjáték, 83 perc, 1974

Értékelés:

22 szavazatból
Szerinted?

A technológiai fejlődésnek köszönhetően az emberiség a huszonegyedik század közepére eljutott arra a szintre, hogy gyarmatosítsa az univerzum távoli pontjait. A Dark Star felderítő űrhajó exponenciális thermosztatikus bombákkal van felszerelve, és az űr legsötétebb részein portyázik azzal a feladattal, hogy felkutassa és elpusztítsa az instabil bolygókat még a telepesek érkezése előtt. Csak azzal nem számolnak, hogy az egyik bomba önállósítja magát, ami a hajó és a legénység pusztulásával fenyeget.

Stáblista:

Szereplők

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Owl 2017 dec. 18. - 13:51:51 1/10
Ûr-szatíra. Viszont nagyon rossz, többnyire nézhetetlen és feldolgozhatatlan történet, vigyázat! Maradandó károsodást okoz!!!
SPOILER Kedvencem a felfújható strandlabda-alien, ilyesmikre számítsunk, ha mégis hozzá fognánk...
5/10
Sadenal 2015 okt. 15. - 19:25:11 5/10
Rémes film! Carpenter-tõl a Thing óriási kedvenc, de ezt végigszenvedtem! :D


5/10
5/10
doktormacko1 2015 ápr. 12. - 16:04:43 5/10
5 / 10 Sci - fi és vígjáték egyben. Na ilyen is volt a HBO GO-n. Ne nézétek meg.
Antalka74 2013 jan. 06. - 22:16:00
"Az emberiség távoli csillagrendszerek kolonizációjára készül. A Dark Star nevû ûrhajó feladata, hogy elpusztítsa a kijelölt területek instabil bolygóit, ám a legénységnek meggyûlik a baja egy különös földönkívülivel és saját "intelligens bombájukkal" is."

Import leírás, ha más sincs képben;-)))
wavrekordz 2011 dec. 20. - 20:37:01
Bakker... kettõtök után nincs mit mondani a filmrõl :)
(Kivéve ezt!) :D

Én totál véletlenül kaptam el a tévében és már a fõcímnél rögtön tudtam, hogy itt valami történni fog... és pont az történt amit írtatok, engem abszolút lenyûgözött... annyira nem mai és ettõl abszurd, hogy sosem tudtam mi fog történni meg egyáltalán mi ez az egész?! :)
A végén a szörfözéstõl meg szétrobbant az agyam.
Nem könnyû darab. ;)
kilmertrotter 2011 okt. 24. - 13:49:58
Én is láttam ezt a filmet, elõször valamelyik német csatornán és csak ezután angolul. Véleményem szerint ez a film lehetõségeihez képest ragyogó alkotás, klasszikus sci-fi elemekkel. A technikára egy szót sem érdemes vesztegetni, 1974-ben Carpenternek - aki éppen befejezte tanulmányait - nem volt könnyû pénzt szereznie. Ez a munka az elsõ nagyobb filmje, vizsgamunkának is tekinthetõ. Ehhez képest szerintem rengeteg mindent kihoztak látvány szinten is. A forgatókönyvet pedig az a Dan O'Bannon készítette, aki többek között a Nyolcadik utas: a Halál -t is jegyzi. A filmben található pár utalás Kubrick 2001 Ûrodüsszeiá-jára, humoros formában. Ez a film bõven 4-es fölött van, tartalmában és mondanivalójában mindenképpen.
feketevipera 2011 okt. 11. - 10:40:46
A Dark Star tudomásom szerint John Carpenter elsõ nagyobb szabású munkája, bár látszik, hogy még csak próbálgatja a szárnyait. B kategóriás kivitelezés, de a történet a kicsit unalmasabb részek ellenére sem rossz, viszont elsõsorban a lassabban csordogáló sztorik kedvelõinek ajánlott. Igaz, angolul láttam, de így is átsejlett rajta az ironikus-groteszk humor és látásmód. A trükkök mai szemmel nézve gagyinak hatottak, és idõnként az volt az érzésem, hogy maguk az alkotók sem vették teljesen komolyan sem a filmet, sem önmagukat, így a sztori már-már önmaga paródiájába csapott át. Összességében az a véleményem, hogy a jó dolgok ellenére sem nagyon érdemel többet egy izmos közepesnél, így egyszer meg lehet nézni, de nem Carpenter legjobbja (legalábbis szerintem).