Sötét ló

Bakancslistához adom
Voksne mennesker
dán-izlandi romantikus vígjáték , 100 perc, 2005

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Rendkívül eredeti fiatal izlandi rendező második játékfilmje a "Sötét ló". A film rendkívül izgalmas filmszatíra a ma Izlandjáról, vajon, hogyan boldogulnak a huszon - illetve harmincévesek a napi gondokkal, bajokkal, szerelmekkel, hivatalos ügyintézéssel, papírokkal és egyebekkel. A film tele van gag-gel, játékossággal. A főhős, Daniel egy tipikus lúzer figura, graffitis. Tavalyi bevétele mindösszesen 7 dollár volt, azt is megadóztatják. De valahogy Danielnél semmi sem működik. Van egy kiszuperált Fiat kocsija, melyet mindig be kell tolni, vagy éppen benzint kell szerezni valahonnan... Az izlandi mozi jó szórakozást nyújt, különösen a fiataloknak, mert róluk szól.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
az anyád 2022 nov. 14. - 23:21:07 10/10
Csak részletkérdések "a ma Izlandjáról" és "7 dollár" (Izlandi dollár?!).
Egy üde színfolt ez a fekete-fehér mozi a sok mai, cseppet se unalmas szép színes, agyatlan szutyok közepette. Tisztelet a kivételnek.
1/10
Éduah 2012 jún. 14. - 23:06:46 1/10
unalmas film, egy-két jópofa jelenettel, meg mushroomozással, abortuszra készüléssel...
Newcastle United 2007 márc. 06. - 09:57:58
Érdekes film, szinte már a fekete komédia határát súrolja néhol, az ember sokszor inkább kínjában nevet a teljesen abszurd helyzeteken. A cselekmény is lendületes, könnyen követhetõ, ezért nem kell különösebben ráhangolódni a
filmre, szinte bármikor megnézhetõ.
Ja és a leírással ellentétben a film nem Izlandon játszódik (a rendezõ izlandi), hanem Dániában.