Sötétség

Bakancslistához adom
Dark
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-amerikai misztikus sorozat, drámasorozat, krimisorozat, 60 perc, 2017

Értékelés:

80 szavazatból
Szerinted?

Egy gyermek eltűnik és négy család indul kétségbeesett kutatásra, miközben egy három generációt érintő elképesztő rejtélyre derítenek fényt.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
biso7 jan. 07. 15:36:41 8/10 Előzmény andraszoltan
Nekem pont ez a múlt - jelen - jövő ábrázolás nem tetszett. Pont az lenne a lényeg, hogy ha visszamèsz ès megbabrálod a múltat, akkor a jelennek változnia kell(ene). A 2. èvadban meg már szinte a teljes kisváros ugrál az időben ide-oda, ès mégsem történik szinte semmi. A Vissza a jövőbe sorozat forgatókönyve régi, egyszerű, talán kicsit gagyi is, de logikailag még sincs annyi bukfenc benne, mint ebben.
8/10
biso7 jan. 07. 15:17:00 8/10
Köszönöm szépen mindenkinek, aki részletesen leírta, hogy milyen a 3. évad, így sikerült egy csomó időt megspórolnom azzal, hogy nem néztem meg. Az 1. évad nagyon jó volt, a második nézhető, de ekkor már nem haladt igazából a történet. Csak akkor néztem volna meg a 3. èvadot, ha újra beindult volna a sorozat, de ehelyett csak tovább süllyedt, ahogy olvastam.
8/10
itsme1 2022 nov. 02. - 08:36:10 8/10
A sorozat egy sajátos nézőpontba állítja az időutazás problematikáját. Lassan indul be a történet, de az első évad végére felpörög annyira, hogy valóban izgalmas legyen, és ne csak a szereplők beazonosításán törjük a fejünket. (Itt gratulálnék a castingnak, remek párokat sikerült találniuk, akik ráadásul jól is játszanak.) Sajnos hiába a sok epizód, végül nem sikerül minden szálat elvarrni és az időparadoxon problematikáját sem oldotta meg, de kétségkívül szórakoztató sorozat.
6/10
Leslie_sopianae 2022 okt. 20. - 19:01:10 6/10
Az alapötlet tetszett, az első évad szinte egésze bejött. A színészek a rendőrnőt leszámítva nagyon jók voltak, a helyszínek nagyon jók, az operatőri munka szintén. Tetszett az egésznek a hangulata, ami körbelengte.
Viszont a 2. évadtól számomra egyre jobban romlott a minőség, önismétlővé is vált, túlbonyolították feleslegesen, csomó olyan rész volt, ami ha nincs benne akkor sem lett volna kevesebb semmivel, rengeteget ugrált a végére az időben, túl sok idősík és karakter. Nem beszélve arról, hogy csomó mindenre nem kaptunk választ vagy csak mondvacsinált volt, hogy intelligensebbnek tűnjön stb stb... Szerintem borzalmas irányba vitték el, pedig igazán jól indult, de a 3. évadot végigszenvedtem, alig vártam, hogy vége legyen, míg az elsőben még odaszegezett a képernyőre. Elég sok logikátlan dolog van benne. Ez számomra egy 6-os.
10/10
d9o3 2022 máj. 14. - 00:28:57 10/10
A legjobb sorozat amit képre vittek. Ennek fő oka, hogy eleve előre átgondolt és kitalált volt. Egy kerek sztorit találtak ki és nem nyúltak bele. Sok jól induló sorozat itt bukik el. Nem találják ki a végét, gyorsan kell befejezni, összecsapják, stb. Itt ez egy percig sem érezhető. Kell hozzá gondolkozni, (német család) neveket megjegyezni, megérteni a történéseket és összefüggéseket, ezért nem egy egyszerű és könnyen emészthető sorozat, de ötletes, kombinatív, komplex és kerek. Tudományos? Hát nem biztos hogy minden megállná a helyét. Ez egy elmélet arra mi történhet ha valaki létre tudná hozni az időutazást. És azon belül mint történet és film remekül van megvalósítva, így hogy a tudomány mit igazolhatna ebből valaha az nem is lényeges (paradoxon:)?). Ilyen sorozatból kellene még sok! Sok jó dolgot el lehetne még róla mondani (jó és rossz harca, illetve hogy a sorozat szerint ez eleve relatív es a kerek egész számít nem az hogy mi kit minek látunk), de ezt érezni és élvezni kell.
6/10
Démétér456 2022 ápr. 26. - 11:43:50 6/10
A történet, az ötlet jó, a kivitelezés egyre romlik a három évadban. Az utolsó évadban akkora adagban kapjuk a fölöslegesen szaggatott történetvezetést, a sehova sem vezető töltelék-jeleneteket, amelyekből semmi újat nem tudunk meg sem a karakterekről, sem a rejtélyről, hogy felőrli a néző érdeklődését. Ennek ellenére örülök, hogy megnéztem, mert a sztori tetszett, az ötletek működtek, csak sokkal, sokkal szorosabbra kellett volna venni. Mondjuk két évadra három helyett.
3/10
UncleSam 2022 ápr. 12. - 21:57:13 3/10
Abbahagytam. Túlértékelt...
10/10
clark29 2022 jan. 11. - 22:23:50 10/10
A legjobb fantasztikus (nem sci-fi) sorozat, amit láttam. A bonyolult történetet, sok látszólag egymásnak ellentmondó történést valóban nehéz követni, de érdemes. A sztori, a karakterek, a fordulatok, minden a helyén van. A lezárás is ötletes. Nem egy könnyed limonádé, a rengeteg idősík, a sok karakter sokakat megzavarhat. Igényes, minőségi sorozat. Ritkán adok filmre 10 pontot de ez a maga kategóriájában 10/10.
koppasz86 2021 okt. 06. - 19:48:47
Amúgy ennek az ökörségnek mi volt az értelme? Az első évad tetszett, de már a másodiknál azt se lehet tudni ki kicsoda, a harmadikat meg már rendesen kínból néztem rosszul voltam tőle...Ki volt az a három gyökér aki folytogatta benne az embereket, meg minek? Az elejétől kezdve azt hajtogatta benne mindenki, hogy változtatni tud az egészen, de még se tudott senki semmin :D Mi értelme volt végig szenvedni az egészet... Egyik percbe a jövőbe a másikba már a multba, meg egyik vilagból a másikba meg volt akiből már három is volt... ki találta ki ezt az értelmetlen ökörséget.. hát ha100x kéne végig nézni se látnám értelmét a sok baromságnak amiket csináltak benne... Mondjuk ha pisztolyt tartanának a fejemhez akkor se nézném végig még egyszer inkább húzzák meg a ravaszt! Az cseléd is minek ment vissza a multba felcsináltatni magát? Ah nem is érdekel csak elpukkan az agyam az idegtől
10/10
Hungary.095 2021 jún. 06. - 20:24:48 10/10
Kedvenc sorozatom, a történet, az apokaliptikus világ ábrázolása, a színészi teljesítmény mind kiváló. Tény, hogy rendkívül nehéz követni a szálakat, éppen ezért kell odafigyelni. Aki egy laza időutazós sztorira vágyik, az inkább neki se álljon.
1/10
statham 2021 máj. 26. - 22:17:29 1/10
Ez valami hihetetlenül rossz volt. Főleg a 2. és a 3. évad volt totális SÖTÉTSÉG. Senkinek nem ajánlom!
Zahire 2021 máj. 18. - 14:29:48
Engem már azért a harmadik évad itt-ott fárasztott, vissza-vissza kellett keresnem a régebbi epizódokra, hogy kövessem a fonalat, és azt gondoltam, hogy a sok előkészület után frappánsabb befejezést kapunk, de valahogy úgy tűnik, mintha a készítők kifogytak volna a csavaros ötletekből ...vagy a pénzből ?
10/10
bub1 2021 márc. 29. - 11:25:53 10/10
Perfect! ez a sorozat tökéletesen ábrázolja az időutazás paradoxonjait.. persze nincs idő így lehetőség sincs rá, de nagyon össze van rakva.. jók a karakterek, a képi megjelenítés, a szövegkönyv, a zene mindenkinek ajánlom.
magasati 2021 febr. 12. - 11:22:29
Én szeretm az időutazós filmeket, de tényleg. Viszont ez már totálisan követhetetlen számomra. Az még megvolt hogy Zoltán Erika Kikivel, de hogy itt ki kivel van az sötétség.
lowbudget 2021 febr. 03. - 10:52:34
Ha valaki visszamegy a múltba és megöli önmagát, akkor nem tud felnőni és nem tud visszamenni a múltba, hogy megölje önmagát...
3/10
sawyerx 2021 jan. 28. - 20:54:34 3/10
Az első évadot imádtam, nem gondoltam volna, hogy lesz még olyan sorozat, ami ennyire meg tud fogni, mind a hangulat, mind a karaktered, dráma, jelenetek. A második még tetszett, de amit annak a végére benyomtak fordulatot, na attól már az évadzárókor is féltem. Aztán a harmadik és a negyedik egy akkora szarlavina, hogy így elbaszódni sorozatot én még nem láttam. A katyvasz részével még nem is lenne gond, mert lenne értelme x idő múlva újranézni és bogozni a szálakat, de az, hogy a tinik szerelmi száláért egy csomó eddig fontos karaktert teljesen mellőzünk, egy helyben toporgunk, miközben az a bizonyos öregúr minden részben előad egy 5 perces monológot... Na és ebből az lett, hogy egy apokaliptikus barátok köztben folyton ugrálunk az időben, játékidőre elegendő megfelelő tartalom nélkül, cserébe a legtöbb eddig értelmes karakter szintén bambán monológokat tol az időről, és annyira túl van tolva a picsogás, hogy az már fáj. Nem spoilerezek, de az egész "végső megoldása a dolgoknak" annyira kibaszta a biztosítékot, hogy ehhez képest a Csillagok között "a szeretet mindenen áthatol, mindent összeköt"-hatásvadászata tejesen elenyésző. Nem tudom, hogy e sorozat esetében leváltottak-e valakit a stábból, írót, rendezőt, producert, de amit másfél évad alatt felépítettek, egy olyan útra vezették, ami a 9/10-et végeredményben lehúzta 3-asra. Sajnálom...

3/10
10/10
SarlayKatalin 2021 jan. 21. - 22:23:21 10/10
A sorozat kapcsán az jutott eszembe, hogy az lenne a legnagyobb tragédiája az emberiségnek, ha valaki feltalálná az időgépet, időutazást. Semmi perc alatt tönkrevágnánk mindent. A sorozat legnagyobb erőssége szerintem az emberábrázolás, hús-vér személyiségeket ismerünk meg, látva, milyen irányban halad az életük döntéseik, jellemük következtében. Sajnos le van öntve egy ezoterikus maszlaggal.
3/10
F79 2021 jan. 01. - 12:31:56 3/10
Lehet, hogy a Németek is tudnának jó misztikus/sci-fi sorozatot készíteni, de el kéne szakadni "A boldog család" és "A Guldenburgok öröksége" hagyományaitól.
3/10
F79 2021 jan. 01. - 10:53:01 3/10
Ezt a sorozatot nézni olyan, mintha egy Audiban ülnék utasként, ami 80 km/h-val halad egy német autópályán, és úgy érzem, sose ér véget az út.
A történet alapjait az elmúlt 20-30 év legjobb időutazós és misztikus tinifilmjeiből harácsolták össze. Van itt például Donnie Darko, Pillangóhatás, Az (a Twin Peaks-et idesorolni már szentségtörés lenne, de érezhetően abból is merítettek), csak hogy a legismertebbeket említsem. Ezekből csináltak egy élvezhető, két órás filmet, de hozzáadtak nyolc órányi vágóképet, és tíz részre osztották. Ennyi az első évad. Úgy tűnik, így is lehet sorozatot csinálni.
A második évad már lényegében arról szól, hogy az alkotók mennyire élvezték az első évadot. Annyira izgalmas, mint amennyire egy Sas kabaré humoros.
A harmadik évadból csak az első epizód első 15 percét bírtam megnézni. És ezzel nálam véget is ért ez a "sorozat".
3/10
faszomkivanazindaval 2020 dec. 18. - 18:53:19 3/10
akinek tetszett az első éved felejtse el annak a végén a sorozatot ha nem akar nagyot csalódni egy értelmetlenségig agyon bonyolított de legalább tejesen izgalommentes és tök érdeketelen folytatásban és befejezésben.
Összes hozzászólás