Sötétség

Bakancslistához adom
Dark
16 éven aluliak számára nem ajánlott német-amerikai misztikus sorozat, drámasorozat, krimisorozat, 60 perc, 2017

Értékelés:

52 szavazatból
Szerinted?

Egy gyermek eltűnik és négy család indul kétségbeesett kutatásra, miközben egy három generációt érintő elképesztő rejtélyre derítenek fényt.
Forgalmazó: Netflix

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kaposznyak okt. 11. 15:59:14
Ami leginkább zavar, hogy egyetlen szimpatikus karakter sincs a filmben....Az, hogy idétlenül is néznek ki mellé, csak hab a tortán.
3/10
tesz-vesz szept. 08. 23:34:57 3/10 Előzmény andraszoltan
ez csak arra bizonyíték hogy fogalmad sincs a fénysebességről, meg a téridőről. a jövőben való utazás egy formáját a Csillagok között nagyszerűen bemutatja.

"hát ez nagyon tudományos XD"
jobban éreznéd magad ha idegen szavakkal teletűzdelve mondanám? hát te sem vagy egy agysebész, az érv kimaradt az írásoddból, látszik kiknek tetszik ez a bolond sorozat, ha te eltörsz egy vázát, akkor szerinted az a váza még LÉTEZIK valahol törés nélkül? a múltban LÉTEZIK még töretlenül? hát k-ra nem. nem tudományos szakszavak kellenek ide, hanem józan paraszt ész, válaszoljál!
szerinted te még létezel valahol csecsemőként? a múlt nem létezik. nem fut párhuzamosan a jelennel a múlt ezredmásodpercenkénti, vagy percenkénti, vagy 33 évenkénti adagokban. csak egy bolond gondolhatja hogy ez bármilyen szinten reális.
a bolygóegyüttállással magyarázzák a 33 évet a sorozatban. te jó isten. behozzák az analfabéták horoszkópját is ebbe a "nagyszerű sci-fibe", mert akkor mit csinál bolygóegyüttálláskor az idővel a gravitáció? meghágja?
3/10
tesz-vesz szept. 07. 23:38:38 3/10 Előzmény andraszoltan
ez csak arra bizonyíték hogy fogalmad sincs a fénysebességről, meg a téridőről. a jövőben való utazás egy formáját a Csillagok között nagyszerűen bemutatja.

"hát ez nagyon tudományos XD"
jobban éreznéd magad ha idegen szavakkal teletűzdelve mondanám? hát te sem vagy egy agysebész, az érv kimaradt az írásoddból, látszik kiknek tetszik ez a bolond sorozat, ha te eltörsz egy vázát, akkor szerinted az a váza még LÉTEZIK valahol törés nélkül? a múltban LÉTEZIK még töretlenül? hát k-ra nem. nem tudományos szakszavak kellenek ide, hanem józan paraszt ész, válaszoljál!
szerinted te még létezel valahol csecsemőként? a múlt nem létezik. nem fut párhuzamosan a jelennel a múlt ezredmásodpercenkénti, vagy percenkénti, vagy 33 évenkénti adagokban. csak egy bolond gondolhatja hogy ez bármilyen szinten reális.
a bolygóegyüttállással magyarázzák a 33 évet a sorozatban. te jó isten. behozzák az analfabéták horoszkópját is ebbe a "nagyszerű sci-fibe", mert akkor mit csinál bolygóegyüttálláskor a gravitációval az idő? meghágja?
3/10
tesz-vesz szept. 07. 23:25:19 3/10 Előzmény andraszoltan

nem tudok odafigyelni arra, amit nem látok, mert a 3 évad nem méltó arra hogy végignézzem.
de hülyeségeket beszélsz, látszik kinek tetszik ez az agybaj (legalábbis a 3. évadtól).

egy scifinek kell hogy köze legyen a valósághoz, mert nem csak fikció, de tudományos is! nincs olyan hogy két KÉPTELEN dolgot állít, mint pl az elképesztően OSTOBA időutazást meg a


dimenzióugrást is EGYSZERRE! ilyen nincs! mert mindkettő önmagában KÉPTELENSÉG! nemhogy egyszerre, így minden komolyságát, józanságát elveszíti a film és közröhej tárgyává válik minden okkal.

áruld már el honnan jött a megölt csaj, mikor azt mondja, hogy nem az a kérdés melyik korból jött, hanem az, hogy honnan. ez nem elég bizonyíték a dimenzióugrásra? vagy a csaj ikertestére volt aki külföldön tanult?

honnnan derül ki hogy fizikus azt órásmester? akkor miért órákat javít? vagy közben levelezőn lerakta a fizikát? Jonas = Adam, csak elírtam, de tudtam
ulrich nem öli meg a kisfiút, de meg akarja és abban a részben a néző azt hiszi hogy meghalt, mert megölte, mert így építették fel azt a részt. ezért írtam így, hogy "sokkoló az a jelenet, amikor Ulrich megöli a kisfiút a kővel"


ja nem keverik a fogalmakat? nyilván odafigyeltél és azért vágod rá hasracsapva, hát elég sok kérdésem volt, és elég gyér "válaszokat" adtál rá
pont arról írtam korábban hogy az időutazás mekkora butaság és képtelenség, értelmes ember nem tudja elhinni, de tényleg "elég lett volna ha kicsit odafigyelsz"
Frutus szept. 05. 17:37:43
Az első évad elég jól indult, vártam mi fog kisülni belőle. Most a harmadik évadnál járok, de már kínszenvedés az egész, azért nézem, hogy hátha kigobozzák ezt az összevissza tekert katyvaszt. Néhány szereplő engem kifejezetten idegesít. Jonas és Martha nem tud két szót úgy szólni egymáshoz, hogy ne lábadjon könnybe a szemük. Már ha egyáltalán beszélnek, egy-egy epizód fele azzal megy el, hogy nézzük Jonast ahogy az értelmetlen arcával néz a semmibe. Én bírom a rejtélyes, tudományos sorozatokat, de ez nem túl tudományos, sok helyen nagyon logikátlan. Csak az nézze meg akinek sok ideje és idegrendszere van. Első évad nálam 10/8, a többi 10/1.
tzwestel aug. 30. 15:33:26
Amilyen jól indult annyira lett egy kalap f@s a végére. Egyenesen könnyes szemmel nézős jelenet kb 11 órát tesz ki a 3 évadból, a végén meg az egész átmegy egy szappanoperába. 1. évad pedig ígéretes volt, de nagyon kár volt a harmadikat megnéznem :(
9/10
andraszoltan aug. 29. 12:32:21 9/10 Előzmény tesz-vesz
"a jövőbe lehet utazni, de a múltba nem, mert az már nem létezik. csak akkor lehetne visszautazni, ha még mindig létezne" - hát ez nagyon tudományos XD
de ezen az alapon a jövőbe se lehet utazni, mert az még nem létezik, csak akkor lehetne előreutazni, ha már létezne
9/10
andraszoltan aug. 29. 12:15:14 9/10 Előzmény tesz-vesz
elég lett volna ha kicsit odafigyelsz :-)

például arra, hogy ez egy film, ráadásul egy sci-fi, nem a valóságot mutatja be!
vagy pl. a megölt csaj nem egy másik dimenzióból jött, az órásmester amúgy fizikus, adam nem noé, ulrich nem öli meg a kisfiút. meg a fogalmakat se keverik úgy, ahogy itt előadod.
az meg nem a sorozat hibája, hogy az időutazást is elhiszed meg a párhuzamos világok közti utazást is elhiszed, de mindkettő már hihetetlen :-)


9/10
andraszoltan aug. 29. 11:40:03 9/10
nagyon jó sorozat!
ahogy halad előre, úgy lesz egyre érdekesebb és izgalmasabb. de oda kell figyelni!
beletekergetve nem érdemes nézni...
(a harmadik évad picit gyengébb lett. de legalább megfelelően lezárták a sztorit, nem csak úgy hirtelen abbahagyták. ez manapság sajnos már ritkának számít)
3/10
tesz-vesz aug. 24. 22:04:17 3/10
harmadik évad egy vicc! kitalálnak egy háttértörténetet, és szereplőtörténetet, amit aztán felrúgnak a 3. évadban, mert csak. mert egy másik dimenzióban úgy is lehetne. szánalmas. a harmadik évad miatt jobban lepontozom.
3/10
tesz-vesz aug. 20. 15:17:39 3/10
túl vagyok a második évadon, abszolút NEM zseniális a sorozat, átlagnál azért jobb, de még mindig km-ekkel elmarad pl a Stranger Thingstől, aminek első két évadát egy percig nem untam. a Darkban még mindig lehet kattingatni az 1-2. évadban, mert 5 percig sétálnak egy barlangban, vagy épp tinihiszti van, vagy szerelmi vallomás, vagy felesleges szomorkodás, kiabálás. tény hogy nagyon jó színészeket válogattak be, vannak nagyon emlékezetes és megfogó karakterek, események. de attól még a sorozat nem lesz túl jó.

és a 2. évad végén be is telt a pohár. nagyon elment a kedved ettől a hülyeségtől, hogy nem elég időben utazgatni...


...még dimenziókban is ugrálhatnak?! a megölt csaj egy másik dimenzióból jött, csak mert kell valami meglepő az évad végére.
nagyon látszik, hogy nem a valóságnak, hanem a forgatókönyvírók hülyeségének akar megfelelni a sorozat története. pl Jonas nem akarja hogy most meghaljon a lány, ahogy korábban, de azért magára hagyja, miért nem marad akkor vele egy napig pl? és máris életben maradt volna. mert semmi szükség nem volt arra hogy elmenjen. ezt súlykolják hogy nem lehet változtatni az események folyásán, és nincs szabad akarat, Noé nem is tudja lelőni Adamat, mert a pisztoly 20x csöttöt mond. elképesztő ostobaság, ha megkötözné és lelökné egy 10 emeletes házról akkor is túlélné Adam? mert ő halhatatlan? pedig halandó. a fizika és biológia minden szabályát megszegi a történeti idő. nevetséges. mit csinál a pisztollyal az idő? mint egy isten, nagyon figyel arra, hogy pont az el ne süljön ?

minden tudományos eredményt mellőz a sorozat, nem elég felvetni a szakszavakat ugyanis. valamit azzal is kezdhettek volna hogy az órásmesternek miért is kell olyan nagyon jó elméleti fizikusnak és gyakorlati fizikusnak, illetve mérnöknek lennie?!(! mégiscsak épít egy időgépet, igaz, tervek alapján, de még így is) egy órásmester, egy szakmunkás Newton és Einsten nyomdokaiba lép a fizikai tudásban. csodálatos. legalább mondták volna, hogy amúgy fizikus, csak átvette apja órásüzletét. vagy ilyesmi.

persze vannak azért jó történeti ötletek is. hogy látjuk sokaknak a fiatalkorát és öregkorát; hogy Adam = Noé; nagyon szomorú és sokkoló az a jelent, amikor Ulrich megöli a kisfiút a kővel; drámai hogy Ulrich 30 évig van a pszichiátrián, de eléggé uncsi már a posztapokaliptikus jövőkép, és kik azok akik a jövőben állandóan a levegőben repkednek? miért egy süketnéma, szánalmas és vézna nő a vezetőjük?

jegyzetelnem kellett volna nézése közben, mert nagyon nagy butaságok vannak még benne. főleg tudományos szempontból, keverik a feketelyuk, sötét anyag, féreglyuk, isteni részecske fogalmakat, mintha tökmindegy hogy épp melyiket használnák.

szóval a 2. évad végi dimenzióugrás egy nagyon igénytelen és ízléstelen fogás volt, nem elég összeturmixolni a különböző dolgokat. egyszerre időutazás meg dimenzióutazás már túl sok! túlságosan hiteltelen! túl hihetetlen. és eképpen ízléstelen is. elment a kedvem ettől a sorozattól

3/10
tesz-vesz aug. 15. 22:15:49 3/10 Előzmény codex
mondjuk hogy mi a pc ez első három részben azt magad se tudod , ugye?
3/10
tesz-vesz aug. 15. 22:12:05 3/10
hát ez nem stranger things. az első három részt láttam még, de folyamatosan kattingatok a +10s re, mert tele van redundás elemekkel egyelőre, a Stranger T első két évada pedig zseniális, egy percét nem untam.
az időutazós filmeket meg már hanyagolni kéne, mert hihetetlen ostoba az ötlet, a jövőbe lehet utazni, de a múltba nem, mert az már nem létezik. csak akkor lehetne visszautazni, ha még mindig létezne, de ami mindig létezik az esetleg egy másik dimenzió, ami a miénkre semmilyen hatással nincsen. ezért hihetetlen buta minden marha, aki időutazós filmet csinál (kivétel persze a Vissza a jövőbe, mert az szórakoztató film.)
10/10
Valentinka jún. 23. 21:55:35 10/10
Engem teljesen beszippantott a történet. Van benne csavar bőven. Figyelni kell, de végére egyre tágul, és kezd összeállni a kép. Lehet, hogy most a 3-dik évad előtt felfrissítem az emlékeimet és újra megnézem az előző két évadot, hogy teljesen képben legyek azzal, hogy ki kivel, hogyan áll kapcsolatban. Egyébként minden egyes karakter remekül meg lett csinálva. Először nem nagyon érdekelt a sorozat, mert még nem nagyon láttam olyan igazán lehengerlő német sorozatot, de ez nálam simán 10-es kategória. A Twin Peaks -el, meg a Stranger Strings-el nem szeretném összehasonlítani, mert szerintem mások. Persze külön-külön azok is nagyon tetszenek, és láttam őket (kivéve a Twin Peaks 2017-es folytatását). Egyébként odavagyok a jó időutazgatós sorozatokért, de sajnos nem sok jót láttam eddig ezen kívül. :)
10/10
Kabor84 máj. 12. 08:23:50 10/10 Előzmény codex
Én azt veszek a számra amit akarok "barátom". A Twin Peaks-et nagyon szeretem én is, de a Dark egy fokkal még jobb. A Counterpartot meg hogy nyúlta volna le a Dark, amikor mindkét sorozat 2017 decemberében jött ki!? Gondolkozni ér!
codex máj. 12. 00:06:07 Előzmény Kabor84
A Twin Peaks-et a szádra ne vedd, barátom. Az művészet, filozófia, világmagyarázat, autentikus látomás. Ez meg mialószar? Egy szar, agyonbonyolított, a készítők által sem komolyan vett halovány utánérzés. Úgy indul, mint a Twin peaks, aztán lenyúlja a Counterpartot, aztán csak egy szimpla kis misztikusan zöld és pc szappanoperába torkollik. A harmadik rész közepén feladtam. Csak azt a bő két órát sajnálom, amit az életemből rápazaroltam.
10/10
Kabor84 ápr. 21. 08:19:03 10/10 Előzmény IWantSunshine
Azt még nem láttam. De tervezem megnézni. Kösz a tippet! :)
10/10
IWantSunshine ápr. 20. 19:21:48 10/10 Előzmény Kabor84
Westworld 1-2. évad? Az is zseniális, 1. évad a "bevezetés", 2. évad durva :-)
10/10
Kabor84 ápr. 20. 19:12:52 10/10 Előzmény IWantSunshine
Láttam már a The OA-ét! Az is nagyon tetszett, de főleg a 2. évad.
10/10
IWantSunshine ápr. 20. 18:32:21 10/10 Előzmény Kabor84
Pontosan! Ha tetszett próbáld meg a The OA-t. Két évad, első csak a bevezetés, az is zseniális
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu