Soul Kitchen

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott német vígjáték, 99 perc, 2009

Értékelés:

118 szavazatból
Szerinted?

A film főhőse a német-görög Zinos, aki Hamburg külvárosában üzemelteti lepukkant kis kocsmáját, a Soul Kitchen-t.Miközben minden erejét megfeszítve küzd azért, hogy életben tartsa az éttermét, barátnője, Nadine bejelenti, hogy Sanghajba utazik. A hősszerelmes Zinos mindent megtenne, hogy utána repüljön, de az élet keresztbe tesz neki. Bátyja, Ilias a sittről szabadulván a nyakába varrja magát, az üzlet csődbe megy, rászáll az adóhatóság, s mikor végre kikecmeregne a gondokból, porckorongsérvet kap. Ám még innen is fel lehet állni: a sérvét a szépséges masszőr lány, Anna elkezdi gyógyítgatni, majd egy munkanélküli török szakáccsal szövetkezve Zinos égett olajszagú lokálja menő hellyé futja ki magát.
Bemutató dátuma: 2010. október 21. Forgalmazó: Budapest Film
FEA2 FEA2

Stáblista:

Szereplők

Zinos Kazantsakis
Illias Kazantsakis
Lucia Faust
Nadine Krüger
Shayn Weiss
Thomas Neumann
Anna Mondstein

Díjak és jelölések

 • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

  2009
  Zsűri különdíja: Fatih Akin
 • Európai Filmdíj

  2010
  Legjobb film jelölés: Fatih Akin
 • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

  2009
  Arany Oroszlán jelölés: Fatih Akin

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
trudy febr. 25. 20:42:48 7/10
Szódával elmegy kategória. Van hangulata, mindenki nagyon laza benne és jó a háttérzenéje is. A végén a kavarás kicsit idegesítő volt, hogy Illias hogy lehetett ekkora hülye, de aztán persze vígjátékhoz illő happy endet kapunk. A főszereplő srác viszont kimondottan szimpatikus volt. Gryllus Dorka elég keveset szerepelt benne.
_goldie_ 2017 dec. 22. - 23:28:34
nekem bejött a film - görögbõl jeles! :)
10/10
SarlayKatalin 2017 dec. 20. - 22:10:45 10/10
Zseniális film, többszörnézhetõs, pláne mint német vígjáték, erõsítve a szabályt a kivétellel!
8/10
szabzero 2016 márc. 08. - 18:21:01 8/10
Laza kis vígjáték, soha rosszabb filmet ne kelljen néznem. 8 pont !
10/10
Iryx 2015 nov. 21. - 22:27:51 10/10
Nagyon tetszett! Ínyenceknek ajánlom csak.
Daniel Mate 2015 okt. 25. - 22:44:32 Előzmény Edmond Dantes
Kalap szar a film. Koncepció zéró,idegesítõek a szereplõk, nincs mondanivaló, szánalmas bohóckodás az egész, túlzás nélkül...
baradla 2015 aug. 17. - 15:31:58 Előzmény breeder
Hamburg csodás hely, valóban nem csak kikötõ vagy Reeperbahn. Egy utazást mindenképp megér.
Szerintem a film remek, német nyelvû adókon kétszer megnéztem, nagyon jól összerakták,
látszik, hogy mesterember munkája. Nagy elõnye, amit már említettek is,
hogy nem akar feleslegesen mûvészkedni vagy finomkodni.
Nekem legalábbis jobban bejött, mint egy agyon-elhúzott amerikai limonádé.
k11zoltan 2015 febr. 20. - 22:59:14
Egynek elment de nem estem hanyatt tõle.
Edmond Dantes 2015 febr. 17. - 10:38:30 Előzmény breeder
OFF
Hamburg jó hely, nagyon más mint a magyarok kedvence, München (az is jó hely) és nagyon nem csak ilyen off-kikötõi, "off-lepukkadt" :) amilyennek én is elképzeltem régen és messze nem csak Reeperbahn.
ON
Szórakoztatóan igényes-igényesen szórakoztató film. Ugye-ugye, ilyet is lehet csinálni?! Cselekményes, de nem "mívészien" összevissza gabalyítva, van (nem kevés) mondanivalója, de nem lila ködbe veszejtve, "fejtsd-meg-ha-tudod" módon. Török rendezõ filmje hamburgi görögökrõl (is), már ez pikáns, mint a Soul Kitchen pompás küllemû kajái. Német barátnõ kínai csábítóval, görög fiú magyar :) szerepe szt német gyógytornásszal (Gryllus Dorka), csontkovács török dögönyöz görögöt...német -kis túlzással- csak az adóellenõr, naná! Mélynémet környezetre vágyók kerüljék ezt a filmet, akik viszont kedvelik a szerethetõ multikultot, azoknak ajánlom jó szívvel.
breeder 2015 febr. 03. - 22:50:01
Annyit emlegették itt az elõttem szólók Hamburgot, hogy ha nem is jutok el most rögtön Hamburgba, de azért egy jó kis marhahúsos Hamburgerhez máris kedvet kaptam.

Hogy ne legyek teljesen Off:
A Soul Kitchenbe belenéztem, és tényleg nem rossz kis film.
Ad egy fajta plusz pozitív életérzést az embernek, hogy a padlóról is fel lehet állni, ha van elég akarat bennünk! :)
parsifal 2013 aug. 07. - 18:07:20
én dolgoztam hamburgban egy darabig, viszont a filmet nem láttam. de mivel hamburgot imádtam, biztos, hogy megnézem. Aki nem látta a Bella Marta-t, (német szakácsnõ - olasz szakács párosítás) azt is tudom ajánlani. Vannak jól eltalált német filmek.
delfinoraptor 2013 máj. 20. - 15:25:57
Tetszett a film, és kedvet kaptam Németországhoz, ...Hamburghoz :)
stanmore 2013 márc. 08. - 00:40:43
Egyébként a film abból a szempontból is jó, hogy sok hangulati elemet visszaidéz annak,aki járt már Hamburgban.
offtopic
Vinogradov 2013 márc. 08. - 00:31:49
Most már aztán szégyeld magad, de nagyon! ;) :D
stanmore 2013 márc. 08. - 00:30:19
:D Akkor azt már el sem merem mondani, hogy egy ilyen hatalmas hajón a kikötõbõl indulva néhányórás sétautat is tettem.Ami még fura módon megmaradt, hogy reggel viszonylag sokáig tartott a hajnali szürkület nyilván a város északi elhelyezkedése okán.
offtopic
Vinogradov 2013 márc. 08. - 00:22:42
Ne merd folytatni! :D Máris indulnék! :)
stanmore 2013 márc. 08. - 00:16:44
Van valami teljesen egyedi hangulata,azok az apró piros téglácskákból rakott épületek,ez egyébként az északnémet városokban igen általános.A kikötõben hatalmas hajók.A parti vendéglõk ablakából rálátás a tengerre.A városban a híres St.Pauli negyed,a pinceklub ahol a Beatles játszott :Elsõre ezek jutnak az eszembe.
offtopic
Vinogradov 2013 márc. 08. - 00:05:51
Nekem sajnos még nem, de rettenetesen vágyom oda, az biztos! :)
stanmore 2013 márc. 07. - 23:47:43
Volt szerencsém Hamburgban járni a kikötõben is,tök jó.
Vinogradov 2013 márc. 07. - 23:05:07
Hamburg, kikötõ, raktárépületben berendezett Gasthaus...

Hát, engemet már ezzel megvettek volt kilóra - Európa egyik legzseniálisabb városának, legfílingesebb részében, az elképzelhetõ leghangulatosabb étterem. OK, német film, és emiatt lehetne akár még nagyon rossz is, de Fatih Akin neve garancia a minõségre.

Az öreg kontinens fiatal lakójaként Akin nagyon ért a múltikulti lájfsztájlhoz és a bevándorló sorsok hatásos bemutatásához. Ráadásul remekül tudja keverni a stilizációt a realizmussal - sõt, már-már naturalizmussal. Ezúttal görögökrõl mesél - mégpedig õrült görögökrõl.

Elég ennek bizonyítására Adam Bousdoukos elképesztõen zavaros tekintete, aki e film fõszereplõjeként valami fenomenálisan komikus, túlpörgött hellén idõzitett bombát játszik. S miközben porckorongsérvet kap, összeomlani látszik élete mûve, az étterem és egyre nyilvánvalóbb (na nem mintha nem volna kezdettõl fogva az!), hogy kapcsolata már a múltté az imádott, pillanatról pillantra "exebb" csini szõke barátnõvel, mesteri érzékkel hozza azt a fickót, akinek nagyon durván nem kéne ott lennie, ahol éppen van - hanem mindig valahol máshol...

Egyébként a Soul Kitchen-nek még három erénye van az elmondottak mellett:

1. Fiatalos: Igen, az. Olyan késõ huszas - kora harmincas elánnal - tehát azért egy kevés megfontoltsággal nyakonöntve, de még kellõképpen pörgõsen és fogékonyan minden új iránt. Tökéletes desszert - bármilyen kiadós ebéd után képes vagy megkívánni. Óriási erénye, hogy egyenesen a hûtõbõl érkezik, de friss és zamatos gyümölcsel készült. Olyan mint valami nagyon király, minõségi házifagylalt, nagyon trendi, dizájnos körítéssel és tálalással.

2. Fílinges: Hamburg, Balkán, Hellász, soul és kitchen, sznobéria és alvilág... - Kár ezt magyarázni, fõleg az elmondottak után.

3. Humoros: Igen, a németeknél mindig nagy szó a humor. Némi tapasztalttal felvértezve ugyanis kénytelen vagyok megerõsíteni azt a közhelyes infót, hogy a teuton humor általában véve tragikusan rossz. Nagyon tragikus és nagyon rossz. De Akin tud valamit: tutira látott pár cseh filmet és van érzéke a Guy Ritchie-s fordulatokhoz is.

Persze õ nemcsak másolja ezeket - szerzõ a maga nemében. Az affélék közül való, akik a egyszerû alapanyagokból is nagyon speckó és pikáns ízeket tudnak kihozni.

...

Ez kell a dolgozóknak!
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu