Spanyol affér

Bakancslistához adom
Ocho apellidos vascos
16 éven aluliak számára nem ajánlott spanyol vígjáték, 98 perc, 2014

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Rafael egy sevillai férfi, aki sosem hagyta el az andalúz tartományt. Egyik este harsány mulatozás közben baszk vicceket mesél társaságának, mit sem sejtve arról, hogy egy baszk nő, Amaia is hallja őket, akit mélységesen megbánt a férfi gyúnyolódása. Az est végén valahogy mégis együtt távoznak Rafael lakására. Másnap Amaia visszautazik északra, ahol azzal szembesül, hogy régóta tervezett esküvője meghiúsul... Eközben Rafael elhatározza, hogy Amaia után megy, de a kaland nem várt kihívást rejteget számára: Amaia kedvéért el kell játszania, hogy ő a vérbeli baszk vőlegény...
Bemutató dátuma: 2015. január 8. Forgalmazó: Cirko Film

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
9/10
BaztanGee 2015 dec. 28. - 17:17:16 9/10
A film zseniális, és nem véletlenül a legnagyobb siker Spanyolországban ami rekordokat döntöget. Az alaptörténet lehet, hogy lerágott csont, de ha jobban belegondolunk szinte minden történetet elmontak már, így a lényeg inkább a hogyan. Márpedig ez a film írtó szellemesen hozza a kultúrális különbségekbõl adodó félreértéseket, félelmeket, szereotípikákat. Érdekes társadalomrajz, ami tele van ironiával, önironiával. Persze limonádé, de nagyon is szórakoztató.
Abban azonban egyet kell értenem az elõttem szólók egy részével, hogy nem lesz ugyanilyen szellemes és szórakoztató annak, aki nem élt a félszigeten -és fõleg Baszkföldön - vagy legalábbis nem ismeri a baszk kulturát. Így várhatóan a nemzetközi siker elmarad majd. Azért én mégis szívesen ajánlom mindenkinek, de fõleg azoknak, akik szeretik e két lenyûgözõ kultúrát.
5/10
pompesz 2015 júl. 08. - 12:59:02 5/10
Gyenge film, a története lerágott csont, a szereplõk nem jók, összefüggéstelen történetvezetés. A táj szép, de sajnos, az kevés. Valószínûleg Spanyolországban többet mondanak a poénok, ahogy a Monty Python sem tejesen érthetõ magyarul. A cirko filmjei eddig egytõl egyig bejöttek nekem, a név garanciát jelentett - nagy csalódást jelentett ez a film ettõl a forgalmazótól. Mindenesetre annak, aki egy könnyed nyári filmet szeretne nézni, és romantikus alkat, annak biztos bejön. De nem ezért járunk a Cirko-Gejzírbe :)
Zita Ibolya Papp 2015 jún. 30. - 09:23:58 Előzmény funfun
Kedves FunFun, nem igazán figyeltél, katalánok nincsenek a filmben :) baszk-spanyol ellentétrõl van szó. Igen, nekünk, magyaroknak nem biztos, hogy minden poén átjön, de én most éltem kinn 3 hónapot, és hidd el, rengeteg elrejtett poén van benne :)
3/10
funfun 2015 márc. 08. - 20:30:56 3/10
Nagyon egyszerû és mesterkélt történet, sok ripaccsal. Nagyon gyenge film, alig vártam, hogy vége legyen. Erõltetett benne minden, a katalán-spanyol ellentét viccei pedig szerintem a legtöbb magyar nézõnek nem érthetõk. Kidobott pénz a jegy ára.
2/10
arcansas 2015 jan. 11. - 18:55:34 2/10
Aranyos film,egyszer meg lehet nézni, néhol gyorsítani kellett volna.