Spionfióka

Bakancslistához adom
If Looks Could Kill
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai akció-vígjáték, 88 perc, 1991

Értékelés:

135 szavazatból
Szerinted?

A gimis Michael (Richard Grieco) osztálykirándulásra érkezik Európába, egy szerencsétlen félreértés folytán azonban összetévesztik egy ugyanoda tartó szuperkémmel. Amint a párizsi reptérre megérkezik a gép, máris két titkos ügynök várja az amerikai diákot. Elszakítják osztályától és "hőn szeretett" franciatanárától, s Michael hiába bizonygatja, hogy ő bizony nem az, akinek gondolják, tiltakozása ellenére luxuskocsit és fegyvereket sóznak rá, és kijelölik az elvégezendő feladatait is. A fiú lassan rájön, hogy a rábízott munka csöppet sem unalmas, sőt vannak kimondottan élvezetes pillanatai is.

Stáblista:

Szereplők

Michael Corben
Ilsa Grunt
Vendetta Galante
Augustus Steranko

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
stupek2 2017 febr. 11. - 10:43:11 5/10
Nagyon lassan kezdõdött és nagyon unalmas volt az eleje. Aztán kimentem reklámszünetet tartani, mire visszajöttem egész más film ment, mint kiderült ugyanaz. A lassú unalmas filmbõl egy pörgõs 007-es film lett, igaz a végére annyira felpörögtek az események, hogy követhetetlen volt. Pld titkos bunkerben hirtelen pezsgõs fogadásra érkeztünk, egy kétszintes házból kastély lett, egy lopott gépfegyverhez a fõhõsnek rengeteg tartaléktára van, 20-an lõnek rá géppisztollyal de nem találják el, a gyerek aki soha nem ölt embert, most vagy 100-at. Már csak röhögtem a végén a film cselekményén! Sajnos a film vége éppen ezért már rossz és hihetetlen volt, átment mesébe.
Benedict76 2016 febr. 24. - 16:28:52 Előzmény szine
Hatalmas színész? Nekem attól az valaki, hogy a szerep jön át, arra emlékszem; a figurára, ahogy átél dolgokat. Leo bármelyik filmjében nekem eddig csak DiCaprio volt, akin látszott, hogy azért keményen dolgozik az adott filmben. Talán a kosaras volt õszinte számomra. Csodás lehetõségeket kapott. Lehet, hogy bennem van a hiba, mert nem látom, hogy érne ennyit.
Hogy mit hiányolok? Például amitõl Tom Hanks Paul Edgecomb lesz számomra a Halálsoron-ban, nem csak Tom, aki Pault játszik. A vicc az, hogy ratyibb színészek, ratyibb filmekben is képesek hitelesebben hozni egy-egy figurát.
Leo dolgozik, ez látszik. Ez látszik.
9/10
mf5hd 2016 febr. 06. - 23:52:04 9/10
Ez film még 25 év után is bõven élvezhetõ, sokszor újranézhetõ darab, egy igazi régivágású könnyed vígjáték, igazából semmi rosszat nem lehet elmondani róla, nem filmtörténeti remekmû, de másfél órára még ma is remek szórakozás. Érdekesség, hogy a film bemutatásakor csúnyán megbukott, bár ez jórészt annak volt köszönhetõ, olyan hatalmas sikerû vígjátékokkal szinte egy idõben sikerült bemutatni, mint a Nagy durranás, a Csupasz pisztoly 2, vagy az Addams Family (mára mindhárom kultfilm lett, annak idején pedig órási kasszasiker volt mindegyik). A Spionfióka idõvel viszont egyre népszerûbbé vált, videón és tévében sokan látták, itthon viszont eleve sikeresnek bizonyult nem kis részben az elsõ rangú szinkronnak köszönhetõen. A fõszereplõk igen érdekes karriert futottak be, a két pozitív fõhõs közül talán az csinos angol színesznõ, Gabrielle Anwar jutott messzebbre, a 90-es évek közepéig igen keresettnek számított, feltûnt többek között az Oscar-díjas Egy asszony illatában és Három testõr 1993-as nagyszabású Disney féle feldolgozásában is, aztán lassan eltûnt a sûllyesztõben és harmadvonalbeli filmek mellékszereplõjeként kötött ki. A 2000-es évek végére viszont valamelyest vissza tudott kapaszkodni, igaz csak a tévében, Minden lében négy kanál címû sorozata 7 évadot ért meg. Richard Grieco sorsa viszont igazán furcsán, de inkább viccesen alakult, sosem lett igazi sztár, ez volt gyakorlatilag az utolsó komolyabb mozifilmje, azonban a Zs kategóriás antifilmek ikonikus alakjává vált és nem rest kiparodizálni saját magát, ezért néha egy-egy komolyabb produkcióban is kisebb szerepet kap, például a 22 Jump Streetben. A negatív fõhõsök közül Linda Huntot nem nagyon kell bemutatni, jellegzetes fizimiskája miatt számos filmben tûnt fel, például az Ovizsaruban, vagy David Lynch Dûnéjében, de népszerû szinkronhang, késõbb õ is a tévében kötött ki, az NCIS Los Angeles állandó szereplõjeként. A megalomán fõgonoszt játszó Roges Rees tavaly sajnos elhunyt, de igazán változatos életmûvet hagyott maga után, a 80-es évekre rendkívül sikeres színházi színész lett, többek között Tony-díjat is kapott, aztán átnyergelt a filmiparba és tényleg mindenféle mozis és tévés produkcióban feltûnt, a jobb-rosszabb vígjátékoktól, a harmadvonalbeli tévéfilmekig, de belefértek sorozatok, és a két Oscart nyert Frida, vagy Christopher Nolan egyik legjobb filmje, a Tökéletes trükk is. A Spionfióka kapcsán még az is érdekes, hogy ugyan a kritikusok szinte egytõl-egyig nagyon lehúzták, viszont a kritikuslegenda Roger Ebert dícsérte a filmet, kimondottan viccesenek és szórakoztatónak találta, ami remekül reflektál a 90-es évek elejére és humoros módon keveri a kémfilmes kliséket az akkori tinivígjátékokkal. Milyen igaza volt. 9/10
szine 2014 febr. 25. - 19:01:09 Előzmény angim
Leo-val kapcsolatban jobb ha kussolsz. Még hogy Jack Dawson-t nyügi, viccnek is gyenge.
Lehet, hogy te nem bírod õt, de ez nem változtat azon, hogy egy hatalmas színész.
Arról nem beszélve Kosaras naplója és Rómeó+Júlia korábbi filmjei, már itt megdõlt ezen baromságod.
Szóval jobban jártál volna ha nem vetted volna a szádra.
És akkor ott vannak a késõbbi filmjei: Kapj el ha tudsz, Aviátor, Tégla, A nagy Gatsby, illetve New York bandái is említhetõ bár az a film nem olyan jó, de nagyot alakít benne Leo.
SpencerBarnes 2013 okt. 05. - 22:04:04
Azért kijöhetne a film HD-ben...abban az idõben fogyasztható volt, nosztalgiázni jó lenne
angim 2012 ápr. 09. - 22:52:56
nem olyan jóképû, mint ahogy azt gondolta magáról ....... ezért sem lett belõle sikeres csillag, mert a tükörnek nem bírt naphosszat ellenállni. szerintem így is egy beképzelt pojáca. most megnéztem ezt a filmet, és süt róla az önteltség, nem értem milyen tehetséges alakításról beszéltek ....... (?) ez egy egyszer megnézhetõ film, kiskoromban én oda voltam érte, meg vissza. igen, vannak vicces pillanatok, de nagyon nem kötött le, csak nosztalgiából néztem meg. ennyi. dicaprioval még egy mondatba sem lehet sorolni! az is nyögi még mindig jack dawson figuráját a titanic miatt. sajnos hiába a jobbanál jobb értékes gondolatokról szóló és sokatmondó filmdrámák, õ akkor is a szépen rajzoló, szemével mosolygó, romantikus jack marad ..... :) a csajok szeme fénye.
10/10
pécsimunkás 2012 jan. 09. - 14:20:57 10/10
Jó film,akár-mikor meg tudom nézni! Jó szereposztás,jó akciójelenetek,szép autók,gyönyörû nök,jó poénok,zseniális magyar szinkron! Mi kell még??? 10/10
10/10
pumpika 2012 jan. 08. - 17:27:24 10/10
anno is tetszett a film, de azt akkor is hiteltelennek tartottam, hogy a 17-18 éves gimnazistát közel 30 éves fószer játszotta :D
offtopic
meszag 2011 okt. 16. - 18:15:30
Michael szinkronja katasztrófális ... :P
10/10
PartvisNyél 2011 okt. 16. - 18:14:00 10/10
"qr...jó, mármint, estét!":DDDD
9/10
Haversrac 2011 okt. 16. - 18:11:23 9/10
nagyon poén ez a film:) nagy kár h Richard Grieco ennyire eltûnt, pedig ezzel a filmmel legalább olyan sikerre vihette volna, mint Leonardo Di Caprio a 90-es években...
Ford Mustang 2011 okt. 16. - 15:22:22
Hatalmas film, csak a retken nem érdemes megnézni, úgy szétvágják mint a huzat.
10/10
joker37 2011 szept. 24. - 19:40:51 10/10
csipem ezt a filmet anno moziba láttam Richard Grieco -ból nem lett sajna nagy színész de ez jó film
Ford Mustang 2011 szept. 24. - 19:27:36
Állati nagy film ez is, 20 év után bátran mondhatjuk, hogy klasszikus. Az egyik legjobb vígjáték.
AvatáR Gil Maerth 2011 júl. 11. - 09:55:50
Fiatalos lendületû kém-paródia.
A jelenetek jók, a szereplõk itt is életük egyik legjobbját dobják oda.
Sajnos a kategóriában avn jobb (Kémek mint mi) de ez sem menti meg a filmet ettõl:

10/8
azaz. KLASSZIKUS !
10/10
Bigpapa 2011 júl. 09. - 20:39:18 10/10
Ezt anno a moziban láttuk a haverokkal.Iszonyat ütõs volt akkor.Pár nap alatt meg is szereztem a feketepiacon :))) VHS-sen és ronggyá néztem.Ha adja a Tv és pont van egy lyukas másfél órám,akkor meg szoktam nézni.Grieco akkoriban tûnt fel itthon,azt hittem,nagy sztár lesz ez után,de nem lett nagy durranás.Jók a poénok benne, és ami különösen jó,az a szinkronja.Még a mellékszereplõknek is (Canasta - Tóth Enikõ)igazi színész kölcsönzi a hangját.Ma ez már elképzelhetetlen lenne.Sok jött ment iszonyat lenne a töltelék hang.Mondjuk az baromság,hogy minden filmben ezt a skorpiót használják a filmesek az ádáz gyilkosnak,közben (nekem volt, a neve: császárskorpió),halál ártalmatlan kis jószág.Ha netán VÉLETLENÜL megcsíp,picit viszket a bõröd és kipirosodik :)))) Minél kisebb egy skorpió,annál veszélyesebb.Csak mondjuk egy kis fluoreszkáló 5-7 cm-es skorpió nem mutatna jól a vásznon :)))
Nagyon jó benne a franciatanárnõ :))) Na meg Ilsa :D "elnézést,de mi ez? - KAJAAAA! "
Lady Canastát én is megdöntöttem volna,de gumi nélkül :)
Ford Mustang 2011 júl. 09. - 15:36:04 Előzmény JudeCole
Szerintem is.
xy1000 2010 febr. 01. - 20:27:36
Ez nagyon klassz kis film volt
10/10
JudeCole 2009 jún. 28. - 16:33:47 10/10 Előzmény zee944
Ez a film szerintem a mai napig szuperjó! V lóban egy limonádé, de minden benne van ami egy könnyed szórakozáshoz szükséges. RG akkoriban nagyon jóképû volt, sajnos ez mára már megváltozott. Nekem egyik nagy kedvencem, a megjelent filmjei közül amit lehet beszereztem. Nagyon tehetséges, és van karizmája. Az egyik legjobb filmje a Spionfióka, de a legjobb szerintem a Hawaii üzenetek sorozatban volt. Nagy kedvencem még a Szexragadozó is.
zee944 2009 febr. 28. - 19:10:50
A film limonádé, de a rosszbácsi autója nagyon tetsz.
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu