Spiró György: Csirkefej

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott magyar színházi felvétel, 154 perc, 1993

Értékelés:

11 szavazatból
Szerinted?

"Kérem, ne háborodjanak föl, ne zárják el a készüléküket, amikor a színpadon nemigen hallható trágár kifejezéseket használnak a szereplők. Nem mindegyikük, csak azok, akik pislákoló, csökött érzéseiket szókincs híján így próbálják kifejezni. A legújabbkori magyar dráma kimagasló művével egy nagyszerű előadással lehetnek gazdagabbak a türelmes és toleráns nézők. A kopott, düledező körgangos pesti bérház szürke, szomorú lakóinak kicsinyes életével ezernyi színt tud megmutatni Spiró: Keserűt, kétségbeesettet, csöndeset és harsányan nevettetőt, szépet és rútat, és mélységesen együttérző emberit. A Vénasszony és a Srác felemelő tragédiája igazi színházi élmény, Zsámbéki Gábor kiváló rendezésének, a nagyszerű színészi alakításoknak, elsősorban a felejthetetlen Gobbi Hildának köszönhetően, aki ezzel a csodálatos alakítással búcsúzott a színpadtól és egy kicsit már az élettől." (Virág Katalin)

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
alex4427 2010 márc. 23. - 11:07:09
Gobbi Hilda óriási volt! Meg az egész elõadás! Nekem, anno, állóhelyrõl sikerült megnéznem. Az elõadás végén döbbent csend, majd - lassan kibontakozó - tapsvihar!
Ha már Spiró! Említsük meg a jelenkor Csirkefejét, a PRAH c. új drámáját. Talán az egyetlen alkotás, mely egy átlag-ember (ill. házaspár) életén keresztül mutatja be, hogy mit hozott az elmúlt 20 év! (Hát...nem sok jót!)
Iszonyú jó elõadásban a Radnóti Színházban, és még ennél is jobb elõadásban, a Pécsi Harmadik Színházban láttam! Még megy, aki teheti, nézze meg!
http://www.pecsiharmadikszinhaz.hu/main.php?lang=HUN&datum=2010-03-23&display=eloadas&ID=213&szereposztas=0
filiszteus 2010 márc. 23. - 10:03:15
Nagyságrenddel jobb volt Gobbi, mint Törõcsik Mari. Törõcsik Mari játszani tudott, de az egész habitusa nem felelt meg a habókos öregasszony szerepre. Nagyon jó karakter volt a Vajdai Vilmos által megjelenített haver. "Hát b...d meg, ba..d meg!
Gajdos Richárd 2007 szept. 19. - 15:53:59
Vajon mikor lehet végre DVD-n kapni?
perry 2007 márc. 27. - 08:07:30
Már Spiró György X-k regénye is rabul ejtett. A Csirkefej a 70-80-s
évek kisembereiknek balladája.
Egyben Gobbi Hilda "hattyúdala".
Számomra felejthetetlen élmény volt, a rögzített elsõ lejátszás is.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu