Staféta

Bakancslistához adom
magyar játékfilm, 92 perc, 1970

Értékelés:

6 szavazatból
Szerinted?

Dokumentarista vitafilm a fiatalok érvényesülési esélyeiről. Zsuzsa harmadéves egyetemista, pedagógia szakon. Három éve jár Zoltánnal, gondolkodásmódját alapvetően befolyásolta a fiúval való kapcsolata. Most mégis szakítani akar. Zoltán higgadt, megfontolt, a diploma után bennmarad majd a tanszéken. Zsuzsa szókimondó, egy forradalminak tartott szociológiai felmérés miatt összevesz Barabás adjunktussal. Egy Leányfalun, baráti társaságban töltött este után (ahol 68-as párizsi filmdokumentumot néznek) Zsuzsa eldönti, szakít Zoltánnal, és születendő gyermeküket egyedül neveli fel.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
Lyanos 2014 dec. 05. - 17:22:02
Egy film, ami ma is aktuális. Cstlakozva az elõttem szólóhoz, kérdés, hogy jutott át anno az elvtársak szûrõjén.

Más: Miért utószinkronizálták a filmet? Verebes István magyar hangja pld. Márton András. Van ennek vlmi oka, vagy "csak"?
feketevipera 2009 máj. 07. - 19:02:27
A témáját tekintve nem lett volna rossz produkció, csak én helyenként egy kicsit didaktikusnak éreztem a stílust. Mintha néha mesterkélt lett volna az, ahogyan és amit mondtak. Ettõl függetlenül fontos problémák kerültek terítékre: az oktatás megreformálásának kérdése, generációs ellentétek, a hivatalos ideológia és az újító törekvések közötti különbségek, a fiatalok céljai és érvényesülési lehetõségei stb. Ne feledjük, hogy ez a film egy meglehetõsen viharos idõszak környékén készült, ami külön súlyt ad a mondanivalónak.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu