Stan és Pan

Bakancslistához adom
Stan & Ollie
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-kanadai-amerikai életrajzi dráma, vígjáték, 97 perc, 2018

Értékelés:

31 szavazatból
Szerinted?

Laurel & Hardy – ahogy mi ismerjük őket, Stan és Pan – 1953-ban megöregedett sztárok, és bizonytalan jövő előtt állnak. A hollywoodi burleszk egykori királyai, a feleségeik, Lucille és Ida támogatásával utolsó turnéra indulnak Angliában.

Stáblista:

Szereplők

Oliver Hardy
Lucille Hardy
Stan Laurel
Hal Roach
Harry Langdon
Bernard Delfont

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Nótárius 2020 okt. 29. - 00:22:04 8/10
Az érintettektől is gyakran elhangzó közkeletű megállapítás, hogy a komikusok a magánéletükben egyáltalán nem oly vidám, mókázós, poénos emberek, mint a rivaldafényben.
Ezért talán jobb is nem tekinteni a kulisszáik mögé, mert könnyen megtörhet az a felhőtlen varázs, ami a szerepléseik során nevettetve ragad magával minket. Ez különösen igaz az elkorosodottan mellőzött, a szaporodó életkori korlátaik közé kényszerülten küzdelmes, lezáró pályaszakaszukra.
Ennek okán ezt a mély emberségűen drámai ráközelítésű, hitelesen igényes képi világú, hihető történetű filmet jó volt látnom; de a fájó kontrasztjaival és a számos kétségtelen erényével együtt is, számomra nagyon lehangoló, elszomorító volt.
6/10
sexykex 2019 okt. 29. - 07:16:50 6/10
A hosszú élet titka, a hosszú öregkor. Vannak szerencsések, akik ragyogó génekkel rendelkeznek, szellemileg és fizikailag frissen élik meg, de nincsenek túl sokan. Nagyon kell vigyázni, nehogy agyon dolgozza, vagy sportolja magát az ember fiatalon. Kerülni kell a stresszt – ha mindig tele a buksza úgy könnyebb – az elhízást, a dohányzást és a tudatmódosító szereket. Annyi mindenre kell figyelni, hogy az embernek valójában nincs ideje élni.
Stan és Pan nem ilyen volt. Ők művészek voltak, akik nem gondolkoznak, nem vigyáznak, inkább élnek. Azért kellett volna nyugdíjasként is dolgozniuk, hogy meg tudják tartani korábbi életszínvonalukat. Valamint megszokásból. Ha az ember egész életében azzal foglalkozhatott, amit szeret, nem szívesen hagyja abba. De nem mindenki képes a korral szinkronban változni és az a rusnya idő egyszer csak túllép rajta. Így látjuk őket ebben az életrajzi drámában. Gyerekként rengeteget nevettem rajtuk. Bár a filmben is komédiáznak, ez már nem az igazi.
5/10
pihes 2019 okt. 27. - 14:38:29 5/10
Ez a páros is a történelem része, és a film sem utolsó.
Közepes.

5/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu