Stan Lee bemutatja: szupermenek a valóságban

Bakancslistához adom
Stan Lee's Superhumans
amerikai dokumentumfilm sorozat, 2010

Értékelés:

45 szavazatból
Szerinted?

Stan Lee, kinek nevéhez többek között az legendás X-Men, a kívülállók című sorozat is fűzödik, körbeutazza a világot, határokat nem ismerve, hogy olyan hús-vér emberekkel találkozzon, akik olyan genetikai jellemvonásokkal bírnak, amelyeket életük során szupererővé sikerült formálniuk. Megismerhetjük például azt a férfit, akinek teste mágneses erőt bocsát ki magából, egy másik szereplő pedig akár a mások számára halálos hideget is képes elviselni, egy harmadik pedig bármilyen bonyolult matematikai számolást elvégez fejben, megdöbbentően rövid idő alatt. Az egyes epizódokban Daniel Browning-Smith ("a világ legrugalmasabb embere") négy embert vizsgál, akik állítólag hihetetlen képességekkel rendelkeznek. Többek között megismerünk valakit, aki azt állítja, hogy minden áramütést elvisel, valamint egy férfit, aki szerint ő az első ember, aki repülni tud. A "szuperembereket" tudományos kísérleteknek vetik alá, hogy magyarázatot keressenek megdöbbentő képességeikre, ráadásul nekik a gyakorlatban is demonstrálniuk kell azt, amitől annyira mások, mint a többiek.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
saihulud 2016 máj. 23. - 13:25:30 Előzmény tom991
In his later career, Lee's contributions continued to expand outside the style that he helped pioneer. An example of this is his first work for DC Comics in the 2000s, launching the Just Imagine... series, in which Lee re-imagined the DC superheroes Superman, Batman, Wonder Woman, Green Lantern, and the Flash.

Szóval volt egy kis köze a DC-hez is. :)
Meklód fia 2013 okt. 19. - 08:49:30 Előzmény MADÁR8
látom te leragadtál a 6-7 éves pókember gyerek fanok szintjén
Azt tanácsolom menj és játssz tovább a pókember figuráddal, ha már ennyire felzaklattak.

A mûsor jó, a csalás kizárható a szakemberek vizsgálatának köszönhetõen. Van egy-két olyan aki nem illik a sorba, pl. a gyors görkorcsolyás, mert az nem képesség h száguld, de így is 10 pont a mûsor.
DjMcMaster 2013 szept. 23. - 23:00:59
Ez nem a Discovey-n ment valamikor? Amikor még az "Egyszerû választás" szolgáltató nem tûntette el a kínálatából???
MADÁR8 2012 jún. 17. - 18:33:00
Az alapötlettel nincs is gond, hogy keressünk furcsa embereket.....DE OLYAN HÜLYÉN BESZÉLNEK RÓLUK. Szuperképességük van.....aha, az negy szuperképesség ogy megnyûjtja a bõrét meg összegyûr egy serpenyõt. Úgy ûllítják be õket, mintha szuperhõsök, Pókember riválisai lennének ilyan hülyeségekkel.
Azt mondják "-keressünk szuperembereket". Képzeljük el hogy bankrablás van. És a mûsor úgy állítja be õket mintha majd õk megállítják a bûnözõket. Persze, odaugrik a Daniel Browning Smith a rabló elé, azt tekereg neki egyet, vagy mi???
Rahar 2012 jún. 10. - 15:36:39
Alapvetõen nekem tetszik ez a sorozat. Hiányolom hogy nem végeznek el számomra megfelelõ kísérletet, megfelelõ ismétlésszámmal. Viszont ahogy az elõttem író már jelezte: ez egy ismeretterjesztõ mûsor és nem egy szigorú dokumentumfilm. Aki szerint hülyeség az egész az szerintem ugyanazt a hibát követi el mint aki azt állítja, hogy minden egyes bemutatót személy minden egyes tette teljes mértékben hiteles. Ez a tipikus probléma csak a hittel magyarázható, vagy elfogadod, elhiszed, hogy igen vagy az ellentettjében hiszel, illetve megteheted azt, hogy nem foglalkozol a jelenséggel, ergo más tévé mûsort nézel vagy semmit sem :) Én azért a hitre vezetem vissza, mert tudtommal egyik fórumozó sem találkozott személyesen az adott szereplõkkel, nem õ végzett méréseket, valamint hogy egyáltalán milyen méréseket kell(ene) elvégezni, azt sem õ dönti el. Tehát az emberek jelentõs részének nincsenek meg az anyagi forrásai, nincsen ideje, hogy utánajárjon dolgoknak és akinek megvannak az erõforrásai rá az sem jár utána a dolgoknak.
Akit érdekel ez a téma, az szerintem nézze a részeket, mert általában érdekes dolgokat mutat be. Nekem a legjobban a szamuráj tetszik, én már vettem részt airsoft játékon, amit az adott személy megcsinált azt lehetetlen extrasensoriális percepció nélkül megvalósítani. Természetesen lehet mondani, illetve írni, hogy a felvétel hamisítvány, mert a hangot alákeverték, stb.
10/10
varga1977 2012 jún. 10. - 07:50:34 10/10
Itt majdnem minden hozzászóló....tipikus magyar kritizál és bele köt a részletekben....ha tudod a helyes fordítást örülj neki..:D Ez nem errõl szól.....tágítsd a szûk információ halmazt és hidd el nem minden úgy van a világban ahogy azt te elhitted.....NEM mindent kell elhinni elsõre...ez nem mind tudományos tény... ez ismeretterjesztõ mûsor....Aki úgy gondolja mindenki ugyanolyan képességekkel rendelkezik mint a másik......az téved....és meg sem kell gyõzni...Nézzen mást...Barátok közt,Jóban rosszban,és jó sok reklámot....az való nekik..Próbáljon mindenki picit nyitottabb lenni és csak a lényeget felfogni.Annyira nem nehéz.:)
Viktor6665 2012 febr. 26. - 01:13:54
Én nem tudom mit gondoljak errõl...különös tehetségû emberek vannak, azt izomrostos sztorit még el is hinném, de hogy rádióhullámok visszaverõdését érzékelje valaki vagy hogy ne haljon meg hálózati áram átvezetése közben? ez valami humbug
1/10
Director7 2012 febr. 18. - 20:23:18 1/10
Íme még egy mûsor, amit a fizikai analfabéták torkán le lehet nyomni. Az áramot vezetõ ember részben nem kellett volna elõvenni a mûszert. Az ugyanis rácáfolt az egészre. 1Mohm ellenálláson keresztül viszed a hálózati áramot, akkora lesz a feszültségesés, hogy vele bármit sorba kapcsolva arra szinte semmi feszültség nem jut. Így aztán áram sem tud folyni. A képeken a kapcsolásokat sosem látjuk, csak részleteket. Pont, hogy extrém kicsi ellenállást kellett volna mérni ahhoz, hogy valami alapot adjunk az egésznek. A csatorna egy másik mûsorának a Mythbusters-nek rá kellene állnia a témára :-).
squashmacska 2011 szept. 02. - 22:22:53
nagyon durva
10/10
illeskese 2011 máj. 22. - 19:55:19 10/10
Nagyon durva dolgok vannak ebben a mûsorban. :D
tom991 2011 ápr. 12. - 19:17:23 Előzmény Viki1080
hát... a magyar cím kiötlõje megtette. :)
Viki1080 2011 ápr. 12. - 10:05:55 Előzmény tom991
Hát,aki párhuzamot von a Superman és eközött az magéra vessen sztem:))
tom991 2011 ápr. 04. - 13:04:27
ennek semmi köze az angol nyelv ismeretéhez, puszta logika. tulajdonképpen arra próbáltam rávilágítani, hogy a címben nem kellett volna párhuzamot vonni a Marvel Comics egyik alkotója és a DC Comics figurája között, még ha jó magyarosan is van leírva a Superman. (szvsz ez egy kicsit tájékozatlanabb magyar nézõnek ez azt sugallhatja, hogy Stan Lee-nek bármi köze van ehhez a karakterhez.)
ha a magyar címbe szuperembereket vagy szuperhõsöket írnak "szupermen" helyett, akkor sem lett volna gáz a cím, és szerintem ugyanúgy el lehetne adni a sorozatot kis országunkban.(pontosan ezért néztem utána az eredeti címnek, mielõtt a múltkori hozzászólást megírtam, mert sejtettem, hogy kint nem követnek el ekkora baklövést - mert én ezt igencsak annak tartom.)
Viki1080 2011 ápr. 04. - 09:47:09 Előzmény tom991
Akkor vagy neked van gondod az angol megértésével,vagy csak nem ismered az eredeti címet,ami:Stan Lee's Superhumans vagyis szuperemberek...akkor nem jobb már az h szupermenek?:))
tom991 2011 márc. 29. - 23:07:45
a magyar cím kitalálója valószínûleg nincs tisztában vele, hogy Stan Lee-nek (és a Mervelnek) semmi köze Supermanhez. gondolom, ez volt az elsõ szuperhõs, ami eszébe jutott...
Marcus.Aurelius 2011 márc. 07. - 22:37:37
szerintem meg mindegyikük szenzációs. :)
10/10
ger812 2011 márc. 07. - 22:11:18 10/10
Szenzációs a vak csávó.
luijani 2011 márc. 01. - 00:50:32
Március 7.-én indul a sorozat,de már volt egy elõrelátó egyén,aki megelõlegezte a 10 pontot -.-"

Egyébként Én is várom már,de nem pontozok elõre...