Star Trek 7. - Nemzedékek

Bakancslistához adom
Star Trek: Generations
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, 118 perc, 1994

Értékelés:

71 szavazatból
Szerinted?

Próbaútra indul az Enterprise-B űrhajó. Díszvendégként a fedélzeten tartózkodik Kirk kapitány, Scott kapitány és Chekov parancsnok. Az út váratlan fordulatot vesz, amikor találkoznak két bárkával, melyek egy titokzatos energiasávban, a Nexusban rekedtek. A mentőakció során Kirk kisodródik az űrbe. Hét évtizeddel később Picard kapitány és az Enterprise-D legénysége megment egy Soran nevű fizikust. Picard nem sejti, hogy Soran halálos tervet forral, melynek része az Enterprise és életek millióinak elpusztítása. Picard egyetlen reménye a jövőre a Nexusban van, és a múlt legendás kapitányában.

Stáblista:

Szereplők

Jean-Luc Picard kapitány
William T. Riker parancsnok
Data hadnagy
Geordi La Forge hadnagy
Worf hadnagy
Beverly Crusher
Deanna Troi
James T. Kirk kapitány
Pavel Chekov parancsnok
Montgomery Scott kapitány
Dr. Tolian Soran
Demora Sulu
John Harriman kapitány

Hozzászólások

Szerinted?
boom47 2014 febr. 19. - 11:15:25
Az eredeti stáb (Kirkék) magyarhangja a régi.

Szép cameok vannak a filmben (pl. Gainen).
A régi stáb is most már gyakorlatilag teljes (legalábbis tudjuk mi történt velük, mert Sulu helyett most a lánya szerepel), KIVÉTEL Uhura.

Az Enterprise-B (végre!) nagyon faja mûszerpultokkal (és akkor nyilván mûszerekkel) rendelkezi, de a belsõ kialakítása (termek, folyosók) valami katasztrófa.

Az NG stábkának valóban más a szinkronja, Ryker esetében gyökeresen más (a vinnyogó hangja helyett valami baritont kapott), de az itteni finnyáskodáshoz képest egyáltalán nem olyan zavaró (a hangsúlyozás a legtöbb esetben egyezik, talán azért) - kivéve Picardot. Picardhoz a soprozatbeli köcsög-hang illik kizárólag - már elnézést.

Megjegyzés: a pallónál tényleg kellett egy kaszkadõr az eséshez? Tényleg!?

Szerencsétlen "Ensign Jae" :) Most már egyenesen ott ül a kormánynál, de továbbra sincs neve XD Se rangja XXD Pedig az NG végén már volt pl. egy néma-párbeszéde is!

Data olyan mint Jack Nicholson Jokere. Félelemetes.

w00t, triblik!

A fim tovább építi mind a TOS, mind a NG világát. És különbenis jó film, jobb mint az átlag, különösen a mai ínséges idõkben, ahol az "év legjobb filmje" egy olyanSEMMI lehet mint a "Gravitáció".
offtopic
ceia 2012 júl. 29. - 08:30:48
Miért kell ezt ilyenkor adni? Hogy csak kevesen tudják megnézni? És persze ismétlése sincs.
Nem ezé csináltuk vazze!
critixx 2012 máj. 31. - 23:52:11 Előzmény BigAL
A TV3 annak idején más szinkronnal adta a TNG elsõ két évadát (1998-99-ben), a hangok ugyanazok voltak, mint a Viasatos verzió esetében, kivéve Data és Picard hangját. Érdekes, de nekem Data akkori magyar hangja (Ince József) sokkal jobban bejött, mint Németh Gábor. Ellenben Varga T.-vel egyetértek. Õ az egyetlen és utolérhetetlen "magyar Picard". :)
BigAL 2012 ápr. 16. - 20:07:38
Az összes TNG mozifilmet újra kéne szinkronizálni, eredeti nyelven kívül csak Varga T. Józseffel vagyok képes Picard-ot hallgatni. Data hangja pedig CSAK Németh Gábor lehet.
oncogito 2011 ápr. 02. - 16:28:59 Előzmény kybuck
Egyetértek, újra kellett volna szinkronizálni!
rockqueen 2011 jan. 02. - 15:01:59
Ezt a részt miért nem adja le az AXN?
kybuck 2010 nov. 30. - 00:08:30 Előzmény MrsChabie
Ennek oka, hogy a filmet itthon a sorozat sugárzása nélkül, pontosabban elõtte mutatták be 1994-ben, Star Trek sorozat egyáltalán pedig csak 1997-ben volt magyar adón elõször! Ez van ha elmaradunk mint a borravaló, ebben a ritka kivételes esetben örülnék én is egy újraszinkronizálásnak!
10/10
Szaki Dani 2010 júl. 10. - 18:03:28 10/10
Nekem ez a kedvenc Trek filmem. A két kapitány FANTASZTIKUS !!! Sir Patrick Stewart mondta errõl a filmrõl, hogy "a nézõk a filmtörténet egyik darabját látják, ha ezt a filmet nézik" - a két kapitány miatt. Mellesleg Malcolm McDowell a legjobb gonosz, mivel fantasztikus színész.
pumika96 2010 márc. 01. - 17:27:29 Előzmény MrsChabie
Engem nem zavar igazán a szinkron viszont az Enterprise-ot sajnáltam.
9/10
MrsChabie 2009 jan. 30. - 00:24:57 9/10
Nagyon jó a sztori, de a szinkron... Könyörgöm...
Egy szereplõ sem az "eredeti" sorozat hangján szólal meg... :(