Star Trek: Discovery

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai sci-fi sorozat, 60 perc, 2017

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

Az évszázados csend után ismét kitör a háború a Szövetség és a Klingon Birodalom között, a konfliktus középpontjában pedig a Csillagflotta kegyvesztett tisztje áll.
Forgalmazó: Netflix

Évadok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
Kaliff júl. 25. 14:30:23 4/10
Én nagyon mérges vagyok, mert nagyon vártam ezt a sorozatot. Most fejeztem be a 4. évadot és kb törni-zúzni lenne kedvem, de minimum felgyújtanám a digitális kópiákat is.
Ez a sorozat telibe - mit telibe - orrba-szájba veri/tojja/lefossa a Star Trek szellemiségét és minden klasszikusát. Roddenbery nem forog a sírjában (mert hogy az nincs neki) - de már vissza se néz a Földre szerintem.
Atom PC ez a sorozat, köszönjük, de pont nem erre hegyezte ki az elfogadást Roddenberry. Pont, hogy a politikai együttműködés és a kúltúrák közös pontjai lettek volna a lényeg! A testünk és a kultúránk megváltoztatása is jelen van a sorozatban - pl.: a Vidiánok de célzás is, hogy mi lett belőlük.

A fő irány az ismeretlen kultúrákba való kéretlen be NEM avatkozás a Star Trek lényege, és a másik nép tiszteletben tartása, de NEM minden áron. HA kell megvédjük magunkat és a kapitánynak mindig a legénysége és a hajója az elsődleges. Michael Burnhamnek meg saját maga, esetleg a pasija. A legjobb női kapitány Kathryn Janeway mindörökké és ha Michael Burnam kettészakad a könnyes pátosztól, meg a negédes PC elfogadástól, nekem akkor se lesz ő a legutolsó se.
Ebben a legénységben semmilyen összetartás és elfogadás nincs. A szereplők között még csak kémia sincs és ez leugrik a képernyőről. Vészhelyzetekben úgy hadar mindegyik egy kvantumfizikai PhD értekezést mintha épp nem a vég fenyegetné őket, csak egy docens.
Michael Burnham pedig a Star Trek önjelölt Rey Palpatine-ja. Mit neki legénység? Egyedül meggyőz egy rakás különböző kultúrát, hogy legyen a Föderáció tagja, egyedül elintéz mindent és mindenkit, a többiek max pózerkedhetnek mellette, egyedül megtalál bárkit és bármit, egyedül át és visszakísér bárkit dimenziókon, idő és féregkapukon és mit neki a Galaxisunk széle. Oda is egyedül, egy űrruhában kimegy-bemegy, átmegy-rámegy, lemegy-felmegy. Rá mindenki hallgat, még egy olyan faj is, amit életében először lát. Szó szerint egy dimenzióközi "megváltó". - De annyira, hogy követőkre sincs szüksége, a magasztossága "isteni" magasságokba emeli.
Viszketőgörcsöt kapok tőle. Éppen ideje volt befejezni ezt a sorozatot. A kritikán aluli jelző is sok ennek a rakás sz.....nak.
10/10
Bigpapa 2022 márc. 20. - 15:04:37 10/10
én nagyon szeretem ezt a sorozatot. minden évadnak megvan a maga hangulata és hiába sok a párbeszéd néha, még mindig nézhetőbb sorozat,mint sok más sci-fi.
Towner 2021 júl. 01. - 12:27:59
Star Trek: Discovery SS 3225365 LMBTQ 2142534 Ürhajó folytatja útját ... cél a föderáció ideológiáját ráerőltetni az egész galaxisra...
1/10
cskalmi 2020 dec. 09. - 20:16:01 1/10
Egyetértek az első hozzászólóval. Roddenberry forog a sírjában.
Hangzatos monológok, ideológiai agymosás, teljes következetlenség, idióta techno-bla-bla.
4/10
andraszoltan 2020 aug. 21. - 00:51:22 4/10
Az első évad még teljesen jó. A második meg olyan, mintha részben a Sörös György emberei de inkább főleg az Izaura írói teljesen random kitörölték volna a forgatókönyv kétharmadát és az elképzelhető legodanemillőbb módon teleírták volna a legszájbarágósabb üzenetekkel és legnyálasabbandrámaibb párbeszédekkel és fájdalomtól vonagló főszereplőarccal...
pl.:

vészhelyzeti kiürítés van az űrhajón (vagy valamit össze kell építeni, már nem emlékszem), 4 perc 57 másodperc múlva jön valami katasztrófa. A kétségbeesetten rohangáló homoszekszuális hős tudós elvesztett majd visszakapott és újra elvesztett párja egyszercsak megjelenik, odalép a tudóshoz és így szól: na mi újság, hogy vagy? és beszélgetnek a továbblépésről.


eskü.
Robzombi 2019 okt. 16. - 12:29:21
Van már valami hír, a szinkron verzióról ?
10/10
Parker 2019 ápr. 24. - 19:49:02 10/10
Szerintem meg az utóbbi idők legjobbja volt. Most, hogy vége a 2. évadnak... viszlát 2020-ban.
A medveállatka legyen veletek :D
bekukkancs 2018 febr. 25. - 12:24:09
Igazi tudományos vízió.
A medveállatka meghajtású ûrhajó :))))
Uram segíts....
Belmont 2017 okt. 29. - 20:11:13
Hát ez rohadtul limonádé lett, szódával felhígítva. Mondjuk mit vár az ember, amikor a legutóbbi mozifilmek is SF helyett akciófilmek lettek, de adtam azért esélyt a Discoverynek, kaptam helyette családregényt. Hol van már az a ST, amelyik olyan klasszikusokat termelt ki, mint a Darmok.

Az meg már csak hab a tortán, hogy nem képesek legalább a polkorrekt idiotizmustól elszakadni... Nem mondom, az eredeti sorozat is úgy kezdõdött, hogy néger-ferdeszemû-ruszki-megminden volt a legénységben kötelezõen ajánlott jelleggel és szép volt a népek nagy galaktikus barátsága, de könyörgöm... Mihály a nõi fõszereplõ neve, seggrepacsis cukifiúk a legénységben, szóval na, maradjon az ûr, ne a hülyeség a legvégsõ határ, amit feszegetnek.
offtopic
wukovsky 2017 okt. 17. - 22:00:28 Előzmény jani-wan
Megadtam neki az esélyt és még nézem. Lehet az a baj, hogy pont elõtte daráltam végig a next generationt, és az egy kicsit más hangvétel!!! A klingonok továbbra sem tetszenek, nem azok a mozgékony harcosok, akikhez szokva vagyok, azok a vad emberek, olyan lassú beszédû, lassú mozgású, vallási fanatikus pöcsök. Persze a hagyományok mindig is fontosak voltak számukra, de egyenlõre továbbra sem veszi be a gyomrom õket :(
jani-wan 2017 okt. 02. - 18:06:15 Előzmény wukovsky
Ja az Orville jobb.
És legutóbb Liam Neeson, most meg Charlize Theron vendégszerepel majd.

Itt meg azt is gyorsan sutba dobták hogy a Star Trek erõsen tudományos alapú.


***SPOILER***
***SPOILER***
***SPOILER***
***SPOILER***mit nekünk féregjárat meg tudomány
spórautazás bazmeg !! erre varrjanak a klingonok gombot
és mûködik :DDD
beszarás

ráadásul ez a TOS elõtt játszódik
wukovsky 2017 szept. 28. - 23:57:38
Szeretem az újításokat, meg az újra gondolásokat, de ezek a klingonok inkább röhejesek, mint sem félelmetesek, és ez a turházos fuldoklós beszéd, arról nem is beszélve, hogy persze békével jöttünk, de ha arról volt szó a föderáció sosem töketlenkedett, és lött. Hiába, nõi parancsnok :O Habár a Voyager-nél ez nem jelentett hátrányt.

Az hiszem inkább Orville-t fogok nézni, az tényleg egy újra gondolás!!!
jani-wan 2017 szept. 25. - 15:41:50
Roddenberry forog a sírjában