Star Wars: Az utolsó Jedik

Bakancslistához adom
Star Wars: The Last Jedi
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, 152 perc, 2017

Értékelés:

635 szavazatból
Szerinted?

A Star Wars: Az utolsó Jedikben a Skywalker saga folytatódik. Az ébredő Erő hősei a galaxis legendás alakjaival indulnak nagyívű kalandra, s közben nem csak az Erővel kapcsolatos ősi rejtélyekre találnak választ, hanem megdöbbentő múltbéli titkokra is fényt derítenek.
Bemutató dátuma: 2017. december 14. Forgalmazó: Fórum Hungary

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Random_valaki59 ápr. 26. 12:11:45 1/10
Lehet gonosznak tűnök, amiért ezt írom, de szerintem Fisher jobban járt azzal hogy nem élte meg, hogyan lesz belőle saját karektere kifordítottjaként Starlord.
Mark Hamill sajnos vagy nem sajnos, nem volt ilyen szerencsés.
8/10
Szultan10 ápr. 23. 23:34:15 8/10
👍🏽
5/10
SUDO febr. 15. 22:19:23 5/10
Unalmas, vontatott.
7/10
Andriska07 2023 szept. 15. - 23:35:23 7/10
Nem egy nagy szám, de még így is 3x jobb, mint a totál üres és ötlettelen, gyalázatos 7. rész. Míg a 7. rész a 4-et másolta pofátlanul, ez a Birodalom Visszavágot szinte minden tekintetben: menekülés a birodalom elől, nem tudnak fénysebességre kapcsolni, folyamatosan szívatják őket, a főszereplő közben edz a nagymesternél, áhhh, kár is sorolni. Engem személy szerint nem zavart Rey és Ren összekapcsolódása, kifejezetten jó húzásnak tartom, az Erőbe is kell némi innováció :D Az meg nevetséges, hogy a rendező legyen számon kérve mindenért: ez olyan, mintha a Disney leraknak 2-300millió dollárt a rendezőnek, hogy "tessék, írd meg, rendezd meg, aztán hozd el, ha kész van, kíváncsian várjuk". Állítom rövidebb pórázon voltak a rendezők egy ilyen franchise esetében, mint a kutyám, csak stílusosan a rendezővel vitették el a balhét. Snoke értelme/eredete itt sem lett megmagyarázva. A 9. részben Palpetine-re fogták őt is, de azért az szintén elég halovány magyarázat. Egyébként a ruhák is abszolút ötlettelenek voltak mind Snoke, mind Kylo Ren esetében.
3/10
Dolphus Lundgrennus 2023 szept. 14. - 20:21:22 3/10 Előzmény grebel
Nem csak azé, az egész SW univerzumé..egy önelégült pöcs tobzódása rendezőként, akinek egyetlen célja volt, hogy a maga képére formálja az SW-t...sikerült is: üres, felesleges karakterek, szánalmas húzások, röhejes történések stb....úgy kínos az egész, ahogy van. Boritékolni lehetett, hogy nagyjából ezzel elcseszte a 9. részt is, hiszen ennek már nem maradt szinte semmi más feladata, minthogy valahogy megpróbáljon kimászni ebből a slamasztikából.
5/10
grebel 2023 ápr. 30. - 19:16:21 5/10
Az eredeti trilógia meggyalázása.
2/10
agyatlanzombi 2023 márc. 18. - 21:51:25 2/10
Nem tudtam végignézni, DE! Amikor a szigeten a csaj edzés közben levágja karddal a sziklát, az leesve elcsapja két kis szigetlakó szekerét. Minimum egy elnézés járt volna ezért nekik! De nem számít, ezek csak izébigyók. Érdemes több Star Wars filmben megfigyelni, milyen szinten lenézik a lázadók a náluk egyszerűbbeket, pont ahogy őket kezelik a birodalmiak, max nem ölik őket halomra.
1/10
dancilynch1 2022 dec. 28. - 14:11:22 1/10
szörnyű
7/10
Predator32 2022 júl. 06. - 06:54:50 7/10
Kissé összecsapottnak érzem ezt a filmet, meg egyes helyeken követhetetlen, hogy szuperhősökkel van tele, feltámadó halottakról, meg ki tudja miről. A classic SW hangulatnak nyoma sincs, talán egyedül Rey története, ami elfogadható volt a sztoriban, de ennyi. Ez a japán vagy kínai csaj, aki Finn mellett volt, meg aztán kiverte a biztosítékot nálam, keresztül a világ két pontján keresztül történő beszélgetésen át, hogy Luke megint több galaxison keresztül jelent meg, és csatázott, és nem csak hologram képében jelent meg, satöbbi.
10/7.
6/10
artofminimal 2021 szept. 24. - 00:32:26 6/10
Hát nem tudom, nem fanatikus rajongóként nézve azért nem lett ez a legjobb így. Nagyon túl lett tolva a film nagy részében a lelkizés... Ha egy romantikus drámáról lenne szó azt mondom így van rendjén, de egy olyan sci-fitől aminek az a címe hogy Star Wars, azért nem hinném hogy ez várja a legtöbb ember. Nyilván az sem jó, ha nem látunk bele a főbb karakterek lelkébe, de ez sem a legjobb így, hogy ennyire sok nyöszörgés volt. Kreatív karakter alig, kreatív élethelyzet alig. Amikor meghallottam, hogy valami komoly kaszinóba vezet az útjuk, már dörzsöltem a tenyerem, hogy de érdekes lesz, erre mit kapunk? Egy átlagos 0 kaszinót. Meg a szerencsétlen, "kisebbségi" etnikumú karakterek rabszolgafelszabadítósdit játszanak. Meg ilyenek. Az meg, hogy a főszereplők, Rey meg Finn a 0^3 tapasztalatukkal bárkivel, bármiben felveszik a versenyt iszonyat irritálóan hat. Oké, hogy ez egy mesefilm, meg ők a főszereplők, meg hatalmas talentek, de akkor is rém irritálónak érzem a jelenséget. Mondjuk mintha bármelyikünk belekerülne Finn akármelyik izzasztóbb helyzetébe, csak képzeljétek bele magatokat... Nektek is így menne akármi nem? :D Az film utolsó harmada azért tetszett.
10/10
Kit Fisto 2021 aug. 21. - 21:02:53 10/10
A szinkron most már tényleg összekaphatná magát, a magyar Rey "Csumi"-nak nevezi Chewbacca-t. Neki Chewie, azaz "Csui" a beceneve. Még hogy értelmiség..
10/10
Kit Fisto 2021 aug. 21. - 16:22:16 10/10
Van itt valami, amit nem értek. Amikor Luke a szigetéről Achc-To-ról odavetítette magát a lázadókhoz a Craitre, hogy adhatta oda Leiának azt a láncon függő két kockát, vagy mit, amit a Millennium Falconról vett magához?
Az egy dolog, hogy ha akarta, volt teste, megfoghatta Leiát és az is őt, Rennel harcolva pedig nem volt tetste, a testén áthatolt minden és nem is hagyott nyomot a porban. Fogjuk rá, az Erő hatalmas :)
De egy tárgyat hogy juttatott el oda, és tudta odadani Leiának? Ez ellentmond minden eddigi ismeretnek, amit az Erőről hallhattunk. Ez teleportáció lenne két különböző bolygó között.

Kisebb hiba, hogy Ren, miután teljes tűzerőt zúdított Lukera, és annak nem lett semmi baja, azt hitte, hogy ő maga képes lehet legyőzni? Ha valalkit sok nagy energiájú löveggel sem lehet szétlőni, nem valószínű, hogy egy ember, még ha az Erő nagy is benne, ártani tudna neki. Nekiment karddal, de mi az a korábbi tűzerőhöz képest? :) Szóval ez egy nagyon naív Rent mutatott meg.

Rey mesteri kőlebegtetése sem lehetett volna még lehetséges, hiszen alig tanult valamit az Erő használatáról. Mondjuk egy sziklát még csak felemel, de olyan sokat, aztán két irányba eltávolítja őket egymástól? Ez Yodának sem lett volna rutin feladat.

Na és Leia, hogy maradt életben az űrben? Még a szemét is kinyitotta, és arra nézett, amerre megindult, a kezét előre tartva. Ráfoghatjuk, hogy az Erő képzett körülötte védőmezőt. De szerintem a szemének felnyitása akkor is túlzás volt. Az Erővel úgyis érezte, merre kell mennie. Azért szép jelenet volt.
Sokan nincsenek tisztában vele, de Leia is Jedi volt, egykor Luke tanította ki. Sőt, mesterré is vált, hiszen Reyt ő tanította. Ezzel kezdődött a Skywalker Kora. Volt neki is kardja, de azt odaadta Reynek, Luke karjával együtt. Valamelyik filmben lebegett is, úgy meditált.
1/10
killbill1212 2021 jún. 12. - 21:04:50 1/10
4, 5 legjobb, a 6 eléggé gázos azokkal a makikkal, jobb kellett volna helyette.
1, 2, 3 csak-csak elmegy, 7,8,9 kuka úgy ahogy van, lehet hogy a mai generációnak készült, de semmi feling az eredetihez, a karakterek, szini munka egy nagy nulla.
Nagy nevek nélkül a kutya nem nézte volna. max az ilyen győzike show-n szocializálódottak.
1/10
Ati2323 2021 jún. 12. - 20:58:15 1/10
Ha az eredeti 3 részt nézzük plusz az utána jövő következő hármat, azok még ízig vérig Star Wars filmek voltak. Ahogy a Disney átvette csinált belőle egy borzalmat. Az utolsó három borzalom közül talán ez a legkevésbé borzalmas... Nem vagyok elfogult, ezért is gondolom hogy a Zsivány Egyes és a Solo filmek elfogadhatóak voltak. De ez az utolsó hármat jobb lett volna ha meg sem csinálják.
biffco 2021 ápr. 02. - 20:44:43 Előzmény sawyerx
k*vára egyetértek, hülye az aki ezt nem látja...de komolyan...eléggé izlésficamosak akiknek egy ilyen bejön, gondolom a marvelfasságon meg a hipersupermen hülyeségeken nöttek fel meg az emlitett disney gyerekmarhaságokon (nem a rajzfilmeken), egyébként sokan összekevereik azt ami jot azzal hogy mi tetszik. ez utobbi szubjektiv, ez a vélemény, ezen lehet vitatkozni, de hogy mi a jo az nem szubjektiv, és nem véleméyn kérdése, csak észlelési képesség kell hozzá, akinek van ilyenje (nem mindenre van persze) az észreveszi h mekkora gáz az egész a 4-5-6(talán még 1-2-3) után.
10/10
Kit Fisto 2021 ápr. 02. - 12:01:19 10/10 Előzmény szimbol
Nagyjából egyetértek veled, de szerintem már az Ébredő Erő is jó volt. Leia orra azért "krumpli", mert Carrie Fisher színésznőnek ilyen lett idős korára - csúnyán öregedett, az első trilógiában tényleg gyönyörű volt. Ren tényleg nem igazán hasonlít a szüleire, de mondjuk, hogy a sötét oldal már eltorzította egy kicsit :) Nekem annyiból nem tetszik a karaktere, hogy szó szerint egy emós hülyegyereknek néz ki, malacperzselős lovagkarddal, amivel elvágná a saját csuklóját az első párbaj során, hajlított köracélokból és műanygaból készült maszkkal, aminek nincs semmi funkciója. Csak egy maszk, nem úgy, mint Vadernél, akinek szüksége volt rá - és az sokkal jobban nézett ki. Ezen még lehetett volna mit csiszolni. Különben szuper lett a sequel trilógia! Bevallom, első blikkre én is húztam a szám, mert valami olyat vártam, mint a régi részek voltak. De minél többször nézem meg az új részeket, annál jobban tetszenek. Ez nem vonatkozik a Solo: Egy Star Wars történetre, és a Zsivány Egyes-re. A Solo szörnyen rossz lett, a Zsivány csak rossz, mint SW film. De ezek nem is a sorozat részei.
8/10
eprentiss2323 2021 jan. 02. - 00:11:49 8/10
Hihetetlen mennyi negatív kommentelő van, sokan ostobaságokba kötnek bele. Ez a film nagyszerű lett, és a színészek is jól alakítják a karakterük szerepét.
Hócipellő 2020 okt. 11. - 09:16:41 Előzmény Abitour Polgártárs
Valamilyen belso kesztetes eredmenyekeppen kerestem fel ujbol az oldalt. Most meg ennyi ido elteltevel is a csalodottsag lesz rajtam urra. Minden benne van a kommentedben, ami anno bennem is megfogalmazodott. Koszi, hogy leirtad.
1/10
sawyerx 2020 ápr. 22. - 11:36:31 1/10
Miben?
Kreativitásban, rendezésben, karakterekben, párbeszédekben.
Azért ótvar szar az összes disney-féle Star Wars, mert semmiben nem különbözik a mai tucatfilmektől.
Ugyanezeket az akciókat látom 10 éve mindenféle "csomagolásban", ugyanezeket a faék karaktereket, akikkel nem lehet azonosulni, minden megúsznak egy kétsoros viccelődés közepette, stb.
Itt minden félrement, az írástól kezdve a rendezésen át a színészi játékokig. Akik annyira védik ezeket az új filmeket, árulják már el, melyik az a jelenet (nem jelenetek, jelenet), amitől annyira elájultak vagy tetszett?
A Lucas-féle 6 filmet végig tudom idézni, az utolsó statiszta emlékezetesebbet alakított, mint itt bármelyik főszereplő. Kurvára gagyik ezek a filmek, és valamilyen szintem megértem, mert a sok mai hülyegyerek is ezen az értelmiségi szinten van, megnéznek egyszer egy bénaságot, kiposztolják, de nem érdekli őket, hogy tanulság vagy értelem van-e benn, aztán 1 hét múlva elfelejtik.
Sz. Péter 2020 ápr. 21. - 18:44:32 Előzmény idõjós1010
Azt felejtik el sokan, hogy már nem 10 évesek de mégis ugyanazt az élményt várják el felnőtt fejjel egy új Star Wars (mese) filmtől, amit akkoriban kaptak meg a legrégebbi trilógiától.
Összes hozzászólás