Star Wars: Egy új remény

Bakancslistához adom
Star Wars
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai sci-fi, 125 perc, 1977

Értékelés:

798 szavazatból
Szerinted?

Réges régen, egy távoli galaxisban kezdődött a nagy kaland, amikor Leia Organa hercegnő (Carrie Fisher) két fura robottal egy alig értékelhető hologramot küldött az egyetlen Jedi lovagnak, a remeteként élő Ben Kenobinak (Alec Guinness). Az idős jedi Luke Skywalker (Mark Hamill), Han Solo (Harrison Ford) és szőrős vukija, a hatalmas Chewbacca társaságában útra kel, hogy kiszabadítsa a hercegnőt Darth Vader fogságából, és győzelemre vigye az igaz ügyet az egész Galaxisban.
Forgalmazó: InterCom

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Szereplők

Luke Skywalker
Leia Organa hercegnő
Ben Kenobi
Grand Moff Wilhuff Tarkin
Chewbacca
Dart Vader hangja
Darth Vader

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
DoctorMorreau jan. 28. 01:07:56
Az eredeti első három rész örök klasszikus, valami olyan mélyet ragadott meg az emberekbe, hogy még a legidiótább ábrázolások fölött is elsiklik az ember.

SPOILER

Egy rakás olyan dolog van benne természetesen, amin röhögni lehetne, a magas szőrmókon, Darth Vader náci katonai sisakján, a lézerkardokon, mégis, valahogy el sem gondolkodik ezeknek az abszurditásán az ember, mert annyira jól hatnak a pszichológiára, hogy pont eltalálják az embert.
5/10
idõjós1010 jan. 01. 19:11:49 5/10
Nagyon súlytalan sajnos ez a film. Sokkal inkább nevezném akció-kaland kategóriába, mint sci-fi -be. Bár belefér abba is, de nagyon elveszi az élét az egész történetnek, ha valaki sorban nézi. Egy hangyányi drámai hangvétele sincsen, pedig volna miért. Ezen felül Darth Vader sincsen komolyan véve. A 2005-ös film után, ami maga volt a kő kemény dráma, most újra ott tartunk, hogy a néhai Anakin, ismét a neki kijáró tiszteletért harcol. Ez van akkor, amikor egy 1977-es film mögé, harminc évvel később írnak egy új történetet. Hibáztathatnám e miatt az új filmeket is, de az az igazság, hogy az a világ amit azokban a filmekben teremtettek, számomra sokkal inkább tudja kimeríteni azt a kategóriát, amibe ezt a darabot pozícionálták anno.
kimbin01 2019 dec. 16. - 17:51:36 Előzmény csonakos
Újra szinkronizálták a régi 3 részt, és tragédia!
10/10
Gyöngy Zoltán 2018 okt. 21. - 22:02:10 10/10
I-II-III (IV-V-VI) a film, a többi....
Alanhun 2018 máj. 28. - 09:14:08 Előzmény jani-wan
GRat,jól helyretetted :-)
felhasználónév321 2018 jan. 05. - 21:39:58
Nem értem, itt miért nincs feltüntetve, de a Wikipedia szerint 6 Oscar Díjat nyert ez a rész. Nézzétek meg :)
csonakos 2017 nov. 19. - 20:42:37
Nem ez volt az eredeti D Vader szinkron! Mi van már megint?
perszepolisz 2017 nov. 19. - 20:24:04
40 éves film. Mégis ki akarná felvenni tévébõl?
olahmiki1959 2017 nov. 19. - 19:51:08
A net annyira aktuális és friss, hogy ma, 2017 november 19-én a Star Wars film helyett Sebestyén Balázs új vetélkedõjét adta az RTL Klub, és ezt nem jelezte a Fórum.
Igaz, hogy utána leadta a filmet a csatorna, csak éppen, ha valaki az eredeti idõpontban szerette volna megnézni - vagy esetleg beprogramozott valami felvevõt - az jól arcra esett...:)
csakazert 2016 febr. 20. - 10:09:15 Előzmény Torolt Felhasználo
C3PO-t Anakin építette az anyjának h segítsen neki. (EP1) Sose volt Obi-Van droidja.

Obi-Van tábornok. A Kenobi tábornok kb 20x hallható a EP3-ban.

Anakin CSAK a Klónok Háborújában harcolt.

A jedik a klónok tábornokai lettek EP2-EP3 között. (klónok háborúja csak rajzfilm volt)
Endre Jofoldi 2015 dec. 18. - 22:54:37
Hard core rajongóknak egy elemzés arról, ki kivel beszélt az elsõ 6 részben: http://labs.precognox.com/star_wars/
10/10
jani-wan 2015 dec. 05. - 09:41:22 10/10
2. Nem kell mindent szájbarágni. Azért van az embereknek értelmes agya és képzelõereje. Akinek nincs az így járt és kész. Amíg nem állítja senki megcáfolhatatlanul hogy nem ültettek be memóriát Thripiónak addig ez lehetséges, sõt valószínû. Vita lezárva.

4. Abrams az Star Wars 7. Nem olvasok Star Wars 7 cikket.
És ki mondja hogy nem õ mondott hülyeséget, amikor máshol meg más információ van. Már ha egyáltalán hitel érdemel amit ott írnak.
Különben meg mindegy, mert az eredeti legelsõ három könyv az Kánon és kész, és akinek ez nem tetszik az bekaphatja.

5. Artu egy gép, és minden gép tud hazudni, ha úgy van programozva. Ez nyilvánvaló.
Artu hazudott. Vita lezárva.

6. Végig a sorozatban. Nem nézem meg neked ez miatt az egészet.
Töltsd le az angol vagy magyar .srt feliratokat a netrõl és keresd meg!
A SW 3-nál szintén. Ott vannak az idézetek!

Letölt Star Wars 3 srt fájl
.srt megnyit
CTRL+F
General Kenobi
Enter

7. Te felejtetted csak el. És repült a második részben is a légi robogóval. Azt is elfelejtetted. Nagyon úgy tûnik elfelejtesz te mindent.
Az meg hogy ki hány percig repül a filmvásznon, teljesen irreleváns annak megítélésében hogy ki a legjobb pilóta. Ha azt mondják õ, akkor õ az és kész. Vita lezárva.

8. De az. A te problémád.
És nem nyilvánítottam semminek sem.

9. De a létezésük nem áll ellentétben az idézeteddel, miszerint "Az Erõ az, ami felvértezi a Jedit. A mindent átható energiamezõ..."
Ennyi.

10. A Clone Wars tv sorozat az Kánon! Felkiáltójel. Pont. Vita lezárva. Pont.
A véletlen elmélet meg úgy hülyeség ahogy van.
Amíg nem mutatsz más színû tehenet addig fenn áll az a lehetõség is hogy nincs más színû. (lásd Schrödinger macskája)

11. Nem.
És nem számít te mit ismersz el. A tényeken az nem változtat.

12. És az ERÕ segítségével szerezte meg a hatalmat, és irányítja, befolyásolja az embereket akik közvetlenül alatta vannak. Azaz pl. a Hadsereget és az adminisztrációt is.

13. Az egész egy feltételezés, ami ráadásul teljesen hibás.
Nem beszélve arról hogy ha a memória beültetés nem szerepelt a filmben, akkor szerinted nincs, akkor hogy lehet, hogy most meg az hogy tanítják a Jediket az iskolában stb... nem szerepelt a filmben az meg szerinted létezik? Tudod mit, téged idézlek:
"Nem beszéltek róla, tehát nem történt meg. Vita lezárva."

Mostanában beszéltem valakivel aki nem tudta mi az a zombi. Pedig azt MINDENKI tudja, nem igaz?
Hát nem!
Az egyetlen lényeges és ami számít, hogy nem tudnak az emberek az ERÕ-rõl. Ahogy Han sem, tudott, Luke sem tudott, és szinte senki sem tudott, csak a Jedik, a Sithek, és néhányan rajtuk kívül. A Jedi tudósok kutatták, a Jedi könyvtárban vannak errõl könyvek, és sehol máshol.

A SW 4 idején Han 29 éves.
http://starwars.wikia.com/wiki/Han_Solo
Kigugliztam. Nem volt nehéz.
Te ez helyett összevissza hadoválsz és találgatsz. Folyamatosan.
Torolt Felhasználo 2015 dec. 05. - 00:34:13
2-3.: Nem beszéltek róla, tehát nem történt meg, tehát hiba. Vita lezárva.

4.: Nope. J.J. Abrams nyilatkozata szerint a SW-kánon a 1-6 filmek, a SW:CW, SW:R, valamint a 3 db SW:TFS-regény.
http://screenrant.com/star-wars-extended-universe-explained/

5. R2D2 NEM hazudott. Robotok nem tudnak hazudni. Plusz a kérdés lényegtelen. Az is lényegtelen, hogy MIELÕTT A TATUINRA KERÜLT Lázadó-tulajdon VOLT. A Tatuin NEM a Szövetség része, hanem Hut-fennhatóság,ami nem ismeri el a külsõ jogokat. De ismételten ez is lényegtelen.
A lényeg, hogy az SW 1-3 alatt R2D2, és a SW 2-3 alatt C3P0 Obi Van Kenobi állandó droidjai, azaz Obi VanKenobi droidjai voltak. Tehát hiba. Tehát vita lezárva.

6. Nem láttama SW:CW-t. Epizódot és idõkódot kérek ahol OBI VANT TÁBORNOKNAK szólítják. A Többi jeti nem érdekel.
Ha szerinted az SW 3-ban (is) tábornok Kenobi akkor IDÕKÓDOT. Idõkód nélkül nem hiszem el. Egy 3órás unalmatmeg nem nézek ezért végig.

7. Pff. Esetleg elhiszem. Akkor viszont egyetlen felejthetõ alkalommal repül, ami miatt George Lucas ismételten sz*r rendezõ.

8. Nem az én problémám. Egy kanonikus mû egy teljes karakterét önkényesen nem-kánonnak nyilvánítottad. Ez nem elfogadható.

9. A rajongói fórum nem kánon. Tehát midikloriánok vannak.

10. Ezek szerint olyasmit látsz bele a dologba ami NEM KÁNON, HANEM FANFICTION. A fanfiction nem kánon. VÉLETLEN hogy az ÉPPEN KÉPERNYÕRE KERÜLT összes MEGSZÓLÍTOTT jedilovag éppen tábornoki rangban volt. Csakazért, mert találsz 10 fekete tehenet, nem jelenti hogy a világ összes tehene fekete.

11. De. Aki harcos, az harcol. Nem bársonyszékben üldögél. Minim,um hadvezetési poszton kell lennie valakinek hogy elismerjem.

12. Palpatin egy HADSEREG és ADMINISZTRÁTOROK segítségével uralja a Galaxist. Az Erõnek ehhez SEMMI KÖZE. Én is ülhetnék ott, és ugyanúgy elirányítanám. A Szenátusnak sem kellett a Zerõ. Senkinek aki megkapta a rendkívüli felhatalmazást nem kellett a Zerõ a Galaxis irányításához.

13. Leegyszerûsítem akkor hogy értsd: a jedik olyan mint az Inkvizíció vagy az atombomba, vagy a szamurájok (és mint tudjuk a földmûves aki sose látott életében szamurájt is hallott róluk, hallottaa történeteket a kardjukról, és hallotta a történeteket Muszasiról, aki viccbõl vagdosta le emberek végtagjait az utcán - miért különböznéneka fénykardos jedipaplovagokról szóló mesék ezektõl?). Mindenki tud róluk. Mindenki fél tõlük. Mindenki tudja hogy jobb ha félreáll ha jönnek. Tanítják õket az általános iskolában is. MINDENKI TUD RÓLUK, ha másként nem, hát a mesék mumusaként - bár lévén a midikloriánok mérhetõ vackok, egy egész tudományterület specializálódott az Erõ vizsgálatára, amit olyanok (is) mûveltek akik nem jedik. Az Erõ TÉNY, mint a maghasadás. Bemész a könyvtárba, és a tudomány-szekcióban lesznek a könyvek róla.
És még ha késõbb át is rakták a valláshoz a Birodalmiak, míg Luke a SW 1 idején kb. 20 éves, Han vagy 40. Az 20 évnyi júdaiak általi elnyomás. Tehát Han vagy hazudott arról hogy õ ugyan nem látott Erõt, és legjobb barátját/meleg élettársát is hazugnak bélyegezte, vagy George nem tudja - már megint - mit csinál.
Ennyi.
10/10
jani-wan 2015 dec. 04. - 21:58:21 10/10
***SPOILER-es***

2-3. Nem tudhatod. Nem beszéltek róla. Bármi lehet.

"Btw, a könyvek NEM KÁNON"
De a Csillagok Háborúja c. könyv (1976), amit George Lucas írt Alan Deen Fosterrrel mint szellemíróval, és amibõl ugyebár idéztem, az igen.
https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Star_Wars_books#Star_Wars:_Canon

5.
Artoo programozása szerint egy küldetést teljesít, ezért azt hazudta, hogy õ Kenobi tulajdona. Õ Lázadó Szövetség droidja. Gondoltam ez egyértelmû.

6.
Az Egy új reményben ugyebár Leia üzenetében.
A Clone Wars c. rajzfilmsorozatban, ami Kánon, folyamatosan tábornokozzák õket a klónok. Gondolom ezt nem láttad.
A Revenge of the Sith-ben szintén többször is. 2 példa:
clone pilot: "We're on your tail, General Kenobi."
Grevious tábornok: "General Kenobi. We've been waiting for you."

7. Revenge of the Sith. Egybõl a film elején az ûrcsatában.

8. Az a te problémád.

9. A Fórumokon, ahol a régi trilógia rajongói utálják ezt a midiklorián dolgot.
De akkor kifejtem, ahogy elmagyarázták, csak nem figyeltél. A midikloriánok minden élõ sejtben ott vannak. Az ERÕ-re érzékenyekben sokkal több van belõlük, ezáltal õk képesek érzékelni és esetleg befolyásolni ezt a bizonyos mindent átható energiamezõt, amit ERÕ-nek hívnak.

10. Sehol. De minden Jedi Lovagot vagy Mestert tábornoknak szólítanak a klón katonák a Clone Wars-ban. Padawan Ashoka és egy másik Padawan is Parancsnok. Ez így egyértelmûvé teszi.

11. Nem is mondta senki hogy Leia apja harcos volt, csak azt hogy Kenobi az apja oldalán harcolt. Azaz a Köztársaság oldalán. És harcolni nem csak fegyverrel egy csatában lehet.

12. Nem érted az ERÕ mibenlétét sem. Pl. az ERÕ segítségével Palpatine az egész galaxíst uralja.
Ja és Han meg cseszhette a lézerpisztolyát Vader ellen.

13. Nem igazán tudom mit hordasz itt össze-vissza, így erre nem válaszolok.
10/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 04. - 21:34:31 10/10
megint sokáig sikerült megállnod személyeskedés nélkül,te idióta

annyi volt a kérdésem,ha szerinted lucas egy dilettáns fasz,akkor miért nézed a filmjeit?minek irkálod a az agymenéses regényeidet ide?

erre adtál egy személyeskedõ választ

gratulálok,te buzi fejû

mostantól tényleg nem fárasztom magam a fasz fejeddel :)
offtopic
Torolt Felhasználo 2015 dec. 04. - 21:24:06
janival TÉNYEKrõl beszélgetünk. A Te trollkodásod - AZ szemét.
10/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 04. - 20:27:40 10/10
ha ez a véleményed miért nézed ezeket a filmeket és minek szórod tele regényekkel az összes sw-topicot?
Torolt Felhasználo 2015 dec. 04. - 20:04:21
Nem. Lucas egy barom, aki önellentmondásokba keveredett, mert egy dilettáns f*sz.

Az igaz pedig hogy BIZONYOS dolgok felett hajlandóak lennénk elsiklani / könnyû lenne kimagyarázni, tipikusan ilyen az 1-es pont, ahol valószínûleg kemény és nyílt katonai konfliktusra gondoltak, vagy a "mégis léteznek jedik" (nélkülük elég unalmas lenne a folytatás, bár anno nekünk remek SW-kampányunk volt jedik jelenléte nélkül is).

2-3. Cirpi-jó valóban átesett memóriatörlésen. Memóriabeültetésen viszont nem. És az SW 3 végén rögtön Antilis kapitányhoz kerül.
Nem "emlékezhet" más munkákra és másgazdákra, mert nem ültettek be nekik hamis emlékeket, csak a meglévõket törölték.

Btw, a könyvek NEM KÁNON.

5. Nem kell konkrétan kimondani, elég ha a körülmények egyértelmûen elmondják.
Vegyük R2D2 helyzetét a SW 4-ben. A Lázadók egy hajójára vanbeosztve C3P0 mellé. Lekerül a Tatuinra, ami a SW 1 idején legalábbis nem a Köztársaság (a késõbbi Birodalom) része, és így valószínûleg nem ismeri el a tulajdonjogot. Elkapják, eladják Owen Larsnak, miközben R2D2 programozása szerint viszont Obi Van Kenobi tulajdona.
Mind Owen bácsi, mind Ben Kenobi váratlanul halálozott el, végrendeletet nem hagytak amirõl tudnánk, örökösödési eljárás le nem zajlott.
Amikor elindulnak lerohanni az 1. Halálcsillagot, mégis mindenki úgy hivatkozik R2D2-ra, mint Luke droidjára, holott ez legalábbis kétséges, ha nem is biztosan törvénytelen, l. "Ez az R2-es elég viharvert, akarsz másikat?"

Tehát nem feltétlen kell kimondani hogy "ez az én robotom" ahhoz hogy az õ robotja legyen.

Az SW 1-ben R2D2 egy Lázadó hajóra van beosztva, majda továbbiakban Qui Gon és Obi Van társaságában tartózkodik, tehát az õ (állandó) robotjuk.
Qui Gon ezután elhúny, R2D2 pedig Obi Vannál és Anakin Skywalkernél marad, hozzátéve hogy Anakin Kenobi gyámsága alá tartozik, így nem illetõsége a (társasági) robotot magáénak mondani. Obi Vannak viszont nagyon is, tehát leszögezzük ezen a ponton, hogy R2D2 Kenobi robotja volt.
C3P0 hasonlóképpen.

6. HOL hangzik el hogy Obi Van Kenobi TÁBORNOK? Az, hogy vezet valami sereget nem ruházza fel a címmel!

7. HOL láttad repülni? LEHET hogy pilótáskodott, de nekem ne gyüjjön senki a "fogatversennyel", mert az egy #&@.

8. Nem fogadom el hogy Obi Van összes mondata nem kánon.

9. HOL HANGZIK EL hogy a midikloriánok halandzsa?

10. HOL HANZIK EL hogy "minden jeti lovag automatikusan tábornoki rangot kapott"? Ha sehol, akkor nem törént ilyen, tehát nem volt tábornok, tehát ellentmondás.

11. Egy politikus nem harcos.

12. A Halálcsillago(ka)t fotontorpedóval lehetett elpusztítani. Az Erõvel nem. Ha láttunk volna olyat az 1-3-ban hogy Yoda - vagy más jeti - átrendez egy NAPRENDSZERT mondván "nem más! Csakte gondolod hogy más", akkor összef*snám magam. Így kiröhögöm. "Egy jó lézerpisztollyal többre mész mint ezzela spádéval, meg az egész humbuggal, én mondom."

13. A jetik folyton parádéztak, és velük fenyegettek mindenkit, hogy "megfojt a jeti álmodban ha rosszalkodsz". MINDNEKI ismerte a jetik hatalmát, mindenki tudta hogy ok nélkül vagdosnak le karokat a fénykardjukkal. Tudományos értekezések szóltak az Erõrõl, szerkenytûkkel mérték kiben mekkora a fertõzés, ijekciókkal adagolták a midikloriánokat a kiemelt küldetésekben a különítményeknek.
Nekem ne mondja senki hogy Kan Szóló nem hallott a Zerõrõl.
10/10
jani-wan 2015 dec. 04. - 19:19:42 10/10
Igen Lucas sok mindent utólag talált ki, mert a karakter és történeti háttér csak nagy vonalakban volt meg, mivel ugye úgy nézett ki eredetileg, hogy ez az egy film lesz csak.
Illetve sokszor a magyar fordításban elveszik az igazság.
Ami tény és következtetés eszembe jut így hirtelen ezekkel kapcsolatban azokat leírom.


***SPOILER***

1. "Rebel spaceships, striking from a hidden base, have won their first victory against the evil Galactic Empire."
Talán itt nem a lázadókról általánosságban, hanem konkrétan a Lázadó Szövetségrõl van szó, ami lehet hogy nem sokkal korábban alakult meg formálisan, és létesített bázist. Ezenfelül lehet hogy ez volt az elsõ olyan konfrontációjuk a Birodalommal ahol nem õk menekültek el a csata végén, azaz "nyertek".
Persze találgatás, de nem tudom létezik-e elfogadott konkrét információ a Lázadó Szövetség kialakulásával és csatáival kapcsolatban.

2. Nos C3PO többször is memória törlésen esett át, így nem is tudhatja mi volt az elsõ munkája. Tehát lehet mondani hogy Õ így emlékszik. Mármint lehetne ez is a magyarázat, mert logikus magyarázatot ad. De nem ez a történet. Olyan sokszor olvastam a könyvet gyerekkoromban hogy erre emlékszem.
C3PO hazudik Owen bácsinak!

"- Istenem, párologtatók! Hát ez nagy szerencse mindkettõnknek, uram - vágta rá Thripio. - Másodlagosan elsõdleges elfoglaltságom ugyanis ez idáig bináris tehermozgató automatákhoz kötött. Ezek felépítése és memóriamûködése igen hasonlít az ön párologtatóihoz. Szinte azt mondhatnám ... -
Luke megkopogtatta a bácsikája vállát, és valamit súgott a fülébe. Owen bácsi bólintott, aztán a
pillantása visszatért a készséges Thripióra.
- Mondd csak, beszélsz bokkul?
- Mi sem természetesebb, uram - válaszolta Thripio, s közben valami kellemes érzés áradt el
benne, hogy a változatosság kedvéért ezúttal igazat mond."

3. A film elején szétlõtt és elfogott lázadó hajó parancsnoka Antilles kapitány.
http://starwars.wikia.com/wiki/Raymus_Antilles
Így egyértelmûen elmondható hogy az utolsó gazdájuk az Antilles kapitány.

4. Na igen. :)

5. Én ilyenre nem emlékszem. Tudnál valami konkrétat mondani ahol ez elhangzik?
Mert szerintem Obi-wan soha nem birtokolta a robotokat.

6. Dehogynem. A Jedik (tábornokok) vezették a klónokat a Szeparatisták ellen. A II. rész végén kezdõdik a Klón háború, és a III. részben ér véget. Ott harcolnak mind a ketten a többi Jedivel egyetemben.
Anakin bizony hogy a Tatooinon élt gyerekkorában. Sõt az anyját Owen bácsi apja vásárolta meg, szabadította fel és vette feleségül. Benne van a Phantom Manace-ben. Mondjuk ez az ominózus idézet szempontjából lényegtelen, mert Anakin utána tényleg nem volt ott.
Mondhatni Obi-wan megint "egy bizonyos nézõpontból" hazudozva mondja el a dolgokat? Öregségére kifejlesztette a mellébeszélés képességét :)
(Nyilván nem volt még kidolgozva a háttéranyag)

7. Én láttam repülni. Többször is. Akkor pedig pilóta. És nem emlékszem hogy bárki is jobban repült volna nála.

8. Pl. Obi-wan olyat is mondott Luke-nak hogy apja akarta hogy megkapja a fénykardját. Gyakorlatilag összevissza kábította a gyereket mindennel ami épp az eszébe jutott. :)

9. Vagy a midikloriánok a halandzsa. Nézõpont kérdése.

10. De tábornok volt a Klón Háborúban. Minden Jedi lovag vagy Jedi mester automatikusan tábornoki rangban szolgált. A Jedi Padawanok parancsnoki rangban.

11. Mindketten a Köztársaság oldalán harcoltak. Obi-wan a csatamezõkön, Organa szenátor meg a politika arénájában harcolt a Szeparatisták ellen.

12. De pl. az ERÕ segítségével el lehet pusztítani a Halál Csillagot, míg a Halál Csillag nem képes elpusztítani az ERÕ-t.

13. A Jedik nem voltak rendõrség. Ha nagy probléma volt valahol akkor õket küldték békíteni.
Nem hinném hogy a Jedi Rend oktatás részét kellett volna képezzék bárhol is. Legfeljebb mint érdekesség tudtak róluk az emberek meg más lények. Az meg hogy a Jedik valamiféle ERÕ-t használnak, ez pláne nem olyan információ amit bárkinek is tudnia kellene a mindennapi életben.
Személyesen meg szintén nem kellett találkoznia egy Jedivel sem. Han a Corelián született, ami a magban van, és igazából a magban nem volt háború sem, kivéve a Coruscanti csatát. Nem beszélve arról hogy a Klón Háború végén Han kb. 10 éves lehetett.
Mondjuk nekem sosem tetszett hogy Yoda és Csubi találkoztak, de ez mindegy is mivel nem tudom hogy Csubi minek mesélt volna ilyesmit Hannak. Pláne ha ismerte akkor nyilván tudta hogy el sem hitte volna.

14. Odáig olvastam ezt a pontodat hogy SW 7.
Nem láttam egy trailert sem, és nem olvastam semmit az új filmrõl, így semmit sem tudok, csak azt hogy hülye kereszteslovag kardja van a fõgonosznak. Legalábbis gondolom, mivel, piros.

***SPOILER vége***


Kb. ennyi amit hozzá tudtam tenni
10/10
offtopic
cellasto 2015 dec. 04. - 16:21:56 10/10
ez így van
meg aztán ezért érdemes filmet nézni,hogy ezt a sok baromságot figyelje az ember :D
Összes hozzászólás