Stargate Universe

Bakancslistához adom
SGU Stargate Universe
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott kanadai-amerikai akciófilm-sorozat, 42 perc, 2009

Értékelés:

132 szavazatból
Szerinted?

A Stargate Universe a 2006-ban véget ért Csillagkapu testvérsorozata. Az új sorozat ugyanazokkal a szereplőkkel folytatja a különleges lényeket és rejtélyeket felvonultató, bolygókon átívelő, izgalmas történet szálait. A Stargate Universe cselekménye a szupertitkos Icarus kutatóbázison kezdődik, ahol egy katonákból, tudósokból és civilekből álló legénység a bolygók közötti átjárásra alkalmas csillagkapuk eddig fel nem tört tárcsázási lehetőségeit kutatja. Miután pusztító támadás éri a bázist, a csapat a helyi csillagkapun át kénytelen elmenekülni. Egy már kihalt, magasan fejlett faj, az Ősök által készített, üres hajó, a Destiny fedélzetén találják magukat, ami a Földtől több száz galaxisnyi távolságra lévő pályán kering bezárva és a napból meríti az energiáját. Élelem, víz és levegő híján szinte reménytelennek tűnik a túlélés, főleg, hogy a csapat a hajó vezérlését sem ismeri. Ha életben akarnak maradni, valahogy fel kell törniük a hajó csillagkapujának a titkát. A számos kaland, veszély és remény közepette, ami a Destiny fedélzetén vár rájuk, kiderül, hogy kik a hősök közöttük és kik a gonoszak.

Évadok:

Stáblista:

Szereplők

Dr. Nicholas Rush
Everett Young
Matthew Scott
Chloe Armstrong
Eli Wallace
Tamara Johansen
David Telford ezredes

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
makarenko máj. 25. 16:23:20 1/10
Sci-fi rajongó vagyok,úgyhogy meg is adom a megérdemelt pontszámot.
1/10
beubhd 2017 szept. 24. - 10:57:07 1/10
Ez a film, hogy kaphatott ilyen magas értékelést? Én imádom a Csillagkaput és az Atlantiszt is, de ez valami fertelem. Ellenszenvesek a szereplõk, idegesítõ az operatõri munka, unalmas az egész részben a hiteltelen szereplõk részben a forgatókönyv miatt. Csak azért 1 csillag, mert nullát csak szavazás nélkül adhatnék.
Oh jajj 2017 jún. 15. - 23:23:04
Érdekes meglátás. Szerintem a SG-1 univerzumról szóló elsõ két sorozat még az elfogadható szinten van/volt. Ez a universe kb. olyan szintû gyalázat, mint az NCIS filmek esetében az NCIS New Orleans... :)
10/10
m3246 2017 jún. 15. - 22:56:29 10/10
Nos nem fogok kertelni, régi kommentelõ vagyok én már itt... Ha sorozatról van szó és most teljesen mindegy milyen stílusuról beszelénk, ez a csúcsok csúcsa... minden, de minden benne van egybe... benne van a csodálatosan bugyuta SG sorozat, hisz annak a folytatása-mellékág, de van benne egy pazar dél-amerikai szappanopera bája és elképesztõen meggyúrt karakterek egy bigbrother szituba... számomra nincsenek szavak mennyire lenyûgözõ a sorozat, igazi ínyencfalat... hasonlót se láttam soha, igazi mestermû... sajnos ahogy az igazi mestermûvek, nem feltétlen találkoznak a széles elbutult és agymosott népesség nagy körével, akik a nézettséget adják... ez a sorozat sajnos belehalt a kifinomultságába amire sajnos nem volt érdemi vásárlóközönség ... ami nagy baj, mert ez egy nagyon okos, aprólékosan kidolgozott mesteri szintre felhozott szériája az unalmába dõlt SG szériának (amit én nagyon szerettem, de az SGU teljesen más az levett a lábamról) ... én most nézem újra 2017-ben és újra csodás, sõt talán még jobb is... elképesztõek a karakterek, ennél sokkal szarabb dolgokért is szórták már az oscar-t... emlékszem majdnem depis lettem mikor lezárták 2 évad után :( és most is ez lesz ha eljutok odáig... tök jó lenne ha vmi elképesztõ igényes sci-fi rajongó azt mondaná... itt a korlátlan lóvé, csináljátok meg tovább de rohadt jó legyen ... lepjetek meg... ahogy engem is :) ... de jó lenne ha folytatnák... 10/10
4/10
Shiviatar 2015 máj. 29. - 00:19:54 4/10
Hát ez szörnyû. Nem is tudom hol kezdjem. Oldalakat lehetne írni a hibákról, nem is tudom van-e értelme.

A stílus amit képvisel rettenetes. Egy szappanopera, remegõs közeli kamerákkal. Tudomány zero. Logika szinte zéró. Buktató buktató hátán. Egymásra hányt ötletek, ezer sebbõl vérzik.
Teljesen elveszett az eredeti sorozat lényege. Nincs felfedezés, nincs barátság, nincs semmi.

Ellenben van egy nagy üresség, kérdés, kíváncsiság, ez a vezérfonal. Problémák és problémás emberek garmadája. Errõl szól a sorozat. Pénz, nézettség. És mindent ennek vettek alá.
Emlékszem amikor az eredeti sorozat 10. évadában volt egy 200. rész, ahol film a filmben jelleggel elõrevetíették egy új sorozat jellegét burkoltan, megfelelõ sztorival elõdva. Közte volt a fiatal csapat képe, akik szexelnek és vadak. Akkor ez megmosolyogatta a nézõket és elég negatív értelemben vetítték ezt elõ.
És ez a sorozat hogy kezdõdött, pont így. Remek.

Maga a koncepció jó lenne, az ötlet nem lenne rossz. De ahogy ezt megvalósították, amennyire ez kidolgozatlan, átgondolatlan....mintha a forgatókönyvet úgy hányták volna össze az utolsó másodpercekbe mindig.
"De nem számít", mert a buta amcsiknak bármit ellehet adni. Biztos kimutatták hogy nem vevõk a tudományos fektegetésekre, mint a star trek voyager, vagy mint az eredeti csillagkapu.
Helyette emberi konfliktusok kellenek, személyes élménybeszámolók, nagy veszekedések...mert ez hoz nézettséget?

Spoiler lehettséges. Csapongani fogok Elsõ évad Epizód 8-ig össze-vissza.

Számítógépes játékba rejtett kód? Mert egy matek zsenit nem lehet kiválasztani a 7 milliárd emberbõl? Tárcsázzuk az ismeretlent mert jaj ha berobban az a bolygó akkor robban a Föld is? Ez az indok?
Idegen ûrhajó, és simán navigálja a pilóta az ûrkompot? Gyorsabb megkerülni egy bolygót parittya hatást elõidézve hogy aztán pont dokkoljon a mozgó hajóra mint hogy simán rászálljon, mert jaj nincs elég sebességed? Dobálóznak a milliárdokkal meg a milliókkal, fel se fogják a számok jelentését. Mlliárd fényévekre, de csak több szát galaxis távolságra? Nem tudják az irányt, de azzal kezdik a filmet hogy ponttól pontig pontosan megmutatják hogy honnan indultak és mely galaxisokat érintettek? És szakaszokkal össze van kötve? Már most le van modellezve az univerzum a látható galaxisokkal. De az õsöknek egy kezdetleges térképe sincs?
Széndioxid szûrõ az Õshajón? Már ez röhej. Kinyitják a szûrõt(!!!) és tele van trutyival? De miért is hogy ha senki nem lépett még a hajóra és nem volt széndioxid kibocsájtás? És keresnek kalciumot? Bekeverik vízzzel és voala, kész a szûrõ?? Úr isten!
90ezer liter vizük van, abból 40ezer liter csak úgy eltûnik. Ezt a szálat se varrták el, csak úgy bedobtak egy ötletet, hogy aztán lehessen rá epizódot kreálni. Erre keresnek jégbolygót, ahonnan szánon hoznak jeget!!! 40ezer liter víz az 40 köbméter! Erre hoznak át a szánon úgy 2 köbméter jeget! Hát ez aztán tényleg sokkal több! Ami persze tele van bacikkal. És amikor jeget keresnek, akkor tele van ammóniával. "Menjünk arrébb pár száz métert, hátha ott már nem lesz!" Tényleg! Mert ez olyan! Millió négyzetméter jég felszín, de hopp, száz méterrel arréb már hirtelen tiszta. Mert miért is ne. Lehet ha még száz métert mennek ,akkor meg gyémántot találnak a jégbolygón jég helyett.
Idegbeteg mindent tudó tudós. Értelmesen nem tudnak egymással kommunikálni, csak vádaskodva, veszekedve, felelõsségre vonva, hibáztatva. Értelmes diplomás tudósoktól tényleg ez várható el. Valóban.
Ja és ahogy kezdõdik. Energia hiány! Mert a létfentartó rendszer bekapcsolt mivel megérkeztek! Kitudja hányszoros fénysebességgel megy az ûrhajó, pajzzsal mindennel, de a néhány kilówattnyi létfenntartáshoz szükséges energi hirtelen leapasztja az energiát. Meg egy csillagkapu aktiválás. Akkor elkezdenek spórolni az energival. Még a telefont se rakhatják fel a töltõre. Egy telefont se, mert spórolunk az energiával!
A hajó tele van lyukakkal, de millió éve megy! Építenek az õsök egy hajót ami millió éve rendületlenül mûködik magától és halad elõre hiba nélkül, de az ajtó mechanikája megsérült! Meg lyukas a hajó amit az erõtér tart össze, de átszivárog rajta a levegõ! Az erõteren, mert azt mondják "bizotsan nem ilyen nagy lyukakra tervezték õket"! És be kell menni az embernek meghalni hogy belülrõl bezáródjon az ajtó, mert csak így lehet bezárni!
De a hajónak olyan pajzsa van hogy simán kibírja hogy belerepül a nap koronájába energiát szívni! De lyukas, meg szivárog, meg megsérül az ajtó mechanikája!
Az ember lát egy idegen lényt, szemmel láthatólag "szellem" szerû, amit nem valószínû hogy fog a golyó. A lény nem támad csak van. Emberünk mit csinál? Elkezd veszettül lõni rá! Logikus! Tényleg! Egy fogyatékos nem cselekszik így, legyen akármilyen stresszes helyzetben. Érdekes módon értelmes scifi sorozatokban pont az ellenkezõjét cselekedték, és megint csak érdekes módon úgy is lehetett érdekes epizódot csinálni. Kapcsolatfelvétel az idegen lénnyel?? Esetleg?? Neeem. Tartályba vele aztán basszuk ki egy jégbolygón....õrület.
Aztán jaj lehet belerepülönk a napba. 16 ember kiválasztunk akik elmennek a komppal. Megint egy klisé. Válasszunk ki 16 embert aki túlél mert csak annyian férnek be, és a többiek itt maradnak meghalni! Igaz hogy 10x ennyien befértek volna abba kompba egymás hegyén hátán akár, de sebaj. Aztán kiderül nincs semmi gond. Vissza is térnek.
Erre mit kap Rush: biztos azért nem mentél te is velük, mert tudtad hogy túléljük. Igen?? Akkor mi a halál fenéért hagyta volna hogy a teljes készlettel elviharozzanak azok 16-an a komppal? Megint semmi értelme.
Blõdség, baromság, idegesítõ frázisok. Átgondolatlan, összecsapott összehányt forgatókönyv. Hibás elképzelés, teljsen rossz megközelítés. Mintha az lett volna a céljuk hogy megbuktassák a sorozatot. És meg is történt.
Követték a Lost meg a többi hasonló sorozat jellegét. Kérdés kérdés hátán, hogy újra és újra leüljenek az emberek a tv elé. Közben szappanopera szappanopera hátán, szex szex, meg leszbikus párok, meg megcsalás meg uszítás. Fogyatékos emberek tömkelege. Mindenki egysejtû és önzõ és gonosz és olyan emberi és morális gyengeéskkel küzdenek minth az emberiség söpredékét vonultatták volna fel a karakterekben. De így ugye van sok sok "jó sé remek" konfliktus helyzet. Mert csak arról szól ez az egész. Mert az amerikai nézõket ez ülteti le? Mert ha a történet központjában a tudomány és a felfedezés és barátság áll az már unalmas? Mekkora siker volt már a star trek voyager? Vagy az eredeti csillagkapu? Értelmes intelligens emberekkel. Miért nem lehett azt másolni? Miért kellett ez a naturalisztikus battle star galctica klón? Ja és persze a kimaradhatatlan rész: Az imádkozás! Mert a bigottsággal ez együtt jár. Akár csak a BSG-ben. És érdekes módon, se a star trek voyagerben, se az eredeti csillagkapuban egy deka miatyánkot nem lehett hallani! Milyen érdekes. Enélkül is lehet filmet készíteni. Ráadásul scifiben meg végképp semmi helye nincs. De van verekedés, szemét emberi jellemzõk. "Valós" emberi vonások. Tényelg ez a valóság? Eleve egy ilyen programba értelmes emberek kerülnek. Ha a nemzetközi ûrállomás emberei hirtelen elsordódnánka a végtelenbe, egy deka veszekedés nélkül, értelmesen oldanák meg a problémákat, racinálisan, ésszel, logikusan, egymást segítve. Miért nem errõl szól a sorozat? Barátság, szeretet, intelligencia, együttérzés, kutatás, felfedezni vágyás, közös cél....nem. Ehelyett konflikus gyár, gyártás, probléma halmozások, kérdések válaszok nélkül, zero tudomány, nulla logika, baromság hegyek, csak legyen nézõszám növelés.
"Soha ne becsüld alá a nézõk értelmi képességét." Ez is elhangzott abban a bizonyos 10. éved 200. epizódban CSK1-ben. És lám, milyen igaz.
Idegesítõ ez a sorozat, és nagyon sajnálom hogy ezt az irányt választották.
Ettõl függetlenül nézhetõ, de sorozatosan szemet kell hunyzni, részenként egy tucat alkalommal. Vannak nagyon kevés, de ötletes részek, történések, de azt is elpuskázták és rosszul valósították meg. Egy nagyon jó rész volt, hogy a csillagokból nyeri az energiát a hajó. Ha kimerül keres egyet, feltöltõtdik és megy tovább. Ez remek volt, ez tényleg jó ötlet. Szinte el is érzékenyültem, annyira várlatn és "megható" volt. De ezt is tönkrebaszták, mert nem lehett örülni neki, mert valami szemétséget megint csak bekellett dobni: "Vajon miért nem vett részt a sorsoláson Rush a kalapból a 16 emberért? Hacsak nem, tudta elõre hogy nem lesz baj....logikus! De nem szólt volna, inkább végignéz hogy elvesznek a készletekkel az emberek. Áááá.....rossz az egész úgy ahogy van.
Manitia 2015 máj. 11. - 11:42:50
Maga a sorozat tetszik, de Rush karaktere miatt már többször abba kellett hagynom, mert nem bírtam idegekkel. Aki ezt a karaktert kitalálta, az szerintem egy picit túl lõtt a célon...elég beteg....(a csávó üldözési mániás, egocentrikus, tömeggyilkos...) A másik két csillagkapu sorozat emiatt mondható sokkal jobbnak!!! Kár érte. Biztos vagyok benne, hogy emiatt készült csak két évad. Nem bírták az emberek tovább nézni, csökkent a nézettség->kasza.
8/10
vycab 2015 ápr. 15. - 17:55:02 8/10
Én félve kezdtem el nézni az SGU-t, de pozitívan csalódtam. Annyira rosszakat írtak róla, de szerintem a legtöbb ilyen vélemény túlzás. Igaz, hogy jobban belemásznak az egyes karakterek élettörténetébe, érzelmi világába, mint azt megszokhattuk korábban, viszont megtartották az egyensúlyt, mert így is volt bõven izgalom a filmben. Legalábbis számomra. Attól féltem, hogy tele lesz klisékkel, és a már "unásig" hajtogatott csillagkapus dolgokkal, de nem. Én imádtam az eredeti filmet, és a többi sorozat is nagyon-nagyon bejött, és ez is jó volt. Összegezve: jó történet, érdekes, kidolgozott karakterek, több újdonság, más látásmód, és amit még szerettem, hogy a régi szereplõk is néha meg-meg jelentek. Ez teljesebbé tette és hitelesebbé. Én azért egy 8-ast adnék a sorozatnak. Aki szereti a Csillagkapu filmeket, szerintem ne hagyja ki! :)
Syttio 2014 okt. 15. - 13:25:18 Előzmény fo.ma
Ügylátszik levetették a listáról , mert az AXN még nem adta le . Énis szinkronnélkül , fekirattal láttam.
robicsek2 2014 okt. 14. - 22:30:15
Az sincs kizárva, hogy kivárják az az idõt amit a szereplõk Sztázisban töltenek, aztán fojtatják. Mekkora lenne már :)
fo.ma 2014 okt. 14. - 08:56:44
Különben megnéztem, de én nem találok 4. szériát, mivel hogy nincs is! Utánanéztem, csak kettõ készült el belõle eddig.
fo.ma 2014 okt. 13. - 21:32:25
Köszönöm szépen. :)
offtopic
Syttio 2014 okt. 13. - 13:25:15
Ha regisztrálsz a > http://www.sorozatbarat.ninja/series/tag/sci-fi < címen végignézheted az elkészül 4 évadot .
fo.ma 2014 okt. 13. - 09:19:55
Az I évadot hetenként néztem, sorban ahogy leadták, most a II-at letöltöttem és egyszerre nézem - már amennyire -, és nekem nagyon tetszik. Nagyon érdekes kérdéseket feszeget, kíváló színészekkel és nagyon jó rendezéssel. Az egyetlen, aki szerintem kilóg Eli karaktere, az maradt az eredeti CSK sorozat szerethetõ meseszerû szereplõje. Kár, h nincs folytatás...
3/10
jani-wan 2014 szept. 21. - 12:30:30 3/10
A BSG-ben vannak jól kidolgozott karakterek, amiket jól alakító színészek játszanak el, és a történet az elejétõl fogva halad valami felé. Talán mert van benne történet!
Itt ezekrõl egyáltalán szó sincs. Már az is csoda hogy volt második évad.
6/10
polarka 2014 szept. 21. - 10:24:44 6/10
Nekem nem jött be. Olyan csevegõs, szappanos, mint a battlestar galactica.

Egyébként meg én úgy tapasztaltam, hogy egy scifi sorozatról sem lehet eldönteni, hogy lesz-e belõle valami 2 évad alatt (jó, színvonalas részek és sok rajongó). Kb. 3, de inkább 4 évad után lehet elegendõen pontos véleményt alkotni, hogy simán megélhetne még egyszer annyit.
zozoo83 2014 máj. 29. - 11:48:09
Alfonz1 2014 ápr. 27. - 22:21:15
Szerintem nagyon jól sikerült, egyik legnagyobb alkotás. Már azt hittem nem tudnak rendes scifit írni, tévedtem de nagyot. Érettebb lett a sorozat, mint ahogy eltelt egy pár év a SG1 óta, követte a nézõk fejlõdését. Komolyabb problémák, valóságosabb problémák, érett átgondolt kidolgozott történet. "akárhányszor nézem mindig nagyon zavaró, hogy egyes karakterek mennyire csodálatosak és milyen jól alakítják õket (Rush, Young, Greer, Telford...), míg másokat (Eli, Chloe... ) egyszerûen nem lehet sem megszeretni," szerintem ennek anyagi döntése van. És azért irritálóbak hogy lehessen valami történetet írni rájuk, jobb mintha bele olvadtak volna a történetben mintha ott sem lenének és hirtelen írnak rájuk valamit.
10/10
m3246 2014 ápr. 10. - 22:44:19 10/10
Bármilyen furcsa is, nekem az SGU jött be a leginkább. Sokkal jobban kidolgozott és egyáltalán nem tökéletes karakterekkel találkozunk, valamint sokkal nyomasztóbb mint az SG1. Egyértelmûen sokkal érettebb alkotás, mint a többi SG sorozat. Jellegében teljesen más, felépítésre, technikára, idegenekre... ami valójában rendben is van, hisz nagyon más helyen járnak, mint az SG1-ben vagy SGA-ban. Természetesen közel sem hibátlan, akárhányszor nézem mindig nagyon zavaró, hogy egyes karakterek mennyire csodálatosak és milyen jól alakítják õket (Rush, Young, Greer, Telford...), míg másokat (Eli, Chloe... ) egyszerûen nem lehet sem megszeretni, sem elfogadni, sem megszokni... folyamatosan irritálják a nézõt. És szerintem ez nem szándékos, egyszerûen rosszul választották ki a színészeket! Emlékszem egyesével néztem, ahogy bemutatták a részeket... borzasztóan idegesített engem is a sorozat lezárása... ennél többet érdemel a nézõ, ez is kb olyan csúnya dolog volt mint az Event vagy a Flashforward lezárása, ami szintén szívenszúrta a nézõt :( Szóval nem is kérdés, hogy ez a legjobb SG széria, ezzel nem elhalványítva az összes elõtte létezõ SG összest :) 9/10
akh 2014 febr. 12. - 09:28:25 Előzmény csibe2zy
Nem olyan jó mint az SG1 vagy az SGA, de a második évad jobb mint az elsõ, ideje lenne leadni végre magyar szinkronnal is.
1/10
csibe2zy 2014 jan. 27. - 08:32:43 1/10
Én imádtam az eredeti Csillagkapu sorozatot, az Atlantist már több idõbe telt megkedvelnem, de ma már mindkettõt meg tudom nézni bármikor. De ez a az utolsó ... ez szerintem tök gagyi lett. Felhasználtak egy jól csengõ nevet, idõnként bevonták a kaput is a filmbe, és ennyi. Jellemtelen karakterek, konfliktus konfliktus hátán, az elõzõ két szériára jellemzõ humor még nyomokban sem lelhetõ fel. Biztos vannak, akiknek ez a stílus is bejön, de köze nincs a Csillagkapu "szellemiségéhez", az biztos.
És vajon mi visz rá egy csatornát, hogy megvegyen és szinkronizáljon egy megbukott, befejezetlen sorozatot ... ?
Összes hozzászólás
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu