Stone

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai filmdráma, 105 perc, 2010

Értékelés:

139 szavazatból
Szerinted?

Jack Mabryt (Robert De Niro), a feltételes szabadlábra helyezéseket intéző tisztet néhány héten belül nyugdíjazzák. Minden ügyét le szeretné zárni, így kerül elé Gerald "Stone" Creeson (Edward Norton), a gyújtogató aktája is. Stone saját nagyszüleit gyilkolta meg, és ez az egy esélye van arra, hogy bebizonyítsa: megváltozott. Szabadulása érdekében megkísérli befolyásolni Mabryt. Ötlete, hogy felesége (Milla Jovovich) elképesztő báját és készségességét használja fel az öregúrnál, mindannyiuk életét megváltoztatja. A törvény emberét és a törvényen kívüli börtöntölteléket elválasztó határ hajszálvékonnyá válik.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
Szegényanyád máj. 17. 21:46:29 1/10
0.
6/10
Ildikó Nóra 2021 jan. 29. - 18:38:02 6/10
A filmet egyszer meg lehet nézni, jobbra számítottam. A színészi alakítások természetesen jók ezen színészektől; Edward N-nak nagyon jól állt ez a szerep. A vége fura, nem ilyen befejezést vártam volna.
6/10
Andrew9619 2019 dec. 12. - 22:35:48 6/10
Azért én jobban szeretem ha van egy filmnek befejezése. Így erős a hiányérzetem, max el tudok gondolkodni az egészen, de akkor már megkérdőjeleződik, hogy kikapcsolódásból nézek-e filmet...
10/10
end33 2019 aug. 19. - 19:05:22 10/10
Lassú film, de piszokul meg van csinálva. - Valódi "kult" az biztos és fáradtan nem érdemes nekikezdeni, de (hozzám hasonló) ínyenceknek igazi filmes csemegét jelent. Mit "ábrázol"? Röviden: mélyen emberi reménytelenségben, önmagukba zártan élő "élőhalottak" mindennapi kapaszkodását valamibe, ami értelmet adhat hátralévő napjaiknak. (A háttérből szinte hallani a Sátán gúnykacaját az ébrenlétük minden percére. Már a végén járnak...) - És Ők hárman pedig megmutatják mire képes egy valódi filmsztár, ha igazán fajsúlyos, drámai szerepet halász ki nekik az ügynökségük. Eszméletlen nagyot alakítanak. - Az operatőri munka, de a hangmérnöki munka is elsőosztályú. A rendezés pedig híven követte a témát. (Az ausztrál származású filmvágó általam eddig látott más munkái sem "piskóták". - Lion, Little Fish, We Don't Live Here Anymore) - Ha az ember igazi "filmes mazochista" akkor a film akár többször is nézhető. Talán többedszerre "oszlik a köd" és értelmet nyernek a bibliai idézetek is. Persze nem árt, ha az ember legalább elfogadóan áll hozzá a mindennapi vesztesekhez. A film vége csak olyan mint általában az élet, csavarok nélkül minden megy tovább.
3/10
Nótárius 2017 ápr. 06. - 11:30:01 3/10
Az elõzetes, nem kellõen körültekintõ tájékozódásom alapján komoly várakozást keltett bennem e film, hogy aztán annál nagyobb legyen csüggedt csalatkozásom.
Néha már-már szinte úgy tûnt, hogy tán formálódik valami értelme, de aztán ezt folyvást, a végére meg végképp gondosan szétfoszlatták. Az elvont, kibogarászós zavarosságon és a nyomasztó unalmon, az sem segít, ha a szándékát értem. Céltalanul lehangoló volt Robert De Niro-t ilyen beszürkülten jellegtelen figuraként látni. Mindössze két pozitívumot találtam a filmben: az egyik Milla Jovovich gyönyörû szemeinek az láthatása; a másik Edward Norton erõs karakter-ábrázolása. Az ekképp összesen és felfelé kerekítve: 3/10
SZERINTEM.
3/10
olahmiki1959 2017 jan. 04. - 05:31:04 3/10
Hihetetlenül rossz film, valószínûleg Niro életmûvének egyik mélypontja - persze nem õ tehet róla, hanem a rendezõ.
Hogy a vallást mi a fenének kellett belekeverni, fogalmam sincs. Az meg egyenesen közröhej, hogy állandóan a vallási rádióadót hallgatják, éjjel-nappal, ebéd közben. autóvezetés közben, a hivatalban, a börtönben, az ügyvéd házaspár pedig, amikor kiül egy langyos nyári estén a teraszra, akkor is vallásos dumákat nyom, teljesen életszerûtlenül
És azt sem értem, hogy egyáltalán, miért kellett leforgatni ezt a filmet, mondanivalója nincs, tanulsága nincs, és még nagy színészi alakítások sincsenek benne.
Az, hogy Milla Jovovich azért, hogy a börtönbõl kihozza a férjét, mindenre hajlandó, pedig nem egy új ötlet, ilyet már láttunk.
Nagyon régen nem láttam már ilyen rossz filmet, 2010-ben ennél sokkal jobb mûveket is le lehetett volna forgatni.
3 csillag, kegyelembõl...:)
8/10
kritiza 2016 márc. 13. - 15:50:04 8/10
Nem értem a negatív kommenteket és az alacsony pontszámot, szerintem elég jó film. Teljesen lekötött, izgalmas is volt, a színészek nagyon jók, és mondanivaló is van, ott, a monológokban. 10/8
2/10
havajj 2015 szept. 26. - 14:47:28 2/10
Azért arra illett volna figyelni hogy a fõszereplõ fiatalkori énje ne legyen balkezes, az idõskori meg jobbkezes. :D
De ez a legkisebb hibája ennek a filmnek sajnos.
Gina424 2014 máj. 13. - 16:03:40
Hát én ezt a filmet baromira nem értettem meg.
1/10
bence0902 2013 dec. 25. - 23:27:57 1/10
Nagyon unalmas film. Mondanivalója nincsen, nem lehet tudni, hogy akkor most tulajdonképpen ki, miért, mit tenne?
Akinek egy totálzavaros 1,5 óra kell azoknak ajánlható...
kareshu 2013 dec. 01. - 10:37:35
Mi is a három fõszereplõ miatt ültünk elé. De nem nagyon értettük a filmet, a végén egyszerre mordultunk fel: hát ez meg mi volt?! Objektíven mondhatom, hogy unalmas is a film. (Leszámítva a fogyatékos vallásosakat, akik mindenben keresik és megtalálják a hitük értelmét...) Nyugodtan ki lehet hagyni a megnézését, keressünk más Niro / Norton / Jovovich filmeket helyette, spóroltunk másfél órát. Legalábbis én - nem hogy nem írnám ki a DVD gyûjteményembe, de ha úgy töltöttem volna le, azonnal törölném.
9/10
Harry_Angel 2013 nov. 30. - 09:26:41 9/10
Nem vagyok vallásos, de ez a film nagyon megfogott. Azt hangsúlyoznom kell, hogy nem thriller, aki így néz az mindenképpen csalódni fog! Ez egy lassan kibontakozó spirituális utazás érdekes gondolatokkal és elsõrangú színészi alakításokkal.
Keló Scofield 2013 nov. 29. - 22:40:14 Előzmény bj029
Meglepetés számomra a 10/6-os átlag. Nem láttam a filmet, de a képzeletbeli dobogón DeNiro és Norton is befér nálam a legjobb színészek közé, persze ettõl még lehet gyenge, kíváncsian várom.
5/10
bj029 2013 jún. 11. - 23:01:27 5/10
Aki akárcsak pici izgalomra is vágyik, ne nézze. Ez nem az a film. Mondható lenne unalmasnak is, de van némi mondanivalója, ami vagy megfog, vagy nem. Engem nem. Csak a színészek miatt 10/5.
8/10
Attaca 2013 máj. 21. - 20:50:29 8/10 Előzmény john_mills
*** SPOILER ****
Szia!

"Rendre értelmetlen, erõtlen vallásnak állítják be a keresztyénséget, és igen sok színész (nagy és nagyon jó színész) vállal fel istentagadást egy-egy szerep kedvéért"
Ennek oka az, hogy a keresztyénség a legtöbb - magát keresztyénnek való - ember életében, nem több egy értelmetlen, erõtlen vallásnál. Írom ezt úgy, hogy jómagam Jézus Krisztusban hiszek, és megtértem. De aki nem akar szembenézni azzal, hogy sok keresztyén ember élete erõtlen, az csak homokba dugja a fejét. Sok De Niro karakteréhez hasonló ember él le egy életet úgy, hogy "semmiben sem hisz" - ahogy Stone is mondja, csak eljár templomba, mert ez a szokás, vagy mert a felesége mondja. A lelkész sem ad értelmes, bölcs feletet a kérdéseire. Nem a film hibája, hogy az életben is így van, nem kérdez rá a bûneire, nem foglalkozik az életével, de ahogy írtam az életben is sokszor így van.
A másik alternatíva amit a film bemutat, Zukangor, számomra azt jelenti, hogy valaki õszintén elkezd valamit követni, nem azért, mert mindenki azt csinálja. Sajnos ez egy rossz irány az én értelmezésem szerint, de itt nem akarok offtopic vallási vitát nyitni, de arról megint nem a filmkészítõk tehetnek, hogy Zukangor hívei között valószínûleg nincs olyan, aki megszokásból, meggyõzõdés nélkül cselekedne.
A film persze nem csak vallásról szól, hanem házasságról, döntésekrõl, amelyek életeket befolyásolnak, elmosnak, összezavarnak. A színészek jó teljesítményt nyújtanak, jó a rendezés, a történet is érdekes szerintem. Arra is buzdít, hogy meggyõzõdésbõl cselekedj, és akkor mindegy hol vagy (akár börtön is - ahogy Stone mondja). Nem Jézus Krisztusra mutat, de ez mûvészet, és ott a legritkábban akarnak ebbe az irányba mutatni. De elgondolkodtat. Jobb egy gondolkodó ateista, mint egy élettelen vallásos De Niro féle karakter. A langyos víz a legrosszabb, ahogy a Bibliában is olvashatod. Ha Jézus Krisztus valós erejét, átformáló hatását bemutató filmet akarsz nézni nézd meg "A bátorság emberei" c. filmet, az HBO-n most megy, szerintem az egyik legjobb keresztyén film.
Színészeket vádolni istentagadással meg egyszerûen butaság, nézd meg hedonista, élvhajhász életüket, nem hiszem, hogy van közöttük olyan (tisztelet a kivételnek), aki bármilyen - nem evilági - dologban is hinne. Bár a Liaam Neeson - Fehér pokol célzást bevallom nem értettem, ezt elárulhatnád, mert nem maradt meg semmi ilyesmi ebbõl a filmbõl :)
Bocs mindenkitõl, ha kicsit offtopic volt :)
*** SPOILER VÉGE ****
8/10
szega020471 2013 márc. 18. - 13:25:19 8/10
Van mondanivalója a filmnek és a színészek is hozzák a tõllük elvárhatót.Meghökkentõ és érdekes téma ,szerintem nagyon jól eltalálták.
auriga9999 2013 febr. 28. - 22:41:12 Előzmény csanyi82
Nagy az Isten állatkertje. A barmok is elférnek benne.
offtopic
csanyi82 2013 febr. 21. - 18:36:11 Előzmény john_mills
Én meg neked nem ajánlom, hogy filmeket nézz. Nyugodtan hagyd csak, hogy átmossák az agyadat. Mik is a te egyházad értékei ? Minden bûnöd megbocsátást nyer ? Nyugodtan erõszakolj meg gyerekeket, ölj meg másokat a vallásod nevében, verd a feleséged halálra, aztán mondj el 3 miatyánkot, verd a hátad korbáccsal, aztán élj tovább boldogan.
Ennyit a vallási vitáról, szerintem abszolút nem idevaló.
john_mills 2013 febr. 14. - 21:31:12
SPOILER?

Számomra meghökkentõ volt a film. Sajnos negatív irányban.
Elképesztõ, hogy mennyi okkultizmussal találkozni a mozivásznon. Rendre értelmetlen, erõtlen vallásnak állítják be a keresztyénséget, és igen sok színész (nagy és nagyon jó színész) vállal fel istentagadást egy-egy szerep kedvéért... Számomra ez a legszomorúbb! Liam Neeson a Fehér Pokolban, vagy ahogy Nicole Kidman bigott katolikus nõi szerepét bemutatják a Másvilág c. filmben.
Nagyítóval kell keresni az olyan filmeket, amik valós, keresztyén értékeket mutatnak be, viszont úton, útfélen beleütközünk komoly ferdítésekkel, amelyek hitem szerint eltorzítják az igazságot, azaz a Jézus Krisztus általi üdvözülést!
Ebbõl kifolyólag senkinek nem ajánlom a filmet...

Üdv.
auriga9999 2013 febr. 08. - 20:12:06 Előzmény Cracovia
Mennyire igazad van. Látod Batyumazzag? Ez a helyes hozzáállás! Kösd fel a gatyamazzagot, kérjél még ki valamit, aztán hajrá. Ettyszer élünk vagy mi.
Összes hozzászólás