Suite Francaise

Bakancslistához adom
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol-francia-kanadai-belga háborús filmdráma, 107 perc, 2015

Értékelés:

41 szavazatból
Szerinted?

Amikor a második világháborúban a németek bevonulnak Franciaországba, az emberek tömegesen hagyják el Párizst. Egy kis vidéki településen a helyiekhez szállásolják el a német tiszteket. Itt találkozik egymással a férje után híreket váró, és anyósával élő Lucile, és a bekvártélyozott német tiszt, Bruno. A nő akárhogy szeretné ignorálni a férfit, vonzódni kezdenek egymáshoz, s egymásba szeretnek egy olyan korban, amikor mindketten tudják, hogy érzéseik nem diadalmaskodhatnak. Szerelmüket titkolniuk kell, főleg, ha ellentétes oldalon állnak.
Bemutató dátuma: 2015. szeptember 3. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Szereplők

Bruno von Falk
Lucile Angellier
Madame Angellier
Celine Joseph
Monsieur Joseph
Madame Joseph
Madeleine Labarie
Benoit Labarie

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
Attila Gacsályi 2018 márc. 31. - 21:34:22 7/10
Jótündér! Katonás film feliratát nézesd át egy katonaviselt emberrel, lécci. Az a "tüzérség" az kivégző osztag.
Különben milyen furcsa volt, hogy a franciskák angolul beszéltek.
3/10
offtopic
NADALFAN 2016 febr. 21. - 15:29:46 3/10 Előzmény Gollam24
Azért azzal egyetértek amit a filmen kívül írtál,és már ez is valami:)
3/10
NADALFAN 2016 febr. 21. - 15:18:51 3/10 Előzmény Magnolia1
Hát ez az mindjárt általánosítottam meg átsiklottam hogy hol készült, de így még szomorúbb mert akkor európia módon is lehet az amcsi szemetekre hajazó filmet csinálni. A véleményem ettõl még ugyanaz ,de ettõl még másnak tetszhet.
Háborús filmek kedvelõjeként nekem nagyon nem. Viszont aki jó filmet akar nézni hasonló témában ajánlom a Habermann címû mozit.
Gollam24 2016 jan. 16. - 10:22:17 Előzmény NADALFAN
Hát én nagyon szeretem Rafael Nadal-t, de szerintem nincs igazad a filmmel kapcsolatban, mert ki merem jelenteni, hogy ez 2015 egyik legszebb filmje, nagyon jól mutatja be, hogy az emberek mennyi aljasságra, intrikára képesek csak azért, hogy mentsék vele a tyúkszaros életüket (mintha egy magyar munkahelyen lennénk), itt a háború inkább csak háttere az egésznek egy amolyan külsõ kényszerítõ tényezõ, amely kiváltja az emberekbõl ezeket a viselkedésjegyeket.
A vége valóban egy kicsit giccses, de nem kell mindenkinek geccinek lenni egy romlott világban....ennyi.
Magnolia1 2016 jan. 13. - 15:15:41 Előzmény NADALFAN
Én ugyan még nem láttam a filmet, de annyit megjegyeznék, hogy elég rendesen mellétrafáltál. Mert egyrészt ez egy brit film, másrészt egy ukrán (egykori szovjet, lévén, hogy az írónõ '39-ben meghalt) regény szolgált hozzá alapul. Ennyit az amcsikról...
3/10
NADALFAN 2015 dec. 25. - 22:29:39 3/10
Szerintem nagyon gyenge film. Háborús történet giccsbe öltöztetve,ezt is csak az amcsik tudják elkövetni.
Ilyen jó színészeket kár volt ebbe a filmbe játszatni.
3/10.
Xilla 2015 dec. 13. - 21:11:51
Szerintem ez egy gyönyörû film. A szereplõk karaktereit is nagyon eltalálták, és hitelesen is alakították a színészek. A történet szerintem szintén jó, és nem feltétlen azokat a háborús borzalmakat mutatja be, amit több háborús dráma. Tetszettek benne azok a motívumok is, amikkel a fõszereplõk érzéseit fejezték ki. Én véletlen bukkantam erre a filmre, és csodálkoztam, hogy nem hallottam még róla,viszont minden percét élveztem, és mindenkinek ajánlom, aki szereti a romantikus-háborús drámákat. Matthias Schoenaerts-ot már több filmben láttam mostanában, és szerintem nagyon említésre méltó színész, aki eddig minden szerepét számomra magas színvonalon, tökéletes hitelességgel játszotta el.
10/10
benvenuto1 2015 okt. 16. - 18:10:01 10/10
Ne hagyjuk ki a férfi fõszereplõ, Matthias Schoenaerts nevét sem, megérdemli, hogy az õ alakítását is megdicsérjük. Kiváló a szereposztás, jó a regény is.
Evita99 2015 szept. 10. - 09:24:14
Tegnap láttam, nagyon tetszett! Azt kaptam, amit vártam. A sok gagyi amerikai film mellett, ritkán akad egy film, ami gondolatokat ébreszt és ad valami pluszt. Ez egy ilyen film. Mindenkinek ajánlom.
dll89 2015 szept. 09. - 18:46:48
Zseniális, érdemes megnézni! Ennyi év után sikerült levetkõzni a világháborús romantikus filmek (majdnem) összes kliséjét. Nincs nagy dráma, vér, és zokogás, csak szép csöndben fordul minden egyre rosszabbra, miközben néha megcsillan a remény egy pár pillanatra. Persze még mindig a németek a rosszfiúk, de ezt talán a dolog valóságalapja miatt sem tudjuk elengedni. A tájak, a berendezés, a színek tökéletes hangulatot teremtenek, a zene gyönyörû. A mellékszereplõk is kapnak elég teret, és jól ki is használják. A castingot is nagyon eltalálták.
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás