Superman visszatér

Bakancslistához adom
Superman Returns
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai kalandfilm, 154 perc, 2006

Értékelés:

197 szavazatból
Szerinted?

Superman (Brandon Routh) öt év után tér vissza a Földre, hogy leszámoljon ősi ellenségével, Lex Luthorral (Kevin Spacey), aki gonosz tervet eszelt ki a hős legyőzésére. Supermannek hamarosan rá kell döbbennie, hogy a világ megtanult hősök nélkül élni, és akkor sem fogadja el a segítséget, amikor nincs más útja az életben maradásnak. Ráadásul időközben szerelmének, Lois Lane-nek (Kate Bosworth) fia született, aki most ötéves. Superman belevág élete legnagyobb kalandjába, mely az óceán mélyétől az űr távoli sötétjéig vezet.
Bemutató dátuma: 2006. július 6. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Szereplők

Clark Kent/Superman
Lex Luthor
Richard White
Lois Lane
Martha Kent
Perry White
Clark Kent, 15 éves fejjel
Kitty Koslowski
Stanford
Jor-El, archív felvételeken

Díjak és jelölések

  • BAFTA-díj

    2007
    Legjobb vizuális effektusok jelölés
  • Oscar-díj

    2007
    Legjobb vizuális effektusok jelölés

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
Törvénytelen 2017 febr. 07. - 19:35:24 Előzmény ceia
nemcsak hogy visszatért, (és az most érthetõ, hogy más színész játssza) de még meg is fiatalodott. Na ezt hogyan csinálta? Tényleg egy szuper ember!
Törvénytelen 2017 febr. 07. - 19:29:50 Előzmény mro26
a Smallville egy idétlen tinisorozat "lányoknak", a Superman univerzumhoz kb. annyi köze van, mint Majkának a mûsorvezetéshez...
ceia 2015 jan. 17. - 13:37:00
Az a legjobb benne, hogy csupán attól, hogy leveszi a szemüvegét és felvesz egy meleg felvonulásból maradt jelmezt, már nem ismerik fel, hogy ki õ :DDD De honnan tért vissza, a boltból? :P Talán vett wc papírt, neki is le kell ülni néha.. De hogyan csinálja? Szerintem le kell vennie a kezeslábast, de ahhoz elõbb a gatyát, köpenyt, csizmát is! Hû, strapás lehet supernek lenni már csak emiatt is.
7/10
mro26 2014 jún. 23. - 16:37:53 7/10
Elhúzták az tény, de nálam pont a 4.évadtól indult be igazán mikor Loist is behozták a képbe, utána a 6-7 sz*r volt, de a 8-9-10 mégjobb volt, csomó képregényes karakter, történet, meg utalás.
7/10
mro26 2014 jún. 22. - 21:30:43 7/10 Előzmény CTU
Hahaha... a Smallville az eddigi legjobb képernyõre vitt "Superman történet" ;)
Charlie Sheen 2014 jún. 22. - 20:21:58
Még mindig nem is tudom elképzelni, hogy milyen lesz az új-új Lex Luthor a Batman v Superman-ben, Jesse Eisenberg szerepében...
anita27 2014 jún. 22. - 19:57:56
Nem azért, de elég lagymatag....
borkasztik 2013 ápr. 25. - 09:41:23 Előzmény buncow
Én szeretem az új Batmen filmeket is. A történet sincs semmi baj szerintem. De a régiket is szeretem. De igazad van abban hogy össze hasonlítva a kettõt a régiben több az igazi Batman feehling az mesésebb, az újak túl realisztikusak. De ettõl még szeretem mind a kettõt. :)

Vissza térve a Superman hez. :D Én szeretem ezt a részt. Összességében engem érzelmi szinten fogott meg. Nem az akciók miatt. Ahogy ott van a fia is stb. Szóval én élveztem.Na és az a repülõgép mentés zseniális volt.
Igen lehet nem volt olyan mozgalmas és látványos akciókkal teli, mint a TRansformers féle agyatlanság. De ez a film nem is csak a látványról és az akciókról szólt ezért is mondtam hogy engem elsõsorban érzelmi vonalon fogott meg. Persze amikor akció volt az is lehengerlõ volt. Szóval lehet sokan megköveznek de nem érdekel, nekem bejött.

Kíváncsi leszek Nolan új Superman-re. Nagyon ígéretesnek tûnik. Biztos nagyon jó lesz, de viszont egy kicsit tartok attól is hogy itt is kicsit túl komor és realisztikusabb lesz :D Persze attól még lehet hogy bejön, sõt látva az elõzeteseket hihetetlennek tûnik. De majd inkább az eredeti filmben megbizonyosodok róla :)
CTU 2013 márc. 30. - 11:46:27
Harmatos próbálkozás, ultra gagyi Lex Luthor-ral (sajnos Kevin Spaceyrõl beszélünk) de nem is õ hanem a rendezés, a történet és az egész úgy sz*r ahogy van!!!

Ennél már a Smallville is ezerszer jobb!!!!!!!

http://www.youtube.com/watch?v=2PgY26Lig04
vitkovits 2012 máj. 30. - 00:50:32
Egyetértek "törölt felhasználóval" - ez bizony harmatgyenge. Pontosan azért, mert úgy bugyuta, hogy csak pár éves, azaz friss. A Reeve-féle bugyutaságot meg lehetett bocsájtani, mert az harminc éve készült, valamikor 1979-80-ban, az akkori technikával és akkori "primitív humanizmussal", amely még szerethetõ volt. Csak sajnos Reeve is megosztó személyiség, sokan szerették, sokan utálták (magam is), de túltet rajta az akkori Lois Lane a mérhetetlen sötétségével, az õsbuta nõnek való beállításán felül szegénykém annyira szén volt, hogy följött a bánya.

Ennek a mostani filmnek az egyetlen pozitívuma, hogy a Loist "játszó" lényre rá lehet nézni.

Csak visszajutunk oda, hogy az egyetlen normális Szupermen-feldolgozás a Smallville-sorozat, az ottani Lois (Erica Durance) Õs-nõ, a sztorik viszonylag jók, a fiatal Clark is viszonylag tûrhetõ, ki is néz valahogy - az öreg Luthort és a Kent-papát-mamát játszó színészek pedig kiválók, osztályon felüliek.

Ott is van persze egy hatalmas melléfogás, a Lana Langot játszó kis monguz, de - becsületükre légyen mondva -, a szerzõk/rendezõk, igaz, késõn, de kiírták a sorozatból.
5/10
Kulcskészítõ 2012 máj. 29. - 14:30:36 5/10
Spoileres lesz.

Nos, nem mondom, hogy hanyatt dobtam magam tõle, sõt, pont ellenkezõleg. Ha nincs Kevin Spacey, meg a lökött nõje, szerintem már félúton elkapcsolok róla.
Elõször is, értem én, hogy drága hõsünk még mindig szereti Loist, és a lány sem közömbös iránta, de azért jó lenne, ha a romantika nem menne a sztori és a látvány rovására, márpedig itt már-már ez történt. A történetvezetés is hagy maga után némi kívánnivalót, elõször szinte csak egy helyben tötyög, aztán meg hirtelen felpörög, mert Lois - egyébként a karakterébõl abszolút nem kikövetkeztethetõ módon - van olyan hülye, hogy úgy keverje bajba magát, hogy a gyerekével együtt oknyomoz, majd a mobiltelefon nélkül felmegy egy tök idegen hajóra. Nagyon logikus, körülbelül annyira, mint hogy Lois még mindig nem veszi észre a hasonlóságot Kent és Superman közt, holott csak a szemüveg meg félrenyalt haj ad némi "álcát". Most õszintén, azonos arc, testalkat, hang... még kamaty is volt, hacsak Superman nem képes a szeplõtelen fogantatásra, de azt azért kétlem.
A film látványvilága... nos, ami volt, az rendben volt, de a történet terén elvártam volna belõle egy kicsivel többet is. Itt a végsõ összecsapás nem állt másból, mint hogy a szupermanust párszor lepofozták, õ meg ezután kilökte az új kontinenst az ûrbe - és kész. A város pusztulását pedig megállította annyival, hogy - tulajdonképpen mivel is?
Összességében ez egy közepes, gyorsan felejthetõ film, amiben tényleg csak a kissé izzadtságszagú akciók, meg Lex Luthor és a töppedt agyú oldalbordája hoz némi felüdülést.

Lex: - Na szivi, mit mondott nekem mindig az apám?
Kitty: - Kopaszodsz, fiam.
Lex: - Nem! még azelõtt!
10/10
KlarkKent 2012 máj. 29. - 13:42:19 10/10
Az új Supermanben már nem lesz alsógatya :), a reboottal törlik együtt ezt a "hagyományt". A 2006-os film a második rész után játszódik ignorálva a 3. és 4. részt.

A Batman rebootot annak idején én is korainak tartottam fõleg, hogy a Keaton-Kilmer-Clooney franchise képregényhûbb volt. Ám elfogadtam az új Batman szériát és megközelítést. Jó lett. Viszont emészthetetlen dolognak tartom a Spiderman és F4 rebootot, hisz ezek alig pár éve készültek el. Én már kifejtettem barátaimnak is, hogy ez az 5-10 évenkénti reboot nagyon nem lesz jó, mert majd mikor 10-20-30 év múlva beszélünk egy filmrõl, senki sem fogja tudni melyik szériáról lesz szó annyi féle-fajta feldolgozás lesz már, megannyi különbözõ fõszereplõvel.
TheGreatDanton 2012 máj. 28. - 20:25:50
Hát ez csak a te véleményed, hogy a Batman egy rossz film.
Ez a legsikeresebb Batman franchise az összes közül.
A Batman messze a legjobb képregény adaptáció, de hát Nolan rendezte nem is lehet rossz.
buncow 2012 máj. 28. - 20:02:58
A Batman-t inkább hagyjuk, bár tudom sokak kedvence, plusz jó színészeket pakoltak bele, de az új Batman részek messze elmaradtak a régi Batman részektõl hangulatban, rendezésben és történetben...
ennyi baromságot... 2012 máj. 28. - 19:38:17
kb. negyven perce megy. Eddig dögunalom...
matyi180 2012 máj. 28. - 19:06:37
Hát igazad van ceia vagy mi tényleg lehetne de akkor furcsán nézne ki a bicepszeivel
ceia 2012 máj. 28. - 18:59:21
Én azt sem tudtam, hogy elment valahová.. :P
Nekem ez túl naiv. Miért van ezen a Supermanen ilyen rikító kék és testhezálló ruha?? Olyan, mint aki egy jelmezbálból jött, önmaga paródiája. Nehezen tudom elképzelni, hogy egy emberfeletti képességekkel rendelkezõ tehát nagy hatalommal bíró lénynek miért pont így kell öltöznie.. ennyi erõvel lehetne hálóingben is, hálósapkával a fején :DD A Spiderman sem kevésbé béna, de a Batman legalább mutat valahogy, és a film is nézhetõ, meg a járgánya is pofás.
10/10
KlarkKent 2012 máj. 28. - 13:14:25 10/10
Nem baj. Jó ez a film. Sajnos már a 90-es évek közepe óta tervezték és így lett belõle a 2006-os film. Ám nem annyira rossz ez. Viszont Superman újra jön. 2013 Man of Steel. Reméljük hasonló sikerszéria veszi kezdetét, mint a Pókembernél és Batmannél.
6/10
offtopic
Iceman87 2011 júl. 11. - 17:47:27 6/10 Előzmény 888
Jegyeztem :D Még találó is :)))))
1/10
greghouse 2011 júl. 11. - 11:12:57 1/10
Egyszer elment szegény Christopeher Reevevel ez a film, meg új volt itten az Elbától keletre, de én már baromira unom ezeket a teljesen logikátlan baromságokat a kívül hordott alsógatyájukkal meg a fizika törvényeinek önkényes megváltoztatásaival, dehát egy újszülöttnek... miért nem adják délelõtt, matinén, vagy az ovisoknak...
Összes hozzászólás
Swing Karácsony Gájer Bálinttal
Swing Karácsony Gájer Bálinttal

Gájer Bálint először ad koncertet a MÜPÁ-ban december 7-én.

Jegyvásárlás