Suriyothai legendája

Bakancslistához adom
Suriyothai
16 éven aluliak számára nem ajánlott thaiföldi kalandfilm, 132 perc, 2001

Értékelés:

26 szavazatból
Szerinted?

A középkorban játszódó történet Suriyothai sziámi hercegnő életét mutatja be. A legendás hercegnő élete során számtalanszor bizonyítja be, hogy képes feláldozni saját boldogságát országa boldogulásának az érdekében.
Fiatal lányként, hogy országát megmentse a politikai felosztottságtól, igaz szerelmétől megválik, és érdekházasságot köt. Az évek folyamán hűségesen kitart férje mellett, védi és támogatja a hatalmi harcokban, és végül a csatamezőn is ott áll mellette.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
lizaveza 2022 szept. 19. - 18:27:02 10/10
Kiváló film, fura, hogy sok embernek ennyire nem jön át. Nekem alapmű a thai kultúrához.
antimason 2011 jún. 23. - 19:40:00
A leírt tartalom, mondjuk úgy, csak máz.

SPOILER

Ennyire számító, törtetõ nõszemélyt, mint a filmbéli Suriyothai.
Gátlástalan, érzelemmentes, egy számító nõszemély.
Mást vártam, mint egy nõ gusztustalan szarkavarását.

SPOILER vége

Egyébként látványos, szépen díszletezett film.
Jó sokba kerülhetett.
5/10
myatom 2011 márc. 07. - 06:19:52 5/10
Remek (bár nekem helyenként mesterkélt) kiállítású, ám, hosszú, darabos, unalmas, kidolgozatlan film, aminek elsõdleges gyökéroka a bûnrossz plusz kevéssé hiteles forgatókönyv (szerintem). Hiába lenne cselekmény bõségesen, gyakorlatilag nulla a történetvezetés, a szereplõk, a dialógusok, egysíkúak, laposak. Nincsenek motivációk, összefüggések, a figurák semlegesek (nem szerethetõk és utálhatók), hiányzik az ázsiai filmek lassú tempóba ágyazott komplexitása.
Kár érte. :o(
Nálam 5/10.
Zsizella 2011 márc. 06. - 09:08:15
A filmet ugy mond megszenvedtem,a kezdeti fél órát elaludtam,de csak a kiváncsiság vezérelt.Valóban kalandfilm,aminél a középkör jelenetekben,nagyon jó volt ábrázolva,rengeteg csata,vér,lefejezések,uralkodok megmérgezése,hatalomharc végig.Uralkodót hordszéken vitték a csatába és elefántháton csatáztak.Elég nagy káosz volt.A film 2001-es volt és megjelenésében korhû.A téma viszont az ismertetés ellenére nem jött be.A hercegnö szenvedése nem látszott egyáltalán,azonban az áldozathozatala szerelmi téren az elsö fél órában lehet,hogy kijött,de ezt átaludtam.Véleményem igy utolag,szerinten semmi érdemleges nem volt.
Ami talán érdekes volt,egy más kultura,az öltözékben,gondolom korhû volt.Ami keveset mutattak étkezési,teázási szokásokban,felszolgált edények és lakáskörülmények ,öltözködés terén.
Uralkodok megmérgezése.Sok nõi ármánykodás.A sok ágyas harca.Nõi irányitás,uralkodok befolyásolása.
Zsizella 2011 márc. 05. - 13:24:45
Rendszeresen figyelem a s4 szombat esti filmjeit,mert 22 orai kezdettel,gyakran találok különlegességet.Ma is rátaláltam egy rendkivül érdekesnek igérkezõre.Már meg is néztem pár videoját.Késöi kezdete miatt azonban nem biztos,hogy látom.
9/10
zetorka 2010 márc. 29. - 12:59:19 9/10
érdekes volt, és nagyon tetszett