Sushiálmok

Bakancslistához adom
Jiro Dreams of Sushi
korhatárra való tekintet nélkül megtekinthető japán dokumentumfilm, 81 perc, 2011

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A 85 éves sushikészítő mester, Jiro Ono élete elevenedik meg a megkapó dokumentumfilmben. A sushikészítés tudományát megtanította fiának, de a világ egyik legdrágább, három Michelin csillagos éttermében Jiro még ma is aktívan dolgozik.
A Sushiálmok olyan ember portréja, aki szakmájában nem fogad el semmilyen kompromisszumot. Egész életét a munkájának és a maximalizmusának rendelte alá és ezzel világhírű éttermet épített fel, amely a legszőrösszívűbb éttermi kritikusok elismerését is kivívta. Tartása, életpályája és megalkuvásmentes életszemlélete nemcsak példaként szolgálhat sokaknak, de alapvető kérdéseket vet fel az emberi boldogsághoz vezető utakról.
Bemutató dátuma: 2012. december 20. Forgalmazó: Mozinet

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
TitusLivius 2015 ápr. 29. - 10:11:32 10/10
Ehhez a filmhez még a zenét is ízléssel válogatták.... Így kell dokumentumfilmet készíteni. Itt nem Jiro úr életét elénk táró családi drámát kell várni, vagy az eszményi szusi receptjét fürkészni, mert a film pusztán egy ábrándról mesél, egy eszmérõl, amit tökéletességnek nevezünk. Elhivatottság, lemondás, szorgalom, állhatatosság. Ez, ami még a kiváló alapanyagnál és a perfekcionista technikánál is fontosabb.
ReignMan 2014 máj. 03. - 19:28:46 Előzmény Julicska
Ez nekem is eszembe jutott, csak egy képet mutattak róla, semmi egyéb...
A film tetszett, hamar elszállt a másfél óra, mintha a Discovery-n néztem volna egy izgalmas epizódot. Tanúságos volt nézni ezt a fajta keleti mentalitást, mikor az ember a teljes életét egy konkrét dolog végtelenségig tartó tökéletesítésére szenteli, legyen az olyan 'egyszerû' dolog, mint a sushi. A mai emberek már mindenhez értenek egy kicsit, de semmihez úgy igazán...
7/10
Julicska 2013 júl. 15. - 10:52:59 7/10
Azon gondolkoztam még a film közben, hogy vajon mi lehet Jiro feleségével. Vajon hogyan ismerkedtek meg, milyen volt a házasságuk, hogyan viszonyult Jiro szerelméhez, a szusihoz? Talán Jiro nem akarta, hogy ez is szóba kerüljön, vagy a készítõk nem akartak erre hangsúlyt fektetni. Mindenesetre ez is eszembe jutott.
7/10
Julicska 2013 júl. 15. - 10:48:07 7/10
Azt olvastam, hogy Mizutani (az egyik tanítvány) étterme is 3 Michelin-csillagos. Szerintem jó lett volna ezt is megemlíteni a filmben!

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_Michelin_three_starred_restaurants#Three_starred_restaurants
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu