Süsüke, a sárkánygyerek

Bakancslistához adom
magyar bábfilm

Értékelés:

4 szavazatból
Szerinted?

Ha van legendája a magyar mesefilmnek, akkor a Süsü, a sárkány biztosan az. Generációk nőttek fel Csukás István zseniális figurájával, s a hetvenes-nyolcvanas években kamaszfiúk és lányok fújták a házibulikon a szállóigévé vált szövegeket, mint: "Tudok ám egy csomó illemszabályt! Szép vagy, mint a rózsaszál, ó, te kedves királylány!" Majd harminc esztendővel az "ős-Süsü" után végre itt a folytatás, Süsü fiának, Süsükének kalandjaival.

Egyéb epizódok:

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
10/10
dzsenga86 2009 jan. 18. - 21:01:30 10/10 Előzmény Petrapetrus
Szia!
Segitséget kérek cimem :dzsenga86@freemail.hu
Nekünk 1-2 db hiányzik és ha elküldenéd nagyon megköszönném.Irj ha tudsz segiteni
Szilvi
Petrapetrus 2008 aug. 25. - 13:43:15
Sorry, gépelési hiba: VCD-ken. :-D
Petrapetrus 2008 aug. 25. - 13:31:49
Nekem megvan az egész sorozat VDC-ken. Aranyos, de az eredeti Süsü a legjobb. Az még bakeliten is van nekem... :-)
farzso 2008 aug. 25. - 10:54:45
Szerintem aranyos mese! Lehet, hogy nem éri el az elõdje szintjét, de önmagában azért jó. Legalábbis jobb, mint azok a förtelmek, amelyeket a Cartoon Network-ön adnak. Ez legalább tanulságos, és humora is van.
Az egyik legjobb szereplõ Süsüék inasa, az öreg Mindenes, aki egyben a sorozat fõ humorforrása, több okból is. Elõször is három feje van, és a harmadik folyton bosszantja õt mindenféle nevetséges beszólással. Ilyenkor aztán panaszkodik, hogy "Jaj, megõrülök a harmadik fejemtõl!". Hát, az valami eszméletlen!
A másik pedig, hogy azt hiszi magáról, hogy õ a legokosabb sárkány a világon, és többet tud, mint bárki más. Amikor fitogtatni akarja az eszét, elszavalja a kedvenc mondókáját:

"Habár feje már deres,
Mindent tud a Mindenes!"

Csukás István most is remek mesével ajándékozott meg minket, de legfõképp a gyerekeket. Kívánom,, hogy még sok hasonló kedves történettel lepjen meg minket!.
10/10
dzsenga86 2008 jún. 23. - 23:32:16 10/10
A legjobb mese a világon!Amikor elõször néztem meg terhes voltam és gyûjtöttem ezt a mesét igaz 2-3 még nincs meg :( és úgy gondoltam majd a gyerekem nézni fogja de megnéztem és nem nagyon tetszet hogy sok az ének stb. DE!! kb.6-7 hónaposan a lányomnak beraktam és most 18hó-s és nem telt el egy nap sem hogy ne nézet volna meg valamelyik részt és fõként az éneket szereti és táncol rá!És igen bevallom nagyon megszerettem!Ez igen kicsiknek tervezték de a felnõttek is jó elszórakoztatják.Ép most tanulunk meg bilire pisilni Süsüke közben!Igaz mig elnem kopik a cd!
Sok sikert és várom a folytatását!
Szilvi és Jenifer
Matyko1 2007 júl. 15. - 09:53:35
2 perc alapján ugyan, de megállapítom, hogy EZ BÜNTET...:(((
Ehhez van még valami köze Csukás Istvánnak? Nem tartom valószínûnek... Süsü ordas bénán néz ki, csak a hangja a régi. Egy legendát baxxtak el, gratulálok!