Süvölvényévek

Bakancslistához adom
Sakali leta
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott cseh zenés film, 109 perc, 1993

Értékelés:

15 szavazatból
Szerinted?

Az ötvenes évek végén járunk. Bejby, az ifjú zenész nagy ugrás előtt áll: a prágai munkásnegyedből, ahol felnőtt, egyenesen a rockerek által fémjelzett "nagy generáció" világába akar repülni. Adott már ehhez a cseh rock and roll hamisítatlan zenéje, a nyugatról kézen-közön átszüremkedő "beat" életérzés, a sztárokat is megszégyenítő ruhatár, no meg persze a rongyig nyűtt gitár. Ekkor szakad kínos kötelességként nyakába a feladat: felvigyázást kell vállalnia egy rendőr szenilis anyja mellett. Bejby hamarosan azon kapja magát, hogy egyre nagyobb komolysággal társalog a rendőr tinédzser fiával és annak barátaival...
Ahogy a cseh új hullám korszakában feltűnt, ifjan is zseniális Jirí Menzel, úgy robbant be néhány éve Jan Hrebejk filmrendező is a cseh filmvilágba. Most négy filmjével mutatjuk be az immár egyik legjelentősebb, de nálunk sajnos csak kevéssé ismert kortárs kelet-európai filmrendező művészetét.
Forgalmazó: Örökmozgó

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
piftuka 2018 jan. 11. - 13:09:39
Igen, errõl koppinthatták a Csinibaba ötletét.
Jeán Bálzsám 2018 jan. 10. - 23:15:20
most megy a Dunán,elsõ 30 percnek vége,egy az egyben olyan hangulat fogott el mint a Csinibaba alatt,jó kis fiatal évek és kellemes kommunizmus. azt szerettem én.