Suzanne naplója

Bakancslistához adom
Suzanne's Diary for Nicholas
amerikai romantikus dráma, 86 perc, 2006

Értékelés:

51 szavazatból
Szerinted?

Már csak a szerelem hiányzik ahhoz, hogy könyvkiadó Kate élete teljes legyen. A probléma megoldódni látszik, amikor találkozik a jó képű íróval, Matt-tel. Amikor azonban komolyra fordulna a kapcsolatuk, Matt kurtán-furcsán véget vet neki. A szakítástól feldúlt Kate hamarosan csomagot kap Matt-től, benne a férfi volt feleségének, Suzanne-nak a naplójával. Ebben egy fiatal nő, Martha románcát írja le, kapcsolatát a fiatal szobafestővel, aki arról álmodozott, hogy író lesz, és a doktornővel, akinek minden vágya, hogy anya legyen. Mindez arra készteti Kate-tet, hogy átgondolja a Matt iránt érzett érzelmeit.

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
gyorgyi84 2019 máj. 03. - 20:35:49 Előzmény zsouzs
Ezt kár, hogy nem lehet lájkolni... XD
gyorgyi84 2019 máj. 03. - 20:31:08
Sokáig nem mertem megnézni ezt a filmet. A könyvet ugyanis már olvastam, és az nagyon nem tetszett.
Mert az rettenetesen nyálas. A főszereplő pasi a hú-de-tökéletes férfi benne, a doktornő a világ legjobb orvosa és szuperanyuka, a könyvkiadós csaj meg... hát az meg csak szimplán egy idióta.
A családos életről meg a gyereknevelésről meg olyan gejl stílusban írnak benne, hogy a NER "Családvédelmi" részlege sírva könyöröghetne a receptért...
Nemrég aztán az interneten kutakodva rátaláltam erre a filmre, és mivel úgysem akadt jobb dolgom, hát megnéztem. És ahhoz képest, amire számítottam, egészen kellemesen csalódtam.
Azt nem mondanám, hogy olyan hú, de nagyon tetszett. Viszont volt egy jó pár pozitívuma a könyvvel szemben.
Például jó volt látni, hogy a könyvbéli "szupergazdag" szereplők itt egyszerű, hétköznapi emberek, akik időnként anyagi gondokon is vitatkoznak.
Na, meg hogy egyáltalán VITATKOZNAK. És nem azért ők a hű-de-tökéletes szerelmespárok, mert soha semmi gondjuk nincs, mindig mindenben abszolút egyetértenek.
"Mary-Sue"* Matt helyett itt kaptunk egy önmagában kissé bizonytalan, el nem ismert íróembert, aki nekem, őszintén szólva, sokkal szimpatikusabb volt.
Kate meg ahelyett, hogy Anastasia Steele egy valamivel talán kevésbé idegbeteg elődje lett volna, inkább volt egy kissé szabados new york-i lány, akiről valóban el lehetett hinni, hogy belekeveredhet egy ilyen helyzetbe.
Na és persze, hogy legalább néhány szóban említésre került a filmben, hogy a gyerekvállalás nemcsak rózsaszín vattacukorfelhő, hanem komoly felelősség is.
És hogy az egész sztori sokkal inkább a veszteségekről, az azokon való túllépésekről és az újrakezdésről szólt.
(Szóval nagy pacsi a forgatókönyvírónak! :D )
Magát a filmet nem pontozom, mert mivel nagyon a könyvhöz viszonyítanám, lelkesedésemben talán még tíz pontot találnék adni neki... annyit meg azért nem érdemel. :D De azoknak, akiknek nem tetszett a könyv, bátran merem ajánlani, hogy tegyenek vele egy próbát, hátha a film jobban fog tetszeni nekik.
Akiknek viszont nem tetszett a film, azokat óva intek attól, hogy a könyvet a kezükbe vegyék! Mert ha a filmtől hánytak, akkor a könyvtől kétszeresen is hányni fognak! :D

*Mary Sue: https://hu.wikipedia.org/wiki/Mary_Sue
1/10
zsouzs 2013 jún. 23. - 17:58:38 1/10
Nem csodálom, hogy nem fakadtál sírva, mert aki ezen a filmen akár csak egy csepp könnyet is ejt.., háát annak fogalma sincs arról, hogy az élet -akár itt a mai Magyarországon, akár más ennél kevésbé napsütöttebb vidéken-, százszor keservesebb helyzeteket is teremt.
Ennél közhelyesebb, hatásvadászóbb rinyát, még a latin-amerikai szappanoperák sem képesek produkálni. Épp' hogy csak nem hánytam egy egészségeset.
Értékelésnél, egy nagy mínuszt szeretem volna nyomni, de vhogy beragadt a billentyû és sajna +8-t igazolt vissza a renccer.., ezúton is elhatárolódom, téves szavazat!!!!
6/10
Fekete hunyor 2013 jún. 23. - 16:40:25 6/10
Az M1-en rövidesen kezdõdõ "Hópárduc= története, már megnézés elõtt könnyeket fakaszt. Rendkívüli ember volt. Nem csak a véghezvitt 8-ezresek miatt.
6/10
Fekete hunyor 2013 jún. 23. - 16:35:53 6/10
Hát, 3 gyerekes anyaként nem fakadtam sírva.
Indirektben hatásosabb, a Hair-t (bár nyilván más kategória)ezerszer látva is megkönnyezem,ez már a filmrendezõ erénye.
Mégis hiszem, hogy minden ember élete regénybe illõ.
Ezért olvasunk könyveket, nézünk meg filmeket, hogy magunkat lássuk bennük.
raczkia 2013 jún. 22. - 16:41:57
Szép film, jó történet 10/10
Bubus53 2013 jan. 22. - 21:50:41 Előzmény Giny K
Neked rossz a látásod, ha a szereplõket huszonévesnek nézed.
teardrops 2012 júl. 23. - 15:31:45 Előzmény borovnica
***SPOILER***

"Másrészt meg milyen anya az, aki 4!!!! hónapos gyereke mellõl visszamegy teljes munkaidõben dolgozni"

Azt azért figyelembe kell venni, hogy ez amerikai történet, ahol nincs 3 éves (!) gyes/gyed; ott pár hét után visszamennek az anyák dolgozni, így a 4 hónap éppenhogy "soknak" számít.
teardrops 2012 júl. 23. - 15:28:36
Nagyon szép történet.
Nekem tetszett, AHOGY szõtték a történetszálakat.
1/10
Giny K 2011 júl. 26. - 19:02:18 1/10
Nemrég belenéztem a filmbe is, és hááát... Annak idején a könyv egyszerüen "nem jött be", mert nem volt az én stílusom, de a film kifejezetten untatott és idegesített... (Fõleg az a hisztis liba, akit a fõszerkeszõ lányból csináltak... És Suzanne-t sem ilyen nyávogós, buta szõkének képzeltem el - bár az lehet, hogy a szinkron hibája volt...)

A legjobban az fájt, hogy kihagyták belõle az "öt labdát" pedig az szerintem egy kifejezetten jó ötlet volt...

Szóval ezúton üzenném mindenkinek, akinek tetszett a film, és még nem ismeri a könyvet, hogy feltétlenül olvassa el (James Patterson: Suzanne naplója Nicholasnak), meglátjátok, az sokkal jobban fog nektek tetszeni!
1/10
Giny K 2011 ápr. 16. - 19:06:58 1/10 Előzmény Giny K
Szamár vagyok, hiszen leírtam mind az ötöt... :)

De ez is poén, hogy a könyvben Suzanne és Matt mind a ketten valahol a harmincas éveik közepe-vége felé jártak, itt meg ahhoz képest egy huszonévesnek lászó párocska van...
SPOILER
Pedig a történet szempontjából lényeges a koruk, hiszen a huszonévesek nem szoktak szívinfarktust kapni...
1/10
Giny K 2011 márc. 02. - 19:33:02 1/10
Én nem láttam a filmet, csak a könyvet olvastam, de õszintén szólva, nem is igazán érdekel... Ezek a nagyon romantikus, nagyon problémamentes szerelmek... Á, szerintem ilyen a valóságban nincs is...
Viszont az "öt labda törvénye" nem rossz... Hogy is volt? "Életedben öt labdával kell zsonglõrködnöd, az a cél, hogy mindet a levegõbet tartsd. Ezek: a munka, a becsület, a család, az egészség, a barátok és a... (hú, mi volt az ötödik, elfelejtettem... :( ) A munka gumilabda, ha leejted, visszapattan. A többi viszont üvegbõl van, ha leejted, megreped, vagy akár össze is törik."
De azért látszik, hogy ezt egy amerikai találta ki... :) Egy magyar embernek bizony a "munka" is ugyanúgy üveggömb... :) Pláne a mostani válságos idõkben... :)
borovnica 2011 febr. 11. - 20:13:40
Megható történet, nagyon szomorú, de egyben nagyon bizalomgerjesztõ is.
Szerintem ez a férfi filmje, (nõ létemre) vele tudtam azonosulni, az õ érzéseivel, az õ története hordozza számomra a film üzenetét: fel kell állni, mert lehet, hogy mégsem lesz olyan szörnyû az úton a következõ lépés.
Egy csipetnyi SPOILER
Akkor is a férfival értettem egyet, amikor inkább örökbe fogadott volna, mert igaza volt abban, hogy joga van elmondania a véleményét azzal a személlyel kapcsolatban, akit a világon a legjobban szeret. És értem, hogy óriási lehet a nõkben a gyerek utáni vágy, de ebben a helyzetben ez nekem kicsit önzõen hatott. Hisz Suzanne maga sem hihette el, hogy valóban simán megússza... Másrészt meg milyen anya az, aki 4!!!! hónapos gyereke mellõl visszamegy teljes munkaidõben dolgozni – orvos lévén – éppen BETEG emberek közé. Meg még a rendelõbe is beviszi a picit.
Érdekes, hogy az elején borzasztóan idegesített a vinnyogós szerkesztõlány is, de a végére nagyon szimpatikussá vált. Nem volt könnyû helyzetben, nagy türelem kell az ennyire magába zárkózó férfiakhoz.
SPOILER vége
A film a közhelyek ellenére is (ó, a kicsi szigetre költözõ éppen szingli hölgy házát éppen egy jóképû, független férfi tatarozza. Micsoda véletlen!) összességében nagyon tetszett. Ajánlani tudom. Érzékenynek zsebkendõvel.
9/10
smalldave777 2008 szept. 09. - 16:01:00 9/10
Sziasztok!

Megvettem a könyvet angolul. Meg kell mondjam hogy a könyv (mint mindig) sokkal jobb volt mint a film. DE! A film vége sokkal jobban passzolt a storihoz mint a könyvben.
Szóval gratula a készítõknek hogy alkottak valamivel többet mint a könyvet.

Dave
9/10
smalldave777 2008 aug. 12. - 08:58:34 9/10 Előzmény Glorious
Nagyon szépen köszönöm a gyors reakciót :-)
Glorious 2008 aug. 07. - 17:22:39
Szia!

A könyv írója - aminek alapján a film forgatókönyve készült - James Patterson.
http://www.jamespatterson.com/books_suzannesDiary.html

:)
9/10
smalldave777 2008 aug. 07. - 16:28:25 9/10
Sziasztok!

Semmit nem mondott a film címe. Csak annyit sugallt hogy valami romantikus beütésû lehet. Megláttam Applegate nevét és majdnem becsuktam a lejátszót. Jól tettem hogy nem. Nagyon nagy érzelmi töltéssel rendelkezõ és kimunkált film volt ez. Majdnem engem is megríkatott csak hát munkahelyen néztem :-). Tényleg jó volt Applegatet normális sõt komoly szerepben látni. Tudom ezt itt nem a reklám helye de hasonló stori könyvben: Nicholas Sparks: Üzenet a palackban. Van film verziója de azt nem ajánlom, mivel nem láttam viszont a könyv szép nagyon.

Megtudnátok mondani hogy ki a szerzõje a könyvnek és hogy ez az eredeti cím vagy esetleg valami más?
bbibolya 2008 jún. 22. - 16:10:15 Előzmény sage
A filmet még nem láttam, de a könyvet nagyon szeretem, kérlek lécci küld el a linket, ha még megvan: continental@citromail.hu
Kössz!
10/10
NADAL14 2008 ápr. 10. - 08:47:34 10/10 Előzmény desde
nagyon meginditó film ,bevallom férfi létemre is megrikatott !!jo volt látni komoly szerepben is appelgatet!!nõknek csak sok zsebkendõvel a kézben ajánlom!!
desde 2008 ápr. 05. - 15:18:07 Előzmény sage
Szia, engem is érdekelne a film, lécci küldd el a linket, ha fent van még, köszi!
Összes hozzászólás