Sylvia

Bakancslistához adom
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol életrajzi dráma, 110 perc, 2003

Értékelés:

14 szavazatból
Szerinted?

Tehetséges, ám zaklatott lelkivilágú költő Sylvia Plath. Férje és költőtársa, Ted árnyékában Sylvia képtelen rátalálni a saját "hangjára", ráadásul férje hűtlensége tovább rombolja önbizalmát. A fiatalasszony depresszióssá, egyre bizonytalanabbá válik. Amikor útjaik végre elválnak, iszonyatos teher esik le Sylvia válláról. Képes lesz fölemelkedni a lélek sötét bugyraiból, megtalálni önmagát. Ekkor írja perzselően briliáns költeményeit, amelyek meghozzák számára a várva várt sikert.

Stáblista:

Szereplők

Sylvia Plath
Ted Hughes
Al Alvarez
Aurelia Plath
Thomas professzor
Elizabeth

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
Caline 2015 febr. 11. - 19:53:23
Megváltoztatom a véleményem: szerintem a fõhõsnõ jó volt!
2/10
trev 2013 márc. 31. - 21:08:00 2/10
Végigszenvedtem, és nekem nagyon nem jött át. 2/10
Caline 2013 febr. 16. - 17:39:49
Sajnos nem volt elég erõs az egész, valahogy szétesett. Paltrow túlbecsült színész,szerintem.
Kreszcencia 2009 nov. 24. - 05:21:46 Előzmény Sybilla
az Üvegbúra egy önéletrajzi ihletésû regény, ami az életének egy korábbi szakaszából táplálkozik, mint amirõl a film szól. A film meg egy életrajzi film, tehát nem arról van szó, hogy az "irodalmat nézzük" :), hanem arról, hogy a Sylvia és Ted kapcsolatáról szóló életrajzi filmet nézzük.
másrészt meg szerintem az utolsó fél óra alapján elég nehéz véleményezni. vagyis nem nehéz, csak lehet hogy nem túl reális.
de egyébként valószínûleg már úgyis mindegy, mivel ezt a hozzászólásod kábé 3 éve írtad. :)
Kreszcencia 2009 nov. 24. - 05:10:01
rém kíváncsi voltam erre a filmre már régóta, de elnézve a szereposztást nem fûztem hozzá nagy reményeket. ennek ellenére abszolut mértékben pozitívan csalódtam, komolyan mondom. nem tartom túl nagyra Gwyneth-et, erre a szerepre meg végképp nem tudtam õt elképzelni, mert van az a jelenség, amikor alapból kicsit buta színésznõk akarnak eljátszani mély, intellektuális szerepeket, és a végén csak valami erõltetett izé lesz belõle, a tekintetek meg a gesztusok üresek és nincs mögöttük tartalom, és én azt gondoltam, hogy Gwyneth is ezek közé tartozhat (elõítéletes állat-e vagyok?), de nem. kur.ajól megfogta a karaktert. daniel craig már kevésbé tetszett, de magához képest õ is egész jó volt.
néztem, hogy imdb-n nem kapott túl sok pontot, és ez épp amiatt van szerintem, hogy eléggé rétegfilm. aki nem ismeri Syliva Plath-t, legalábbis a filmben bemutatott sztori elõzményeit, az valószínûleg kevésbé tudja árnyalni a karaktereket meg azt a keveset ami kiderül a filmben az elõzményekrõl, emiatt pedig lehet hogy sok minden nem túl érthetõ.
nekem nagyon tetszett.
Newcastle United 2006 szept. 12. - 10:20:38
Vagy a Születésnapi leveleket. Egyébként a film is jó, hiteles.
Sybilla 2006 szept. 11. - 23:19:07 Előzmény jerne
Szerintem inkább olvasd el az Üvegbúrát. Nem mintha annyira jó lenne, bár annyira nem is rossz, mindenesetre többet ér, mint ez a film, bár én véletlenül - tétován a távírányítón matatva - láttam az uccsó fél órát a filmbõl. Mindenesetre az irodalmat nem nézni kell. Olvasni. Eztet még senki sem mondta Neked?
jerne 2006 febr. 06. - 17:38:47
...és nincs HBO2-õm. ...
jerne 2006 febr. 02. - 19:43:57
Próbáltam már, nem jártam sikerrel:( De köszi.
x-tro 2006 jan. 29. - 10:36:27
Hát legálisan talán egyedül az Odeon videotéka a lelõhely. <a target=blank href="http://www.odeon.hu" title="www.odeon.hu">www.odeon.hu</a>
jerne 2006 jan. 28. - 12:27:56
Nem tudom látta-e egyáltalán VALAKI rajtam kívül ezt a filmet, vagy tud-e BÁRKI is valami információt arról, hogy honnan lehetne a filmet legálisan megszerezni. A kölcsönzõkben nem találom. Pedig szerintem nagyon jó és értékes film, ahogy Plath mûvészete ezt meg is kívánja. Szeretnék segítséget kérni, ötletet, vagy bármit a filmrõl.