Szabad világ

Bakancslistához adom
It's a Free World...
16 éven aluliak számára nem ajánlott angol-olasz-német-spanyol filmdráma, 96 perc, 2007

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

A szabad szájú, vagány Angie-t elbocsátják az állásából, ám ő az a fajta lány, aki a jég hátán is megél. Barátnőjével, Rose-zal elhatározzák, hogy saját munkaközvetítő ügynökséget alapítanak, ahol senki nem parancsol nekik. Csakhogy nem szokványos vállalkozásba fognak: bevándorlókat segítenek hamis papírokhoz és munkához jutni. Az üzlet rövidesen jövedelmezően bizonyul, és a két lány hamarosan ráérez a siker ízére. Azonban egy olyan világban, ahol a kiszolgáltatott munkaerőt aprópénzzel fizetik ki, és a törvények azért vannak, hogy megszegjék őket, Angie és Rose hamarosan rádöbben, hogy a gyors meggazdagodásért talán túlságosan nagy árat kell fizetni?

Az Arany Pálma-díjas Ken Loach rendező filmjének főszerepében Kierston Wareing lehengerlően erőteljes alakítással mutatkozik be.

Stáblista:

Díjak és jelölések

  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2007
    Legjobb forgatókönyv: Paul Laverty
  • Velencei Nemzetközi Filmfesztivál

    2007
    Arany Oroszlán jelölés: Ken Loach

Hozzászólások

Szerinted?
7/10
sanderb 2013 jún. 06. - 17:25:48 7/10
Drámai korkeresztmetszet Nyugat-Európából, amit a demokratikus ágyba fektetett kapitalizmus szült. Meg a világ többi részének nyûgje - baja. Személy szerint sajnálom, hogy van ilyen téma a világban.
A film a maga eszközeit fegyelmezetten kordában tartva, már-már dokumentarista jelleggel viszi vászonra a történetet; nekem kicsit sótlan, de fogyasztható. 10/7
9/10
alex4427 2010 jan. 31. - 22:11:58 9/10
Nagy film, kisemberekrõl!