Film

Szabadesés

magyar-dél-koreai-francia játékfilm, 89 perc, 2014 16 éven aluliak számára nem ajánlott


Értékelés:

67 szavazatból
Szerinted?
A Szabadesés hét lakás történetét meséli el. Egymás alatti hét emeleten elhelyezkedő lakások nem hétköznapi történeteit. A bennünk fellelhető szorongások vizuális megjelenései ezek a történetek. Akár meg is történhetnének, talán meg is történnek - csak nem szeretünk róla beszélni. A film keretét adó zuhanás csupán ebbe a hét lakásba enged betekintést, de vannak még lakások - akár ebben a házban, akár más házakban, más városokban, más országokban is. És mindegyikben van egy-egy újabb történet. Furcsa történetek ezek, különös emberekről.

Bemutató dátuma: 2014. szeptember 25. (Forgalmazó: Vertigo Média Kft.)

Kövessen minket a Facebookon!

Stáblista:

Vélemény:


2016. szeptember 23. 00:56
Pálfi György a hülyeségeit a film vásznon éli, ki. Sok mindent bele lehet magyarázni de ha az ember nem vak, látja hogy szimpla perverzió kiélése a vásznon. Molnár Piroskát milyen filmekbe fogja még vajon belerángatni?

2016. szeptember 15. 18:15
A Taxidermiát anno moziban is megnéztem és nagyon tetszett, tehát érthető módon nagyon kíváncsi voltam Pálfi Györgynek erre a filmjére is. Nos, az eredmény igencsak csalódás lett. A film meg sem közelíti a Taxidermiát, semmilyen szempontból nem mérhető hozzá. A rendező, az operatőr és két fontos mellékszereplő (Molnár Piroska, Hegedűs D Géza) ugyanaz, és ez a film is több szegmensből áll, azonban míg a Taxidermia három generáción át követ egy családot, addig itt egy toronyház lakóinak életébe pillanthatunk be egymással össze nem függő szkeccsek formájában. A szkeccsek az elképesztően gyengétől az "annyira rossz, hogy már jó"-jellegűeken át az egész tűrhetőig terjednek, önmagában valószínűleg egyik se állná meg a helyét külön filmben, de még így is van köztük, amelyik rettentően unalmas és vontatott. A mélypont talán a sitcom-paródia, az kifejezetten kínos és erőltetett.
A szereplők közt vannak ismert színészek és általam eddig sosem látott, ismeretlen arcok, talán az utóbbiból van több.
Szerintem a forgatókönyvön kellett volna még agyalni, és sokkal szellemesebb sztorikat kitalálni (ahogy azt mondjuk Szajki Péter kétsze...

2016. szeptember 15. 00:08
Ez egy borzalom, pedig imádom az elvont művészfilmeket.

Összes hozzászólás