Szabadíts meg minket a gonosztól

Bakancslistához adom
Fri os fra det onde / Deliver Us from Evil
dán thriller, 100 perc, 2009

Értékelés:

7 szavazatból
Szerinted?

Lars és Johannes testvérek, de semmi közös bennük. Johannes menő ügyvéd szép feleséggel és két szép kisgyerekkel, Lars azonban alkoholista kamionsofőr, aki egy szép délután el is csap egy idős asszonyt - aki történetesen a helyi kiskirály felesége - a gyanút pedig egy félbolond bosnyák menekültre tereli. Az üldözött férfi pont Johannes házában talál menedéket, és megindul az ostrom. Szalmakutyák dán módra!

Stáblista:

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
kevinspéci 2017 aug. 11. - 21:20:06
Nos hát a vége felé kiderült számomra, hogy ez nem más, mint egy modernizált Szalmakutyák. Azért a Dustin Hoffman-filmet jobban szerettem...
9/10
Prana 2012 dec. 22. - 18:09:35 9/10
10/9. Aki klasszikus thrilleres borzongásra vágyik, annak csalódás lesz. Van benne néhol vér, de a film üzenete messze túlmutat ezen.
Néha vontatott, néha cinikus, néha életidegen, de mégis emberközeli és görcsöt hagy a gyomrodban. Nem, nem a "thrillerség" miatt, hanem mert tehetetlenséget és igazságtalanságot érzel végig és várod, hogy feloldódjon a dráma. Gyönyörû képek, kiváló operatõr és odaillõ (értsd sokszor kontrasztos) zene, vagy épp síri csend.
Csodálom a dánokat, hogy így szembe tudnak nézni a rasszizmussal/elõítéletekkel. Elhiszem, hogy tényleg meg akarnak szabadulni a gonosztól.
10/10
alex4427 2010 ápr. 10. - 22:57:47 10/10
Zseniális film!
Még egy vetítés lesz, aki teheti, nézze meg!
Már, ha fogékony a kemény, sõt, brutális társadalmi drámára! (Aki csak egy szimpla thrillert akar nézni, nyugodtan otthon maradhat!)
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu