Szabadság tér '56

Bakancslistához adom
magyar ismeretterjesztő műsor, 40 perc, 2016

Értékelés:

28 szavazatból
Szerinted?

A II. világháború után minden megváltozott Magyarországon. A felszabadulást a kommunista dúlás időszaka követte: államosítás, internálás, személyi kultusz, fizikai és lelki terror. Meghurcolt, meggyötört milliók, zsigerekig hatoló rettegés jellemezte az elvtársak országlását. De 1956 októberében fordult a kocka. 60 évvel ezelőtt a magyarok szembeszálltak az embertelen, hazug eszmével - a kommunista diktatúrával - és egy szabadabb világot álmodva még a halált is vállalták, csak hogy emberhez méltó jövőt hagyjanak az utánuk következő nemzedékekre. Vérrel írták nevüket a történelem lapjaira.

A Közmédia új sorozatában megdöbbentő archív felvételek, valamint neves színművészek által megidézett kordokumentumok segítségével, történész vendégeink és az akkori szemtanúk megszólaltatásával lépésről-lépésre tárjuk fel közös, huszadik századi történelmünk legfontosabb eseményeinek hátterét. Műsorsorozatunkban megmutatjuk, milyen út vezetett az I. világháború kitörésétől a Tanácsköztársaságon, Trianonon, majd a II. világháborún, s az azt követő kegyetlen Rákosi-diktatúrán át az 1956-os szabadságharc kirobbanásához, majd vérbefojtásához. A sorozat végén pedig azt is felelevenítjük majd, mi történt a kommunista megtorlás szörnyű időszakában. Mindeközben hétről-hétre megemlékezünk a szabadságharc hőseiről - akik nélkül ma nem ilyen világban élhetnénk - és természetesen nem felejtkezünk el a kommunista bűnösökről sem.

Régi adósságot törlesztünk mindezzel, hiszen a rendszerváltoztatás óta eltelt 26 esztendőben nem készült még ilyen terjedelmű, s a kommunista diktatúra borzalmait ilyen drámai erővel feldolgozó, múltfeltáró televízióműsor-sorozat.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
kabbemaar@postafiok.hu 2017 jan. 21. - 16:22:35
miért nem jelzik melyik epizódot adják?!

uzi9mm 2016 nov. 05. - 23:28:00
Arra kíváncsi lennék a Németh Miklós Féle \"velünk élõ történelem\" mûsort mikor mutatják be ahol rádiósok ismert emberek az ellenforradalomról (komcsi rendszerben)beszélnek meg a leg hülyébb embereket szólitották meg a akkori ellenforradalmárok között.
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu