Száguldás

Bakancslistához adom
Jízda
cseh romantikus vígjáték , 90 perc, 1994

Értékelés:

12 szavazatból
Szerinted?

Két fiatal barát elhatározza, hogy nyaralásuk alatt átutazzák szülőföldjüket, "Bohémiát", mint szabadságvágyó amerikai ideáljaik. Különös körülmények között ismerkednek össze egy menekülésben lévő, gyönyörű lánnyal. Érte még arra is képesek, hogy kiraboljanak egy bankot, sőt...

A játék, a könnyű kaland, a közép-európai road-movie lassan beletorkollik egy másik játékba, abba, amit férfiak és nők emberemlékezet óta játszanak egymással. A "Száguldás" egyszerű, szeretni való történet, amihez a festői cseh táj adja a hátteret. A film a még csupán harmincöt esztendős, de immár Oscar-díjas (Kolja) rendező harmadik filmje, amely több mint kettőszázezer nézőt vonzott a cseh mozikba, annak ellenére, hogy igen alacsony költségvetésből, mindössze egymillió koronából készült.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
8/10
Teknocc 2010 szept. 13. - 22:04:33 8/10
Száguldás = Szabadság
nagi 2010 márc. 26. - 23:29:37 Előzmény cibetmacska1
Valóban jó film, bár én ennyire nemr ragadtatom el magam :).
A vége pedig ütõs, egyáltalán nem ilyen befejezésre számítottam.
10/10
cibetmacska1 2008 nov. 10. - 19:49:43 10/10
Csatlakozom az elõttem szólókhoz, valóban óriási film!
Érdemes megnézni a fõszereplõ lány (Anna Geislerová)3 évvel ezelõtt készült filmjét is, döbbenetes alkotás! Amolyan "Száll a kakukk fészkére" csehszlovák módra!
A címe: "Rekviem egy leányért" (1991)
sickjuliet 2007 febr. 11. - 11:20:35
Nagyon jó film! És az, ahogy a lány kihúzza a slusszkulcsot, tényleg nem Amerika! Ez az "akár a halálba is, csak repülni elfelé" fatalizmus nagyon kelet-európai. Szépen, lassan lehangoló melankólia.
laczko02 2007 jan. 10. - 21:46:21
Igazán "könnyen emészthetõ", mégsem tartalmatlan... Kellemes kis film a fiatalokról... Nem amerikai, rózsaszínû Barbie-babákról és idétlen fickóikról, hanem egyszerû, hétköznapi srácokról "innen a szomszédból"... Hétköznapi, mégis jópofa kalandok, aprócska titkok, izgalmak, humoros és komoly jelenetek... És nekem fotelben ülve is az utazás élményét nyújtotta... :-) Köszönöm a DUNA TV-nek, vagy az M2-nek, hogy láthattam anno! ;-)
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu