Száguldó üstökös

Bakancslistához adom
Comet Impact
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott angol katasztrófa film, 98 perc, 2007

Értékelés:

16 szavazatból
Szerinted?

Egy üstökös csapódik be váratlanul Írország területére, ahol hatalmas károk keletkeznek, miközben kitör a pánik, és emberek tömegei kénytelenek elhagyni az otthonukat. Ám eközben kiderül, hogy az Egyesült Államokat még nagyobb természeti katasztrófa fenyegeti, ugyanis szintén egy üstökös közeledik az ország felé, amelynek hatására akár 900 millió embert is evakuálnia kell a kormánynak.

Stáblista:

Szereplők

Hozzászólások

Szerinted?
MaxwellRobinson 2014 aug. 16. - 22:28:13
"...akár 900 millió embert is evakuálnia kell a kormánynak..."

Mindeközben az USA lakossága ~314 millió, de a teljes Észak-Amerika is csak ~470 millió lakossal bír...
Tibag05 2014 aug. 16. - 13:01:17 Előzmény -greghouse-
" igyekeznek szerencsétlen filmesek."
MI hiába is igyekeznénk! hasonlót sem!!
7/10
-greghouse- 2013 aug. 12. - 23:43:41 7/10
Csak még valami. Persze, ez BRIT film, és ráadásul TV film, nem mozi. Tehát nyilván nem a látvány és a kaland volt a fõ cél. Ezért lehetett (az említett amerikaiakhoz képest) szokatlanul realisztikus, tudományos szempontból. (Az ûrbeli képeket kivéve az üstökösrõl, amelynek a csóvája mindig olyan, mintha már légtérben járna, holott valójában csakis mögötte van, a napszél miatt...de ez legyen a legnagyobb gond, az Armageddonban meg a Deep Impactban sokkal nagyobb baromságok vannak.)
...A történeti, társadalmi rész azért nagyot benyal az amcsiknak, hogy mekkora nagy nép, egy Übervolk, aki feláldozza saját magát a világ megmentéséért... hát persze.
...Tisztességes munka ez, ezektõl eltekintve, minden Bruce Willis és Will Smith hõsködés nélkül. (Szeretem ezt a két színészt, nem velük van bajom a katasztrófafilmekben.)
7/10
-greghouse- 2013 aug. 12. - 23:37:19 7/10
A magam részérõl ünnepélyesen visszaszívom amit alább írtam. (A 900 millió elírás valaki elírta, a filmben is 90-100 milliót emlegetnek).
...Kicsit kellemesen csalódtam, talán mert nem vagyok nagy zabálója a katasztrófafilmeknek.
Gondolatban összehasonlítva a három "nagy" hollywoodi filmmel (Armageddon, Függetlenség napja, Deep impact), még mindig EBBEN a filmben van messze a legkevesebb csillagászati, természettudományos baromság. Talán a katasztrófafilm imádóknak ezért csalódás, nem a nagy pánikot, tömeghisztériát mutatja, nem is egy kipécézett "átlagos" családot, hanem a döntési központot, és csak a legvége a katasztrófa.
...Az, hogy milyen politikai, társadalmi folyamatok vannak, elég vérszegény, de az a többiben sem valami frenetikus. (Mondjuk azt azért nehezen viseltem, hogy nem hogy az Ensz vagy a BT vagy bármelyik más ország részt vett volna a világ sorsáról való döntésben, hanem csak bólogattak, de még az amerikai válságstáb is egy tábornokból állt, aki a szó szoros értelmében az egész bolygóról egy személyben dönt..)
...De mint mondtam, a katasztrófafilmek ezen része mindig rossz. Viszont meglepõen tisztességes természettudományos, csillagászati háttere volt, nem vártam. Talán a kat. filmek hívõi nem kapták meg a hollywoodi látványt, az egyszemélyes világmegmentõ hõsöket, feltételezem Amerikában nem lett egy nagy sikerfilm.
...De minden tiszteletem azért mert a végsõkig próbáltak ragaszkodni a természettudományos feltételekhez (mindenbe bele lehet persze kötni), még a látvány, a kaland stb. rovására is.
..Nekem ez a ragaszkodás tetszett, ott egye meg a fene a részeges világmegváltó magányos hõsöket.
7/10
-greghouse- 2013 aug. 12. - 22:16:49 7/10
Így az elsõ harmadát látva, kimondottan orbitális baromság kevés van, bár nagyon fura üstökös amit az utolsó pillanatban vesznek észre... igyekeznek szerencsétlen filmesek. (Azt nem tudom, hogy az ilyen távoli objektumokat miért optikai távcsõ és nem rádiótávcsövek figyelik, meg azt sem, mióta nem tudnak egy 200 méteres "üstökösdarabot" észrevenni...) Na mindegy nem kötekedek. Szerintem izzadva igyekeztek fenntartani a tudományosság látszatát és a hollywoodi katasztrófa forgatókönyveket egyszerre.... még nem láttam végig, de kétségtelen tény, hogy eddig az Armageddon volt a legnagyobb baromság (hogy Mikit idézzem), ahol a Földet nyilván alkoholista olajfúrók tudják csak megmenteni, vagy a másik baromság, a Függetlenség Napja, ahol viszont természetesen az amerikai elnök maga (és a szokásos alkoholista akárki) menti meg a földet. A kínaiak, oroszok, japánok, gondolom olyan fejletlenek e téren, hogy malmoznak az ujjukkal. De lássuk, ez "felér-e" a jelzett "magaslatokra".
szilvácska001 2013 aug. 12. - 21:14:59
Én szeretem a katasztrófa-filmeket! Én ezt nézem annak ellenére is, hogy mekkora értékelést kapott!!!
Még az sem tántorít vissza, hogy milyen késõn lesz vége... :)
ceia 2013 aug. 12. - 21:06:45
A leírás, na meg a két fotó alapján nem túl erõs a csábítás arra, hogy megnézzem ezt a filmet :)
VAZ-2108 2013 aug. 12. - 20:32:29
Egyesült Államokat még nagyobb természeti katasztrófa fenyegeti,akár 900 millió embert is evakuálnia kell a kormánynak.
Nincs is annyi az USA lélekszáma :D, na az angoloknak is kell még egy kis földrajz óra. Na persze miért érdekelné õket a gyarmatok :D
ma.il 2013 aug. 12. - 20:08:30
kisüsti :DDDD
jóvan, ma megérte felnézni a portra /pedig ezt a tévémûsor önmagában nem indokolná. najó, a bbc-n lesz silent witness.../
7/10
-greghouse- 2013 aug. 12. - 18:04:19 7/10
Ez jó...
Nekem már az ismertetõ kiindulópontja is tetszett.. "egy üstökös csapódik be VÁRATLANUL (kiemelés tõlem, gh) Írországba".... egy üstökös. Váratlanul. Az üstökösök pályáit évekre elõre lehet tudni, ugyanis a Naprendszer olyan részei, mint bármelyik bolygó. Ez olyan, mint hogy váratlanul megjelent a Vénusz az égbolton. Még ha le is térne a pályájáról (nem tudom miért tenné), akkor évekre elõre lehetne tudni. Aszteroida lehet, de az sem "váratlanul". Meteorok szintén rajokban, és kiszámíthatóan járnak (ma éjjel jön a leghíresebb raj), és ha onnét le is szakad egy pici darab (így lesz belõle meteorit), az nem pusztít el egy fél földrészt.
Summa summárum, ami nagy, az ma már nagyon elõre kiszámítható, ami kicsi, az nem csinál katasztrófafilm alapanyagot. Most már kíváncsi vagyok a filmre,csak ezért, hogy milyen "tudományos" magyarázat lesz ekkora becsapódásra, addig nem írok többet... (és nem csillagozok).
koermy 2013 aug. 12. - 12:37:38
Tökéletes!
Bornbela 2013 aug. 12. - 12:06:22
Miki, itt a porton Te vagy a legnagyobb! :)))) Totális respect, rég röhögtem ilyen jót!
olahmiki1959 2013 aug. 12. - 08:49:32
Beindult kissé a fantáziám, különösen azután, hogy az ismertetõben az USA-ból 900 millió embert kellene evakuálni... Már jól indul a dolog, mi lesz még ezután?...

Ahhoz, hogy az amcsik evakuáljanak 900 millió embert, be kell hívniuk az ott lakó kb. 300 millió mellé még vagy 600 milliót. Aztán látványosan, - mert az amerikai kormány mindig a helyzet magaslatán áll - (ezért van minden titkos támaszpont 40 emelettel a föld alá süllyesztve) - összehívnak egy bizottságot, Amerika legnagyobb tudósaiból és vezetõ politikusaiból, akik a felmerülõ katasztrófahelyzettel természetesen nem tudnak mit kezdeni, csak néznek bambán maguk elé.
Aztán kitalálják, hogy a Földet csak akkor lehet megmenteni, ha lecsúszott alkoholistákból, mostanában szabadult börtöntöltelékekbõl, nagypofájú kemény fiúkból és nyálfolyós idiótákból állítanak össze egy társaságot, akik megoldják azt a világméretû problémát, amit a Nobel -díjas tudósok sem tudnak megoldani.
A pánikba esett nép eközben felpakolja a furgonok tetejére a legszükségesebb eszközöket, kaja, pokróc, mikrohullámú sütõ, gyereknek nintendo, asszonynak váltás bugyi, apjukomnak horgászfelszerelés, kutya a hátsó ülésre, az anyóst meg "véletlenül" ottfelejtjük az idahoi elmeszociális otthonban, majd csak ellesz valahogy...
Aztán el is jutnak az elsõ feljáróig az autópályán, ahol többszáz kilométeres dugó jelzi, hogy másnak is eszébe jutott ez a zseniális ötlet, mármint, hogy autóval kell elmenekülni a Földet fenyegetõ katasztrófa elõl.
Mindenféle viszontagságok, félreértések, egymásnak felhánytorgatott, régi családi sérelmek, megoldatlan munkahelyi problémák, a különbözõ tudóscsoportok közötti rivalizálás bemutatása után, a nézõk megkönnyebbülésére közben kiderül, hogy felesleges volt a pánik, mert az üstökös olyan kisméretû, hogy semmiféle fenyegetést nem jelent a Föld számára, a fõszereplõk a film végén, egy nagy összejövetel keretében, kezükben pezsgõspohárral, el is nevezik ezt az üstököst - viccesen - "Kisüstinek".
The End

De azért megnézem a filmet, szeretek jókat röhögni, még ha a film készítõinek nem is pontosan ez a szándéka...
offtopic
jeffero 2011 márc. 01. - 03:32:57
Asszem a sors elintézte ezt a filmet, talán mégsem nekem való volt, mert fáradt voltam nézni, erre beprogramoztam felvételre, és pont most csinálnak karbantartást a Digi mûholdas tévén, most néztem bele a felvételbe, sajnos bebuktam, a 11. perc után elment az adás.
epichun 2011 márc. 01. - 03:32:54
Szerintem annyira nem volt rossz film.

Leginkább az tetszett benne, hogy végül is nem az a tipikus "felküldünk-5-amerikai-szuperhõst-aki-megmenti-az-egész-világot" vagy "felküldünk-10-atomrakétát-és-megmenekült-a-föld" klisére épül.

Bár komolyan nem értek itt dolgokat az ilyen jellegû filmeknél:
- Miért minden aszteroida/üstökös Amerikára esik?
- Mit csinál ilyenkor a többi ország? Várja, hogy Amerika majd megoldja a helyzetet, aztán ha nem sikerül, akkor lefekszünk meghalni?

Oké, hogy megosztunk egymás közt adatokat, de azon kívül semmi? Több ezer briliáns elme inkább TV-zik otthon?

Bocs a költõi kérdésekért, ez inkább ilyen utóhatás az ilyen filmeknél...
aggodalmas 2011 márc. 01. - 01:55:16
Azért lehet, hogy minden nekünk sem... XD

...habár ez az ál-dokumentarista
narrációra épülõ jelleg egész
kellemes kezdetnek ígérkezik...

...a sablonos "DZS-kategóriás"
katasztrófafilm nyitány után! ;-)
jeffero 2011 márc. 01. - 01:47:26
Micsoda egybeesés! A filmmel egyidõben a Movies24-en megy a Titkos küldetésben sorozat Jellemgyilkosok c. része, amelyben szintén szerepel Kirsty Mitchell.
jeffero 2011 márc. 01. - 01:42:01
Na, tunguzkai robbanás téma... X-Akták rajongóknak lehet, hogy tetszeni fog...
jeffero 2011 márc. 01. - 01:25:05
Kirsty Mitchell miatt talán érdemes lehet belenézni. Tetszett az alakítása a Majdnem a mennyben (Almost Heaven) c. filmben, amely e héten újra mûsorra kerül a Movies24 csatornán.

Ha jól látom, a 2. képen õ van rajta.
kersi 76 2011 febr. 28. - 21:03:30
Na megint egy becsapódós,rinyálós fostalicska,ha nem mennék reggel munkába akkor se nézném meg,fõleg nem éjjel kettõkor.
Összes hozzászólás