Szamurájok fejedelme

Bakancslistához adom
Kabuto
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott amerikai-japán-angol kalandfilm, 107 perc, 1991

Értékelés:

8 szavazatból
Szerinted?

A 17. században Japán két részre szakad. A keleti sereget Tokugawa Ieyasu hadúr vezeti, és hadban állnak a Toyotomi-klánnal, valamint a nyugati sereggel. Bár megnyert nemrég egy csatát, rosszul áll a szénája a keleti haderőnek. Toyotomi seregének modern fegyverek kellenek, ami megfordíthatja a háború kimenetelét. Tokugawa Ieyasu elküldi legmegbecsültebb szamuráját, Mayedát és a fiát, Yourimunét Spanyolországba, hogy vegyenek ötezer muskétát. De a veszélyes úton sokan esküdnek össze ellenük. Mikor végre Spanyolországba érnek, ott semmi sem úgy alakul, ahogy várták.

Stáblista:

Szereplők

Daigoro Mayeda
Don Pedro
Yorimune
Fülöp király
Vasco atya

Alkotók

Hozzászólások

Szerinted?
6/10
doktormacko1 2014 febr. 28. - 23:41:36 6/10
6 / 10 In the 17th century Japan is divided between two forces. The eastern army lead by the Warlord Tokugawa Ieyasu and the western army which fights for Toyotomi's clan. Despite wining a recent battle, things look grim for the eastern army. Toyotomi's army has a supply of modern firearms, a weapon which might turn the tides of war. Tokugawa Ieyasu send his trusted samurai Mayeda and his son Yourimune to Spain. There they are to purchase 5000 muskets. But it's a dangerous journey and there are many who plot against them. And when they finally arrive in Spain, nothing goes the way they expected.
Ghanima 2011 nov. 14. - 23:52:54
Csak ez a vég... ez maga a rettentõség... visongok a röhögéstõl...
Ghanima 2011 nov. 14. - 22:58:54
Ami jó és szép: a jelmezek, a díszletek megfelelõen korhûek (de legalábbis annak látszanak), a japán helyszíneket is jól választották ki.
A történet narrációja viszont kb.a 60-70-es évek elejének európai kalandfilmjeit idézi, olyan mint egy Jean Marais film, pl. A púpos, 1959-bõl. Nem tudom, milyen filmalapanyaggal dolgoztak, de a látható színvilág is azokat az éveket hozza.
91-ben ilyenre csinálni valamit... És nem a minden résbõl folyjék a vér típusú megoldásokat hiányolom, amit oly sok "verekedõs" japán moziban látni.
Mintha a Sógun, a filmsorozat sikerét akarták volna valahogy kihasználni, megismételni: ugyanaz a korszak, csak épp itt nem Japánban csodálkozik rá mindenre és próbál életben maradni egy európai, hanem japánok menni Spanyolország... :-)
Ghanima 2011 nov. 14. - 22:17:39
A zenéje a Japánban játszódó (eddig látott) részekben nagyon nem illik a helyszínhez, túl európaias. A szinkron nagyon gyengus, vajon mikor készülhetett?

Még mindig nagy hiányossága a porthunak, hogy nem közöl adatokat a szinkronnal kapcsolatban.
Ghanima 2011 nov. 14. - 22:12:16
Nahát... a szereplõkbõl ítélve még akár jó is lehet... hát, lássuk!