Szárazon

Bakancslistához adom
Smashed
amerikai vígjáték, 85 perc, 2011

Értékelés:

38 szavazatból
Szerinted?

Kate (Mary Elizabeth Winstead - Die Hard - Drágább, mint az életed) és Charlie (Aaron Paul - Az utolsó ház balra, Totál szívás tévésorozat) fiatal házasok, akiket a zene szeretete, a nevetés és a piálás köt össze. Főleg a piálás... Nekik a sok sem elég, és még annál is többet bírnak, de a lány végül megelégeli a részeg életet. Megpróbál kijózanodni. Ám a józanságot nehezebb elviselni, mint azt Kate gondolta volna, és hirtelen egy csomó új problémával kell szembenéznie. Borzasztó a kapcsolata az anyjával, visszaüt a sok hazugság, amivel a főnökét etette...és talán a házassága sem olyan, amilyennek eddig hitte. A józanság a szerelmük legnagyobb próbája.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
5/10
gimbiikeeh 2017 márc. 21. - 16:58:40 5/10
Nem értem, miért írják hogy ez vígjáték. Ez egy nagyon komoly dráma. A történet egész jó lenne, de a megvalósítás sajnos nem lett az igazi, néhol kicsit lapos volt és unalmas. Bár Mary Elizabeth Winstead remekül játszott, nagyon sokat dobott a filmen.

5/10
LanyUs 2014 márc. 09. - 10:35:43 Előzmény Slano
Láthattál már jó filmet a témában ( bár ezt még nem láttam ): http://www.port.hu/las_vegas,_vegallomas_leaving_las_vegas/pls/w/films.film_page?i_film_id=1453
4/10
Slano 2014 febr. 03. - 19:55:27 4/10
Ez nem vígjáték. Bár annak is fel lehet fogni, ha onnan nézem, hogy a forgatókönyvíró nem látott alkoholistát még messzirõl sem, illetve el tudom képzelni, hogy talán az alkohollal semmilyen szinten nem került még kapcsolatba. Propagandafilm az önsegítõ csoportoknak és ez a legnagyobb pozitívum, amit el tudok mondani a filmrõl. Nagyon kemény lenne, ha látnék egy igazi filmet arról, hogy hogyan néz ki az alkoholizmus valójában, de úgy tûnik, hogy az ilyen szemlélõdés csak azoknak a kiváltsága, akik a saját környezetükben kénytelenek végignézni az alkohol pusztítását. A leszokás rész is szar volt, hiába mentegetik páran SPOILER igazából ott talán túl negatív képet festett, nincs állása, nincsenek barátai, nincs férje, de köszöni szépen, nem, így nem mûködne a leszokás, kell, hogy valamit adjon is az alkohol mellõzése, különben nem szoksz le, persze elõször kemény rohadtul, de utána kapsz cserébe valamit, ami miatt ragaszkodsz ahhoz, hogy ne nyúlj hozzá többet SPOILER VÉGE Összességében nagyon rossz filmnek tartom, pontosan olyan kliséket tartalmaz, amit a hozzá nem értõ ismerõseim szoktak puffogtatni az alkoholról, alkoholizmusról. Mindezek ellenére totál szórakoztatónak találtam a mellényúlásokat.
ad mala 2013 dec. 28. - 15:56:25
Nem mutatja be elég plasztikusan, naturálisan hogy valójában micsoda kínokat él át az aki le akar szokni. És hogy milyen rohadt hosszú folyamat. Itt úgy tûnik mintha az ember egy kemény csatával megúszná a dolgokat, nem, ez egy többéves háború, és utána egész életében arra kell gondolnia, hogy bármikor ráléphet egy ottmaradt aknára...
De amúgy, nem rossz film.
frenkdrebin 2013 nov. 25. - 22:46:49
Jómagam ez egy jó film "táborát erdõsítem! Érdemes megnézni igenis jó oldalról közelíti meg az alkoholizmust! A lány életében megszokott volt a piálás, ezt tette az anyja és a párja
és a haveri társaság is, és így elviselhetõ volt az egyébként szürke élete, amely aztán akkor fájt neki mikor leszokott! Fõleg ez az üzenete tetszett a filmnek, hogy a leszokás utáni állapot sem happy. És az is tetszett hogy nem giccses a vége pedig ettõl mivel amerikai a film egy kicsit tartottam! A lány tényleg jól játszik benne! Szóval hajrá nézzétek csak meg, tényleg nem elnyújtott!
8/10
NADALFAN 2013 okt. 21. - 18:34:58 8/10 Előzmény Cleo.
persze inkább dráma -de sok komikus jelenettel. a film szerintem nagyon korrekt és reális.
SPOILERES--
ami nem tetszett de sajnos az életben is így mûködik, hogy aki kiszeretne törni az alkoholizmusból és jó útra tér , mindent a másikra akar kenni. persze azután hogy bekerült abba a körbe teljesen csak magára gondol, és a másik le van tojva. talán együtt is ment volna a leszokás mert a férje szerette az kiderült, de nem adott neki 2. esélyt.-----
VÉGE-----
Cleo. 2013 okt. 10. - 20:54:42 Előzmény Fountain
Akinek ez vígjáték, annak bizony elmentek otthonról...
8/10
Fountain 2013 szept. 26. - 10:06:54 8/10
Tegnap láttam, és még sírtam is rajta. Talán mert a családunkban volt hasonló eset. Nagyon átéreztem, hogy a lánynak mennyire nehéz bevallania az igazgatónõnek a függõségét. Az is tetszik, hogy nem szövõdött újabb szerelem közte és a kollégája között, nem játszották el, hogy "mindent legyõz a szerelem". Van is egy mondat a filmben (az együttélésrõl) "A szerelem a könnyebbik része a dolognak".
Azonban jobb lett volna többet megtudni az átalakulás folyamatáról. A segítõkrõl, az ülésekrõl. Azt a fontos egy évet csak átugrotta a film. Ezzel együtt megrendítõ élmény volt.
8/10
King Diamond 2013 máj. 08. - 19:34:02 8/10
Nem értem egyet a korábban hozzászólókkal, ez egy igenis jó film. Nekem tetszett. Érdekes, többen is írják, hogy jóval jobb filmek is vannak ebben a témában, de példát/kat nem említenek rá. Kíváncsi lennék egy-kettõre. Hasonló témában talán a Rossz tanárt tudnám említeni a nem túl régi filmek közül, de az inkább vígjáték, mint dráma. Ez pedig inkább dráma, hiába van vígjátéknak írva. És annak elég jó. A színészek, különösen Mary Elisabeth Winstead remekül teljesítenek. De lényegében ebben a filmben csak rajta van a hangsúly. Említésre méltó, hogy elvállalta ezt a szerepet az eddig leginkább cicababaként filmekben látott Mary. Le a kalappal elõtte, hogy milyen jól hozta a lepukkant alkoholistát. És még itt is vonzó tudott maradni, egyébként pedig nagyon rendben van a csaj. A magyar szinkron is jó volt. Én mindenképp tudom ajánlani, egyszer megéri megnézni, akit persze nem untat egy dráma.
8/10
Pedigré.Pál 2013 márc. 30. - 18:47:21
Kicsit olyan, mintha nem lenne a vége a filmnek... Ha a témából nem lehetne többet kihozni, akkor egész jó kis film is lehetne... de mivel ez a téma pont az (és olyan komplex is), amibõl hosszú és súlyos drámákat lehet kihozni, ennél sokkal jobban, így a film (Smashed) elvegyül az egyszer nézhetõs, pár nap után felejtõs filmek közé... a színész játékkal szerintem nincs baj. 6/10
6/10
sanderb 2013 márc. 19. - 20:20:11 6/10
Tökéletesen rosszul összerakott film, ami jó indulás után folyamatosan veszít a színvonalból, a végére ki is lapul. Teljesen rosszul megrajzolt íve(?) van, tehát hibás a koncepció, és ezt nem jelezte senki. Pedig benne volt a lehetõség, stb. 10/6 - jóindulattal!
6/10
Alexejevic 2013 márc. 13. - 00:00:36 6/10
Nálam 6 pontot ér a film.
Egy nagyon komoly problémát mutat be a film egy hétköznapi párral. Mary játéka nagyon tetszett. Szeretem, mint színésznõt. Szerencse, hogy a filmet nem nyújtották 85 perc fölé, mert ez ma nagy divat. A történet fajsúlyában elég nehéz, viszont a története nulla. Nem is romantikus film, nincs is valami nagy tanulsága. Zene abszolút nulla...Szóval egy közepes film.
1/10
Norikaa007 2013 márc. 11. - 16:50:15 1/10
Undorító ez a film!
Semmi tanulság nincs benne.. Csúnyán beszélnek benne, értelmetlen az egész. 1 forintot nem ér.
8/10
Laseo 2013 márc. 05. - 22:27:11 8/10
Annak ellenére, hogy "egyszerû" film volt, ami a történetét tekintve egyáltalán nem az, nagyon is sokat mondó. Nekem tetszett, végig lekötött 10/8
Lex86 2013 márc. 05. - 18:55:45
A történet egy fiatal házaspárról szól, akiknek kapcsolatában jelentõs szerepet játszik az alkohol. A baj akkor kezdõdik, amikor a feleség elhatározza, leszokik az ivásról, ugyanis így már az ital nem lehet kettejük kapcsolatának az alapja.
mrsimcoe27 2012 nov. 24. - 10:07:16
Valaki tud bármit ennek a filmnek a magyar megjelenéséröl?