Szárnyas fejvadász 2049

Bakancslistához adom
Blade Runner 2049
16 éven aluliak számára nem ajánlott amerikai-kanadai-angol film, 164 perc, 2017

Értékelés:

402 szavazatból
Szerinted?

Harminc évvel Deckard (Harrison Ford) eltűnése után K (Ryan Gosling), a Los Angeles-i rendőrség rendőrtisztje egy olyan rég eltemetett titkot tár fel, amely fenekestül fordíthatja fel a világ aktuális társadalmi berendezkedését. Bár 2049-ben az emberiség korszerűbb replikánsokkal dolgoztat, a korábbi, hosszú élettartalmú androidokkal továbbra is rengeteg a baj. K rájön, hogy a replikánsokat felügyelő szárnyas fejvadászoknak fontos szerepük van ebben a titokban, és az emberiség jövője múlik azon, hogy Rick Deckardot (Harrison Ford) megtalálja.
Bemutató dátuma: 2017. október 5. Forgalmazó: InterCom

Stáblista:

Játszási időpontok

Hozzászólások

Szerinted?
offtopic
bazár máj. 24. 01:09:55 Előzmény kékRS
Nem mindenki, csak az, aki azt hiszi mindenki hülye, akinek nem egyezik a véleménye az övével.
8/10
gyereamozibabe máj. 24. 00:22:44 8/10 Előzmény buncow
Angolban ennyi a szöveg: "He is nyugdíjas. Retired." (ez is nyugdíjast jelent)
Magyarul viszont ez hangzik el: "Ő már sájiidugun. Nincs köztünk" . Ez így sokkal így misztikusabb.
8/10
gyereamozibabe máj. 23. 23:45:29 8/10 Előzmény buncow
A szinkronnal nincs bajom. A hologramlány magyarhangja példul sokkal szexibb. Csak kár azért a koncepcióért, hogy most az eredetileg magyar nyelvű részeket halandzsanyelve fordították. Az első részben ilyenkor megkaptuk a színészek eredeti hangját, ahogy küszködtek a magyar nyelvvel. És volt egy kis büszkeség, hogy az egész világ ezt hallja. Most is meghagytam volna, de úgy hogy a vénasszony szerepét is külföldi cigányasszonynak adtam volna (ez mondjuk a rendező sara), így nálunk is lehetett volna érezni, hogy ez más akcentus, de mégis magyar szavak. Más: amikor "K" (joe) beszél az öregotthonban Deckard kollégájával (aki az első részben magyarul beszél), ott is elhangzik (az angolban) egy magyar szó ("nyugdijas"). Az angol feliratban is ezt a magyar szót látni. Szegény angolok a Redditen érdeklődtek, hogy mi az a "nyugdijas" :-) Mi magyarok viszont azt a szót kaptuk, hogy "sajidgun". Amire semmilyen találatot nem látok a google-ban. Egyébként jó szó. Misztikus. Keleti. Örülnék ha kiderülne hogy nem csak halandzsa, hanem mondjuk "visszavonult vadászt" jelent.
9/10
buncow máj. 15. 20:19:34 9/10 Előzmény gyereamozibabe
Én, Én! Én tudom! Mert krvára elfelejtettünk szinkronizálni...vagy csak ugyanaz történt a szinkronnal mint minden mással: futószalagon gyártják, nem a minőség a lényeg, hanem, hogy beülj a filmre és fogyaszd, ha feliratos nem fogyasztod, de egy szr szinkronnal máris jobban csúszik.
8/10
gyereamozibabe febr. 17. 22:03:17 8/10
Tudja valaki, hogy miért kellett szinkronizálni a lépcsőházban üvöltöző banyát, amikor az eredeti (angol) hangsávban is magyarul káromkodik? (és sokkal jobb szöveget mond)
1/10
Neaddfel jan. 28. 03:44:33 1/10
A Dűnét végig néztem vagy inkább kínlódtam. Az egyetlen meglepő volt benne, hogy ebben a PC. világban egy csontkollekció fehér kölök legyőz egy hozzá képest izomkolosszus BLM-est. Ezt másfél óráig bírtam.
2/10
offtopic
Tiberio jan. 18. 19:53:01 2/10 Előzmény szamóca67
DDDD :)))) Mindenkinek saját netet!
1/10
szamóca67 jan. 18. 11:40:58 1/10 Előzmény gyereamozibabe
Rajta! Ne okoskodjál akkor ahogy te mondád, hanem helyezd új fasisztoid alapokra az intenetet.
8/10
gyereamozibabe jan. 18. 00:43:33 8/10 Előzmény szamóca67
rabszolgákra, árufeltöltőkre, portásokra szükség van. A véleményükre, az okoskodásikra, az agyalágyult konteóikra nincs. És nemtom miért hasonlítod a "lehalkítást" lelövéshez. (persze sokat elmond a végeltes agyműködésedről, hogy dobálózol az 1 pontokkal) Ezek az észlények korábban sem jutottak nyilvánossághoz, tehát csak visszatérnénk a gyökerekhez. Az internet 96-tól 2006-ig volt üdítő... amíg nem fért hozzá bármelyik bugris.
1/10
szamóca67 jan. 17. 22:39:25 1/10 Előzmény gyereamozibabe
Ilyen mentalitással menj ki az utcára és rakj sárga csillagot arra aki nem tetszik, vagy egy fegyverrel, egyszerűen lődd le a francba..
8/10
gyereamozibabe jan. 17. 12:27:53 8/10 Előzmény szamóca67
"Remélem azért nem indítasz aláírásgyűjtést, hogy csak az pontozhasson az oldalon..." PEDIG időszerű lenne bevetni, hogy mindenki a saját értelmi szintjén lévők átlagpontjait láthassa a különböző internetes oldalakon (nem csak film.. bármi), mert az interneten kb tíz éve többségbe kerültek a fel-lepontozó trollok. Tehát jó lenne ha be tudnám állítani, hogy aki nagyszámban doblálja az 1 csillagot, (vagy a 10-et, bár itt nagyobbra venném az engedékenységet, mert legalább nem fikáz), azokat ÉN NEM AKAROM LÁTNI! Nem vagyok kíváncsi az ilyen primitív emberek büfögéseire. Szóval lenne kétfajta pont, és a fórumok hozzászólásai között is kétfajta nézet ("minden".. és "saját preferencia".. ahová besorol minket az algoritmus.. egyébként a face már elmozdult ezirányba a hozzászólások csoportosításánál... "érdekesek", "összes") Már rég differenciálni kellett volna az internetet, mert korábban nem szólalhatatott meg bármelyik sültbolond, mert nem kapott hozzá felületet, de most teret adtak nekik, és minél hülyébb valaki, annál inkább dőlnek belőle a gondolatok. És ez egyre türelmetelenbbé teszi az embert. Egész nap kerülgetem a trollokat. Minden pontozást, minden fórumot tönkretesznek.
10/10
DUNAWÖLD jan. 09. 21:35:20 10/10
Engem màr a hologramtündér kiakasztott.
Ezt utàna csak fokozta a forgatókönyv.
8/10
gyereamozibabe jan. 07. 10:34:39 8/10
Aki fel akarja készíteni a lelkét a filmre (vagy csak tesztelni, hogy bejön-e majd neki) az előbb hallgassa meg a filmzenét: youtube: "MIXED: Blade Runner 2049 Original Motion Picture Soundtrack". Ha bejön, akkor ez a te filmed lesz. Dűnénél ezt szoktam ajánlgatni: youtube: Dune Ambient Music | Hans Zimmer
8/10
gyereamozibabe jan. 01. 11:14:32 8/10
Újranéztem, és felpontozom! 3-4 éve (még moziban) nagyon lassúnak éreztem. Közben végiszenvedtem a 82-es eredetit is. Láttam már gyerekként, és anno is gagyinak tűnt. És most megemelem a kalapom Villeneuve előtt. (akárcsak a Dűne esetében). Jól hozza az első film hangulatát, de sokkal profibb a kivitelezés, és másodszorra nézve azt vettem észre, hogy szeretem ezt a világot. Első nézésre 6 pont. Másodikra 8/10. A stáblista full magyar, és a végén megemlékeznek Egyed Gáborról, akire ráomlott az egyik díszlet. (volt sok cikk a balesetről)
9/10
nick név 2021 nov. 28. - 14:42:10 9/10
Nagyon sokáig halogattam a film megtekintését, mert az első rész, a mára már kultfilmmé vált darab egyáltalán nem tetszett. Viszont, ha eltekintünk az androidok lélek-nem lélek mibenlétének kérdésétől (ami a filmből ki is ragadna és messzire is vezetne) a 2049 számomra fényévekkel jobb lett, nagyon jó (egy alkalommal pedig elképesztő) pillanatok vannak benne, bár a történet nem veri le a csillárt a plafonról, de a világ amiben helyet kap mégis élő, az egész film működik, úgy, ahogy van. Tény, hogy vannak hibái, visszautalva a lélek mibenlétére, illetve a filmben jelenlévő egyéb történésekre, adottságokra, hiányosságokra, de ezek még így sem tudtak kizökkenteni.
Nem vagyok egy Denis Villeneuve-rajongó, a 2015-ös Sicario-n kívül nem sok filmjével kapcsolatban éreztem azt, hogy ez igen, ez remekül meg lett csinálva, ahogy kell, de ez a darabja is ilyen volt. Nyilván nem láttam az összes filmjét és a Dűne után nem is égek a vágytól, hogy megnézzem az összeset (a Fogságban után sem égtem, bár akörül legalább nem volt aránytalanul felgerjesztve a figyelem), de a 2049-cel mint alkotó ismét nőtt a szememben.
És igen, Ryan Gosling egy karakterszínész, a bús-komor, szűkszavú, olykor jóravaló, olykor dühös, de mindenképpen hatékony karaktereket kiválóan alakítja, viszont a karakterszínészi mivolta mellett azt meg kell adni, hogy ez a vonulat legalább sokkal választékosabb, adott esetben mélyebb tud lenni, mintha csak egy akciófilm-karakterszínész volna.
Roberto DiCapribogyó 2021 júl. 19. - 15:51:30 Előzmény Ati2323
Pontosan. Számomra egyedül Vangelis zenéje az, ami nagyon hiányzik a folytatásból, egyébként abszolút méltó lett az elődhöz.
offtopic
Roberto DiCapribogyó 2021 júl. 19. - 15:14:44
Ment a tiltás:)).
Roberto DiCapribogyó 2021 júl. 19. - 13:02:13 Előzmény Szõke Bálint
100%-ig egyetértek. Milyen ironikus: aki nem értette meg a filmet, az azt se tudja felfogni, hogy (valójában) miért nem tetszett neki a film... csak vagdalkozni tud (kaki, szégyen, fos és egyéb kulturált finomságok), ja meg jól megsértődni, puffogni :-).
pappulisszesz 2021 júl. 14. - 09:53:01
az eredeti is egy túlértékelt fos volt, de ez....pffff
KeNorbi 2021 júl. 14. - 06:24:22
Áh, köcc a tippet, de nincs hangulatom ilyesmikkel szórakozni.
Összes hozzászólás
A hirdetések megjelenítése akadályba ütközött.

Ezt okozhatja valamilyen hirdetésblokkoló (Adblock) használata, illetve egyes vírusirtók, böngésző kiegészítők, beállítások.

A hirdetés blokkolás kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamTovábbi segítségért kattints ide! Köszönjük, PORT.hu