Szavak nélkül

Bakancslistához adom
Man in a Hurry / Un homme pressé
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, dráma, 100 perc, 2018

Értékelés:

17 szavazatból
Szerinted?

Alain sikeres üzletember, ennek köszönhetően élete kész rohanás, munkája minden idejét kitölti és szinte egy perce sem marad magára illetve családjára. Egy napon aztán minden megváltozik mikor egy szélütés következtében sérül a beszédközpontja. A kórházi kezelés során megismerkedik Jeanne-nal, egy fiatal terapeutával, aki a beszéd mellett igyekszik a férfit megtanítani egy másik nagyon fontos dologra is: a türelemre.
Bemutató dátuma: 2019. február 7. Forgalmazó: ADS Service Kft.
FEA2 FEA2

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
1/10
idõjós1010 2019 okt. 03. - 22:11:27 1/10
A film üzenete nem mondom, hogy értéktelen, de átjön tökéletesen 25 perc alatt, és már lassan mondhatni önmagában ez is egykaptafás, tucat darab. A humora valami iszonyat dedós. Emberünk agyvérzést kap, és némiképp újra kell tanulnia a mondat alkotást, illetve szó tanulást, amiből humort próbáltak kicsikarni, de hasonlóan erőtlenre sikeredett, mint az isten hozta, az isten háta mögött című filmben, ahol a falusi nyelvjárás volt a vicc tárgya. Én ezt 25 perc után kikapcsoltam.
8/10
Nico71 2019 jún. 09. - 13:07:10 8/10
Semmi extra, de mégis nézhető, élvezhető film. Olyan témát boncolgat, ami nagyon sok embert érint, de kevesen informáltak az ügyben.
Szórakoztató alkotás, ám elgondolkodtató is.
Volt már hasonló film? Igen! Bemutatták már, menyire megváltozik az ember értékrendje egy betegség miatt? Igen! Vígjátékba burkoltan mutattak már be nehéz sorsot? Igen! Valahogy, mégsem volt sablonos a film! Nekünk tetszett!
Talán azért volta hatással ránk, mert érintettek vagyunk a témában. A nagy magyar valóságban nagyon másképp van ez! A főhőshöz hasonló betegséggel él nővérem. Stroke-ot kapott, amitől elvesztette a beszédképességét, írás-olvasás-számolási tudását. Nem volt luxus lakosztálya a kórházban, de még az átlagos szintet megütő sem. Pár nap után hazaküldték. Kis városi lakos lévén nem volt logopédus, nem volt gyógypedagógus! Magára hagyta a Magyar Egészségügy, a Magyar hatóság! Közelében lakó szüleink segítették, akik idősek és maguk is betegek. Akár kiskorunkban, újra beszélni, írni-olvasni, számolni tanították! Soha nem hittem, hogy nővéremben ekkora erő lakozik! Minden nap egy küzdelem volt számára, de két évvel a szélütés után, szinte újra a régi. Képességeiből nem kapott mindent vissza, úgy, mint előtte voltak. De idegeneknek kevésbé tűnik fel, hogy újra tanulta a dolgokat.
6/10
pihes 2019 jún. 01. - 10:51:14 6/10
Kicsit más ez mint máskor, de nincs nagy kiugrás!

6/10
Adblock detektálva

Hirdetésblokkolód kikapcsolásával segíthetsz, hogy a PORT.hu továbbra is ingyenes, minőségi tartalmat biztosíthasson.

Rendben, kikapcsoltamHogy tudom kikapcsolni? Köszönjük, PORT.hu