Százkarátos szerelem

Bakancslistához adom
Love Punch
12 éven aluliak számára a megtekintése nagykorú felügyelete mellett ajánlott francia vígjáték, 95 perc, 2013

Értékelés:

150 szavazatból
Szerinted?

Kate (Emma Thompson) és Richard (Pierce Brosnan) igazi zsémbes elvált házaspárként viselkedik egymás társaságában, miközben, bár évek óta külön élnek, a legjobb barátoktól kezdve gyerekeikig mindenki biztos benne, hogy egyszer ismét egymásra találnak. Kate szerint azonban erre már nincs esély, ezért sokkal szívesebben ismerkedne más férfiakkal, akár interneten, akár ismerősökön keresztül. Amikor azonban Richard egy nap azzal állít be hozzá, hogy egy cégpanama következtében minden vagyonukat és nyugdíjalapjukat elvesztették, valamint veszélybe került ígéretes gyermekeik jövője is, hajlandó exével Párizsba menni, hogy megmentsék a jövőjüket. Amikor pedig pénzüket visszaszerezni így sem tudják, kétségbeesett tervet eszelnek ki: az őket kisemmiző párizsi cég vezetőjének esküvőjére bejutva meglovasítanák a bájos menyasszony milliókat érő gyémánt nyakláncát, aminek az értéke kényelmesen biztosíthatná nyugdíjas éveiket. Vakmerő kalandjukban legjobb barátaik sietnek segítségükre, de az ötlet még így is eszelősnek hat: búvárkodni, hegyet mászni, embert és gyémántot rabolni nem éppen az ő koruknak és habitusuknak megfelelő rekreációs programsorozat.
Bemutató dátuma: 2014. április 24. Forgalmazó: Vertigo Média Kft.

Stáblista:

Hozzászólások

Szerinted?
4/10
cinemad jún. 21. 23:11:14 4/10
Kínosan bugyuta. Pedig az alapsztori még elmegy egy könnyű akár 6 pontos vígjátékhoz. Plusz két általam kedvelt színész, akikben sokkal több van. Ehelyett számomra legalábbis egy gyenge ripacskodás lett, kellemetlenül erőltetett és értelmetlen szituációkkal. Csalódást keltő az egész.
7/10
durumdara 2021 júl. 15. - 17:02:27 7/10 Előzmény pitypang099
Pitypang099, teljesen igazad van. Én is le* a kritikát.
Én is ezt akartam írni. Tulajdonképpen nagyrészt önirónia.
Aki majd eljut az 5x évekig, az esetleg megérti akkor.
Persze ízlések és pofonok.
Ezen tudtam nevetni, míg sok más nyugati foty egyszerűen irritál a gyogyi, színvonal nélküli poénokkal, vagy a látványtól és akciótól csöpögő ürességgel.
Nem mondom, hogy meg fogom nézni a közeljövőben, de egynek jó!
Könnyed, nem törekszik babérokra és a felvetett gondokból fakadó poénok tipikusan az idősödő korosztálynak lettek címezve...
Luigi di 2021 máj. 29. - 14:55:04 Előzmény mafalda12
Egy jó színész el tudja "játszani" pl a 007-es ügynököt, de akár a juhtúrót is! Mi a facért kell többet várni egy habkönnyű történettől, mint ami! Számtalan színész (mindenki által elismert(!), Oszkáros, sok díjjal rendelkező, játszik sokféle alakban (pl Anthony Hopkins, sírtunk, nevettünk, gondolkodtunk rajta/vele). Ez a film egy könnyű darab, a színészi alakítás minőségi, nem sok kifogásolni valót találok rajta (gyűlölöm a tökéletest, ami amúgy nem is létezik!). Nem biztos hogy igénytelenebb vagyok, lehet, hogy kevésbé kategorizálok mint mások. Egyszerűen, a mesét meseként nézem, a trailert trailerként, a drámát drámaként, stb. A színészt pedig az alapján ítélem, el tudta e hitetni velem azt a figurát, annak jellemét, a teljes karaktert, amit alakít.
6/10
sorozatneked.hu 2021 febr. 10. - 02:34:07 6/10
6/10

Nem mondom, hogy halálra nevettem magam rajta, de azért nézhető kis limonádé volt egy-két jobb és pár közepes poénnal. Nekem a macskás poén és a pisztolyos James Bondos beállás tetszett. Az is igaz, hogy inkább azokhoz szólt, akik nem huszonévesek és elgondolkoztak már a halandóságon, (meg)öregedésen. Nem lesz klasszikus, de azért egyszer nézhető.
myatom 2017 máj. 09. - 10:10:55 Előzmény art.audience
Gratulálok, minden idõk egyik legjobb filmes kommentje. Abszolút precízen foglalja össze a lényeget. Ez a film egy nézhetetlen hulla-tehetségtelen gányadék. Az értékelése nálam negatív tartományba esik. Pedig a casting nem ezt vetíti elõre az ember számára.
3/10
mafalda12 2015 jan. 31. - 19:39:27 3/10 Előzmény babolat
hub***meg kategória.
kritikán aluli. többet vár az ember lánya ilyen kaliberû színészektõl.
babolat 2015 jan. 18. - 22:52:33
Kellemes, egyszer nézhetõs dologra számítottam két jó színésszel.
Ehelyett egy logikátlan, erõltetett, kínos zagyvaság jutott.
:(
10/10
caomilla 2015 jan. 03. - 01:39:30 10/10
Könnyed, vicces, aranyos, szórakoztató. Szuper Emma Thompson.
6/10
Voltaire007 2014 okt. 27. - 20:10:09 6/10
Egyszer nézhetõ.
pihes 2014 okt. 25. - 14:54:18
Hihetetlenül rossz vígjáték, semmi poén, sem semmi.

Nálam, ez, értékelhetetlen. 0
2/10
art.audience 2014 aug. 05. - 23:09:40 2/10
A Last Chance Harvey (Szerelem második látásra, http://port.hu/szerelem_masodik_latasra_last_chance_harvey/pls/fi/films.film_page?i_where=2&i_film_id=102621) még elment, arra azt mondom: oké, mert majdnem reális és minimalista volt, 1x megnéztem és nem bánom - különösen, ha kedvelem a színészeket is. Ezt viszont már nem lehet hozzászólás nélkül hagyni, annyira silány!

Amennyiben otthon nézek meg valamit, akkor többnyire utólag olvasom el a kritikákat, hogy ne befolyásoljanak elõre, mint ez esetben is (Mozinál, színháznál vagy hangversenynél persze más a helyzet, akkor elõre tájékozódom, mivel zsákbamacska jegyért nem szeretek nagyobb összegeket fizetni, sem pedig a jegyárból befolyó összeggel támogatni színvonaltalan alkotásokat) Ez esetben komolyan elgondolkodtam, hogy egyáltalán végignézzem-e ezt a filmet?! Nálam ez már az a kategória amikor megbánom, hogy ennyi idõt fecséreltem ilyesmire.

Szóval a Love Punch egy "francia" "vígjáték" "angol" humor nélkül: teljesen sablonos, kiszámítható, sekély és felületes, zéró meglepetés, bulvár "színvonal", fantáziátlan forgatókönyv, ügyetlen dramaturgia. Lehangoló a tehetség hiánya e tekintetben, aminek egyébként még a szikrája is öröm és lelkesedés forrása lehetne. Sajnos ezúttal jogosan húzták le a filmet a kritikák. Mielõtt hozzájutottam a filmhez, megnéztem a film sajtótájékoztatót és pár interjút a színészekkel (The Love Punch Press Conference | Festival 2013, https://www.google.hu/search?q=tiff+emma+thompson+love+punch&ie=utf-8&oe=utf-8&aq=t&channel=sb&gfe_rd=cr&ei=H0XhU_rTM-Xb8gffiYHwAw#channel=sb&q=tiff+emma+thompson+love+punch&tbm=vid) Õszintén és komolyan mondom, hogy ezek a beszélgetések érdekesebbek voltak, mint maga a film!

Az rendben van, hogy könnyed szórakozást nyújtó generációs film szeretett volna lenni, de valahogy nem állt össze. Nemhogy kis jóindulattal, de kifejezetten pozitív elfogultsággal is értékelhetetlennek tartom ezt a filmet.

A színészek utaztak egy kicsit, elvoltak, ez a legfõbb pozitívum - nem irigylem tõlük - megérdemlik, de a filmet magát nem lett volna muszáj elkészítenie a stábnak.
9/10
Zizibizi 2014 máj. 31. - 16:23:57 9/10
Szerintem nagyon aranyos film, én értettem a poénokat - és valószínû mások is, mert az egész terem végig nevette a filmet. Kellemes kikapcsolódás.
pitypang099 2014 máj. 31. - 10:58:16 Előzmény Bigpapa
Ok, lebuktam, nem vagyok profi kritikus és nem vagyok tisztában a fogalmakkal. Amit mondani szerettem volna az az, hogy a film egy "érett" ember számára az egész élet paródiája volt. Az, ahogyan 50-ek próbálnak belekapaszkodni a fiatalságba,(ami James Bond volt, ami egy kapcsolat lehet, akár kaland, szóval bármi amit megpróbálhat újra élni egy 50-es, de úgysem lesz pont ugyanaz)- szóval ha valaki elég "öreg" akkor érti, hogy ebben a filmben van humor, mert felvállalja azt a visszásságot amit a lélek és a biológiai kor szétválása szül. Ott volt minden mozdulatban, gesztusban szerintem. Én éreztem. Ennyi.
Pikacsu 2014 máj. 23. - 22:56:12
A magyarra fordítás biztos a fordítás paródiája.

Százkarátos szerelem

(Love Punch)
Bigpapa 2014 máj. 18. - 14:57:50 Előzmény pitypang099
Minek volt a paródiája? Mert a paródia, egy meglévõ film kifigurázása. Lásd: Horrorra akadva 1-2 a sikolytól kezdve a legtöbb tini horrorig parodizál mindent és jól. Austin Powers gyakorlatilag a klasszikus James Bond filmek karikatúrája, egy olyan szuperkémmel a középpontban, akiért egy nõ sem lenne oda, ám ott mégis döglenek érte a csajok. Ezeken lehet nevetni. De ez a film nem volt jó.
Én tényleg semlegesen, sõt. Inkább pozitívan ültem be a filmre, de tényleg senki sem nevetett az egész teremben. Ennyien nem tévedhetünk.
pitypang099 2014 máj. 17. - 10:15:06 Előzmény Bigpapa
Hát senki nem vette észre, hogy ez egy paródia volt?
Bigpapa 2014 máj. 05. - 23:19:28
Elolvastam a kritikákat és úgy mentem el, hogy semmi jóra nem számítok....és azt is kaptam. Nagyon akartam szeretni a filmet és kifejezetten szeretem Brosnant és Thompsont, de ez valahogy nem jött össze. Imádom a vígjátékokat, de itt összesen egyszer nevettem el magam.

SPOILER

Allergiás vagyok a macskákra,de kérem,azokat ne dobja ki az ablakon

SPOILER VÉGE

Ennyi. A másik házaspár kifejezetten gagyi lett és idegesítõ, a film a legnagyobb jóindulattal sem mondható hihetõnek, hiába tudom, hogy film, de ezekrõl a karakterekrõl nem tudom elhinni,amit tesznek. Ráadásul Brosnan csetlik botlik, ami, ha önmaga és Mr.Bond karikatúrája lenne, még el is menne, de én képtelen voltam elvonatkoztatni, hiába láttam Bond óta számos filmben. Hogy kiszámíthatóak a poénok? Én ezen nem is gondolkoztam, mert csak azt vettem észre, hogy 20-an ülünk a teremben és senki sem nevetett fel egyszer sem. Ez dráma esetében érthetõ lenne, de vígjátéknál ciki.

Erre pár nap múlva nem is fogok emlékezni, és nem hiszem, hogy újra meg szeretném nézni valaha is,mert semmi olyan jelenet nem volt benne, amit újra látni szeretnék.
Nem húzom le a filmet csillagokkal, de 5 pontnál erre többet nem tudnék adni.
jesolo 2014 máj. 04. - 09:51:43
Ha valaki úgy megy el moziba, hogy nem szereti a szereplõket és nem érdekli a téma, akkor megérdemli. Viszont lehúzni egy filmet és a hírneves színészeket csak azért, hogy ossza az észt, nem minõsítem, kire vall. Egyértelmû, kiknek szánták a filmet, ez a szereplõkbõl is látszik, akik biztos nagyon jól érezték magukat benne. A minõsítésük minõsíthetetlen.
8/10
drpapp 2014 ápr. 27. - 10:37:51 8/10
Sematikus, kiszámítható, mégis kedves. Egyszeri szórakozásnak jó. A legaranyosabb volt mikor Brosnan egy pisztollyal mint 007-s állt be: bal váll elé félre fordulva...
10/10
kozarits 2014 ápr. 27. - 00:24:36 10/10
Nagyon aranyos, kedves film, rég nevettem ennyit :-) es a szìnészeket öröm nézni...
Összes hozzászólás